Nicco - Gay att rida?

Ibland blir jag så himla ledsen på mänskligheten. Kommer hem och får reda på att min lillebror, som rider och för ett par dagar sen köpt ett par nya snygga ridstövlar, har fått väldigt negativa kommentarer på detta på Facebook.
Han hade stolt lagt ut en bild på sina nya stövlar med en liten bildtext där det stod något i stil med "Fick nya stövlar av mamma idag, tack mamma!"

Efter detta fick han en kommentar av en kille som är ett par år äldre. "GAAAAY!"

Jag förstår verkligen inte vad den här personen (och senare de andra som stämde in i hans kommentarer) har för anledning att skriva något sånt. Är det för att provocera? Vara coola? Såra?
Varför skulle man medvetet vilja såra någon annan? Är majoriteten av tonårskillar idag så osäkra på sig sjäva att de måste trycka ner andra? Och att det sen fortsatte i skolan är fruktansvärt oroväckande.

Att ridning är en "tjejsport" är väl idag allmänt accepterat, trots att statistiken inte alls bevisar detta. Gör det då att det är okej för vem som helst att trycka ner en person som väljer att inte formas av den sociala formen? Som gör det den tycker är kul och står för det? Är det ändå okej att hacka på denna, försöka få den att anpassa sig, att "vara som alla andra"? Är det verkligen så viktigt att följa normen?

Vill vi inte hellre leva i ett samhälle där alla individer, oavsätt kön, sexuell läggning, etnicitet, osv. ska kunna få alla valmöjligheter, ska kunna få ägna sig åt det just den tycker är kul?

Men som det ser ut nu verkar den visionen ligga långt bort i tiden. Inte oändligt långt, men några generationer i alla fall. För det verkar inte gå att få dessa unga människor att ändra beteende. Skulle man säga till en lärare skulle läraren ta upp det med alla andra lärare och så skulle alla lärare säga till sina respektive klasser och igen skulle bry sig. Lika så med föräldrar.
Men tjejerna då? De duktiga, snälla tjejerna som uppfostrats med alternativet att vara snäll för att bli accepterad (till skillad från de unga killarna som uppfostras till att vara agressiva och ta för sig, och inte ta hand om (för det är ju en tjejgrej, precis som ridning) och som måste trycka ner andra för att sjäva kunna klättra på statusstegen). De skrev ju uppmuntrande, sakliga kommentarer till min bror och talade om för killarna som skrev att det var GAAAAY hur omogna de var. Borde inte killarna bry sig om dem?

Men nej, varför skulle de göra det? Lyssna på tjejer? Pfft, det är ju som att bli en tjej själv! Att göra saker tjejer gör är att vara gay.

Så istället, när man inser att man blivit nedröstad, tvingar man sina kompisar att stötta en. Sprider nyheten om killen som rider och har köpt nya ridstövlar. Honom kan man göra som man vill med, för han är GAAAY. Man får gärna berätta för honom att han är GAAAY med, så att han trycks ner ännu mer, så att han kanske anpassar sig så att alla kan vara likadana och leva i harmoni. För det är så jobbigt att acceptera andra.

Jag vet inte riktigt vad jag vill komma med detta. Kanske berätta för folk att det finns de som tar väldigt illa upp när andra försöker håna dem för deras intressen. Kanske att man ska tänka en andra gång innan man "skämtar" med någon.

Kanske att alla borde ta sitt jävla ansvar att förbättra världen lite, generation för generation.

Tycker att Lady GaGas låt Born this way passar himla bra in här, särskilt eftersom den coola videon till låten precis kommit ut med.
Kommentarer
Postat av: Ida

Fan va lack jag blir. Hälsa din bror att jag stendiggar att han rider!

Grymt bra inlägg!

2011-03-01 @ 22:58:22
URL: http://spolen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0