Elin - yoga, inte alls som jag tänkt mig

Yoga var inte alls som jag tänkt mig! Hade tänkte mig att det skulle vara att man mest skulle sitta ner och vila och andas men så vart inte fallet, här skulle man göra komplicerade rörelser hit och dit och benen bara darrade av ansträngning. Så nu känns benen som spagetti x) Det är i alla fall skönt att yogan tränar kroppen ordentligt! Så nästa vecka ska vi dit igen.

Nu kurrar magen efter att bara ätit två frallor och kladdkaka så nu ska det bli gott med lite lax!

Haft en bra dag mina vänner?
KramisarNicco - Magkurr och Photoshop

Hej kära vänner! Om någon undrar vad jag har gjort hela förmiddagen så ska ni snart å svaret! "WOHOO" tänker ni, men bli inte allt för exhalterade, ty det är inget spännande jag har att berätta.

Jag har bara suttit här på min rumpa och lekt i photoshop hela dagen. Har kollat lite på moderskeppets videosnuttar om hur man gör effekter i phs, och jag har även försökt hitta något bra sätt att få till en snygg technicolor-effekt, men jag finner det ingenstans :( Om någon har något bra tips så kommentera gärna (så kan du få en kaka) :D

Här är i alla fall en bild på oss i bloggen, klarar ni av att se vem som är vem UTAN att tjuvkika i headern? ;)
Elin - yoga :D:D

Nu ska jag och sosso åka till friskis och svettis och träna yoga :DLizi - Söndag

Kom inte på någon roligare rubrik än "söndag"
Idag måste jag göra en massa läxor men jag har ingen motivation till att göra det! Någon som har några tips på hur man ska göra för att orka ta sig igenom alla sina läxor? För min läxhög bara växer och växer :S

Förra veckan så klippte jag mig och färgade håret, har tänkt lägga ut före och efter bilder men har inte blivit att jag tagit någon bild ännu men så fort jag gjort det ska jag lägga ut dem här :P

Idag ska jag som sagt va försöka göra läxor, men jag skulle mycket hellre vilja krypa ner under täcket och se en film, typ White Chicks :) Det är enligt mig en riktigt bra och rolig film x) I vanliga fall brukar jag mest gilla skräck och thriller men det finns som sagt var undantag :P
Har ni sätt White Chicks? Om ni har vad tycker ni om den? Och ni som inte ha kollat på den borde göra det :)


Ett litet klipp ur filmen!

Ha en underbar Söndag!
Klicka för att stänga bilden


Elin - mimmipiggpyjamas

Godmorning al my friends

Sitter fortfarande nerburrad i soffan i min mimmipigg pyjamas och min gosiga lila morgonrock. Håret står åt alla håll och kanter så om jag gått ut hade de flesta nog trott att jag varit med om en elchock ;) Men ibland kan det faktiskt vara riktigt skönt att bara strunta i hur man ser ut och bara vara.

Än så länge har det inte blivit något plugg, får se ifall jag orkar senare idag/kväll. I alla fall så hämtar Sossos mamma mig klockan fyra för jag och sosso ska gå på yoga för första gången! Ska bli riktigt spännande och roligt!

Nu ska jag gå och hjälpa mamma innan hon får spader på mig.

ha en bra söndag
kramisar


Elin - man kan aldrig skratta för mycket

Kom hem för ungefär en halvtimme sen efter att jag, syster, kajsa följt amanda till bussen! på en sex minuters gångbit till busshållsplatsen hinner man med mkt.. tex att halka en gång, vara påväg att halka 100 gånger och dessutom när det är halt på vägarna  och man har en platt sula på skorna kan man åka "skridskor" istället för att gå ;) Hehe..
Vi kom tillslut fram till  busshållsplatsen och jag och syster sprang ut på åkern som var full med snö :) Djup hård snö så imorgon är nog våra ben fulla av blåmärken. Det blev i alla fall ett par snöänglar och mycket trillande :) Har nog aldrig skrattat så mycket i hela mitt liv :D Super roligt! Amanda fick nog några härliga bilder men tyvärr har hon dem så ni får se dem när hon skickat dem till mig.

Har precis bäddat min säng och nu tittar jag på one tree hill säsong ett! Ja, det är sant, jag kan titta på de avsnitten hur många gånger som helst. Snart kan jag dem helt utantill ;)

Imorgon är det söndag och det är en vilodag och det är precis det jag ska göra, vila + plugga.

 • Människan socialt och kulturellt prov
 • Medicinsk grundkurs prov
 • Medicinsk grundkurs miniprov
 • Omvårdnads uppsatts * 2
 • Omvårdnads redovisning
 • Matte B
 • Samhällsekonomi prov
 • Psykologi prov
 • förberedande av idrottslektion
 • Hålla idrottslektion
 • Läs engelska bok
 • Har ni alla haft en bra idag?

  Sovgott
  Kramisar


  Sosso - The evulest cat on ze intrawebz

  No kiddin'. This cat is possessed.


  Nicco - 97 minuer senare...

  ...sitter jag och gråter som ett litet barn ;'(

  Gud vilken gripande film, grät konstant genom sista fjärdedelen! (Men de slår inte P.S I love you, för den grät jag igenom hela)
  Störde mig dock på musiken, inte riktigt i min smak, tyckte inte heller den passade i filmen...

  Vad tycker ni som sett den?

  Nu ska jag sova. Godnatt folks!


  Nicco - Movietime :D

  Nu ska jag (efter som jag är) kolla på "A walk to remember". Detta är för Ida(-Karin)s skull och för att alla tjatar om att den är så bra.

   

  Kommer med rapport efteråt ;)


  Nicco - Summer

  Sitter här och är helt slutkörd efter att ha varit funktionär på en agilitytävling från sju imorse till sex på kvällen. Pewh, är helt seg nu. Men det flöt ändå på bra, och grattis till alla som tog pinnar :)

  Nu lyssnar jag på   och saknar gamla (och framtida) somrar... Som när jag, Ida och Elin köpte pizza och cyklade till stenbrottet och käkade dem en varm sommarkväll. Det är sånt härligt spontant man kan göra på sommaren! Åh jösses vad jag längtar!! ><
  Plenis - Om oss

  Namn: Petra
  Kallas för: "gumman" och P3 :D
  Ålder: alldeless strax MYNDIG!
  Utbildning: Samhäll med inrikting Ledarskap på Sannarpsgymnasiet.
  Fritidsintressen: ÄLSKAR det jag gör, nämligen att rida! Jag gör så mycket som jag bara hinner på min fritid, dvs umgås med vänner, familj, och släkt, skriver och målar naglarna när det finns tid XD. Måste ju säga att smsa har blivit en stor bov i hela dramat! XD
  Finns mkt mer som jag skulle vilja hinna med, tex träffa ännu mer folk, träna på gym, träna volleyboll, tennis och badminton! JA, allt! Jag älskar sport, och motion. Det är nog bland det bästa, som huvudsakligen är min stora fritidssysselsättning.  
  Favoritsida:
  hmmm... hinner ju aldrig surfa så vidare, men jag är väl stammis på eniro, dagligen XD, då mitt lokalsinne är USELT! Annars är det typ min mejl och youtube som gäller! :)
  Tre ord som beskriver mig: Överaktiv (nästan alltid), pratglad och skogstokig! XD
  Såhär tror jag att andra uppfattar mig: som en trött person, en flummig sådan, som har mundiarré XD. Uppfattas nog som en skojfrisk typ som fnittrar hela tiden, och som gäspar jämt och ständigt. Man har väl hopp om att de flesta ska uppfatta en som trevlig och social. Men aa... det kan ju inte jag veta XD.

  Namn: Lizelott men går under namnet Lizi här på bloggen :)
  Kallas för: Oftast Lizen eller Lizi
  Ålder: Snart 18 :D
  Utbildning: Handel och administrationsprogrammet på Sannarpsgymnasiet
  Favoritintresse: Umgås med min familj och mina vänner och så min lilla (ganska stora) katt :) Jag gillar att gå promenader om vädret är som jag vill x) Jag tycker även om att fotografera och fixa med bilder :)
  Favoritsida: Google för därifrån kan man komma till vilken hemsida man vill X)
  Tre ord som beskriver mig: Hmmm... Snäll, omtänksam och lite busig skulle jag tro :P
  Såhär tror jag andra uppfattar mig: Ibland galen och ibland ganska så lugn :P Men svårt att veta ^^

  Namn: Elin
  Kallas för: Elin  <---- Vad finns det för smeknamn på Elin liksom?
  Ålder: 17 år
  Utbildning: Omvårdnadsprogrammet hälsa, vård och omsorg på sannarpsgymnasiet
  Fritidsintresse: Umgås med alla mina underbara vänner, träna, one tree hill hehe, fotografera (men just ni äger jag ingen kamera :( ) 
  Favoritsida: www.youtube.com -  säger bara Filippa Bark  
  Tre ord som beskriver mig: Snäll, flummig, omtänksam
  Såhär tror jag andra uppfattar mig: Crazy (på ett bra sätt)

  Namn: Nicolina
  Kallas för: Nicco
  Ålder: 17 år (snart 18 8D)
  Utbildning: Media med inriktning TV-och filmproduktion på Sturegymnasiet (Ja, jag är den enda av oss som inte går på Sannarp -.-)
  Fritidsintresse: Teckna/måla/skapa, filma, lyssna på musik och fisa på min pojkvän Pierre (ofta omnämnd som haanii här i bloggen) 
  Favoritsida: Hmm, svårt.. youtube är såklart bra, men känns tråkigt att skriva det nu när de andra har gjort det :P Deviantart är dock väldigt inspirernade, så det får nog bli det :)
  Tre ord som beskriver mig: Flummig, kreativ och perfektionist
  Såhär tror jag andra uppfattar mig: Hahaha, vissa tycker nog jag är rätt konstig, andra typ mest pluggis ;)

  Namn: Ida
  Kallas för: Ida, finns ju inte så mycket smeknamn för det
  Ålder: 17 år (tyvärr inte 18 förrän sent i år, buhu)
  Utbildning: Samhäll Ledarskap på Sannarpsgymnasiet...samma klass som Petra, haha
  Fritidsintresse: Åh. Klassas sova som ett fritidsintresse så helt klart det plus fika, fotografera och redigera bilder, chillaxa, planera inför framtiden och tjäna pengar. Mohah
  Faoritsida: http://wulffmorgenthaler.com/ och http://www.felsms.com/ Tjoho!
  Tre ord som beskriver mig: Envis, galen och oftast ganska lat x)
  Så här tror jag andra uppfattar mig: Många tror nog att jag är väldigt ordningsam av mig (de som inte har sett mitt rum åtminstone), vilket är ett helt felaktigt intryck. Sen tror jag också att många uppfattar mig som ganska galen men också väldigt lugn, om det nu går ihop ;O

  Namn: Sofia
  Kallas för: Sosso
  Ålder: 17 år
  Utbildning: IB programmet på Sannarpsgymnasiet
  Fritidsintresse: Spel, film, sända Radio, musik, mode, böcker, filosofi, världen, samla damm.
  Faoritsida: http://youtube.com  <--- För vad kan man inte hitta på YouTube lix?! ;D
  Tre ord som beskriver mig: Eftertänksam, Galen, Sofi(a)stikerad <--- Hur dessa egenskaper går ihop kan jag inte svara på ;)
  Såhär tror jag att andra uppfattar mig: Alltid svårt att spekulera, men jag tror kanske att andra uppfattar mig som en ganska vanlig tjej som inte sticker ut så mycket.


  Elin - 星期六 - lördag

  早晨我们所有的读者!你今天是如何?
  今天是星期六,我觉得超级好。采取了合理的时间睡觉,刚吃一个橘子和新鲜出炉的卷好早餐!

  今天,我不知道该怎么做。再增加阿曼达会,看看罗宾逊如果她只是想回答我的SMS。 ;)。直到她回应我的大清理自己的房间(这将需要一段时间)。所以,做足够了,如果我的飞行今晚应该做好准备。

  如果您发现任何有趣的今天?
  有一个很好的
  拥抱
  埃琳

  (kände för att skriva på kinesiska hehe, vet dock ej om det blev helt rätt, men det lär vi väll märka om den är någon av er som kan kinesiska)
  Så här blev det i alla fall på svenska)

  Godmorgon alla våra läsare! Hur är det med er idag?
  Idag är det lördag och det känns mega skönt. Tog en lagom lång sovmorgon och har precis ätit en god frukost med apelsin och nybakta frallor!

  Idag har jag ingen aning om vad jag ska göra. Antaligen kommer Amanda hit och tittar på robinsson om hon bara vill svara på mitt sms. ;). tills hon svarar ska jag storstäda mitt rum (det lär ta ett tag). Så behöver nog sätta igång med direkten om jag ska bli klar till ikväll.

  Ska ni hitta på någonting roligt idag?

  Ha det bra 
  Kram

  (förresten så använde jag www.ordlista.se för att översätta)

   


  Elin - lyssna på låten först :D:D  Ja, nu är det äntligen fredag :D
  Ganska seg dag idag i skolan men det gick. Först omvårdnad då vi hade redovisningar. Vissa var ju bara för roliga :D De som redovisade var väldigt duktiga eftersom de bara fick en lektion på sig att förbereda! Efter det var det engelska och svenska som är det tråkigaste som finns. Idrotten var nog det som var roligaste på hela dagen så det var  Anna och Frida S höll i lektionen. Dans och boxning :) Superroligt och de var superbra.

  Efter skolan så tyckte jag, rebecca, emelie och emma att vi förtjänade lite godis och gick till alladin och shoppade loss bland godislådorna ;P Hittade värsta roliga tuggumina som såg ut som tennisbollar. hehe

  Ikväll så ska jag inte göra något speciellt utan bara mysa med mami och minsta lillasyster framför let´s dance eller någon film.

  Vad ska ni hitta på ikväll? Något roligt?

  Hoppas ni har haft en bra dag
  kramisar

  Nicco - SLICKSTENAR 8D

  God eftermiddag människor! Eller snart är det ju faktiskt kväll... Eller räknas det som kväll nu? Vad tycker ni?

  I alla fall, idag vaknade jag med haanii vid min sida. Alltid en lika bra start på dagen! :) Vi åkte i till skolan vid kvart i 12 och sen hade vi filmkunskap. Sen åkte jag hem igen, och här sitter jag nu. OCH ÄTER SALTSTENAR! xD  Fick dem av mamma. Tror det är till djur egentligen för det är en massa djup på baksidan, men mamma sa att de gick att äta ändå, haha. De är typ som såna där bönor eller vad det är i massa olika fruktiga smaker. Vissa av dem smakar lite badhus, men det funkar ändå. Har man inget annat godis så ;)

  Nu ska jag snart åka till Styringe ridhus och bygga agilitybana till morgondagens tävling (det blir te att gå upp tidigt imorgon :S) Det kommer vara överdrivet kallt, men det får man leva med.


  Elin - äntligen

  Äntligen äntligen idag, solen steg upp över stan. Allt som jag saknat kom igen äntligen som en bästa vän äntligen! Hehe

  JAG OCH AMANDA ÄR ÄNTLIGEN KLAR MED VÅR IDROTTSLEKTION
  vilket resluterade i 6 timmars arbete :) Men bra blev det :)

  Nu ska jag plugga hjärtats delar och sen så ska jag duscha och sen krypa ner i sängen :)

  Haft en bra dag idag?
  Kramisar

  Elin - skolavslutningen 9.an  vill tillbaka
  Saknar er allihopa <3

  Elin - bbhedfbvksvnwljws,ns

  snö, snö, snö och åter snö. Jag som verkligen trodde att det höll på att bli vår nu, men icke sa nicke. Just nu härjar det en snöstorm utanför våra dörrar! Kallt och blött är det och jag tror att en dag som denna vill nog alla bara ligga i sin säng eller i soffan under varma filtar och täcken och sova och titta på film.

  Angående provet idag så gick det ganska bra om jag lyckats svara rätt på frågorna. hehe.. jag är alltid sån som skriver på alla frågorna men har ingen aning om efter vad jag skrivit eller hur. Är det bra eller dåligt? Mest dåligt tror jag :P
  resten av dagen hade vi två "inställda" lektioner (eget arbete) så vi flyttade fram matten för att slippa tre timmars håla :P.

  Kom i alla hem för två timmar sedan och sen dess har jag fikat med lillasyster och pratat med mamma :).

  Mitt kusinbarn Isabelle ska få en liten lillasyster. Det var beräknat att den lilla krabaten ska komma idag men man vet ju aldrig. Vill kanske ligga kvar och gotta sig lite till:) Önskar dem i alla fall lycka till <3

   om en timme ska jag kila iväg och jobba (städa) och är inte alls sugen på att bege mig ut i all snö och dessutom komma till ett tomt mörkt hus där man inbillar sig en massa barn som skrattar och skriker. Är det inte läskigt att man hör skratt och skrik fast det inte är någon där. Usch..


  Den lilla ödlan som blev vår kompis under veckan vi var på kreta

  Kramisar


  Lizi - Längtar!

  Det finns så mycket att längta till, egentligen borde man kanske inte längta så mycket för då kan man lätt gå miste om det som händer just nu! Men jag längtar ändå :P Vill inte gå i skolan, vill inte att det ska vara vinter! Jag längtar till sommaren, jag längtar till alla loven, jag längtar tills jag är 18 år, jag längtar tills jag har körkort, jag längtar tills jag ska till stockholm, och jag längtar tills det ska bli helg :P
  Men man får väl längta tills en sak i taget så just nu får det bli tills jag slutar skolan idag, slutar 12:30 :D men har just nu en håla på nästan 2 timmar :/ Segt, jag hade kunnat sluta två timmar tidigare om de hade flyttat fram lektionen...
  Så nu sitter jag i skolans datorsal för att fördriva tiden. När jag kommer hem väntar en hel del läxor, men det första jag ska göra när jag kommer hem är att hitta något att äta och titta tv :D

  Ha det bra!
  Längtar ni till något speciellt? :)

  Klicka för att stänga bilden


  Nicco - Texter från förr

  Samspråk

                                                                                                     

  Svin har ej kunskap i att ta sig fram i luften!

  Vem var det som på angivet sätt yttrade det? Svin har säkert kunskap i att ta sig fram i luften, men det befinner sig endast så att de ej sysslar med det vid vilken tidpunkt herre blickar.

  På vilket sätt har  du kunskap i vid den tidpunkten hurusom de har kunskap i det?

  Något svin sa det för mig.

  Invändning svin har ju ej kunskap i att föra ett samtal!

  Jovisst, det har de säkert kunskap i.

  Det äger ego inte någon gång uppfångat.

  Det befinner sig i hög grad förstäv hurusom inte en förmår föra ett samtal i anslutning till dig.

  Nutid bliver ego bedrövad! Ego vandrar bort samt för ett samtal i anslutning i riktning mot Tage som ersättning!

  Vem befinner sig Tage vara?

  Tage befinner sig vara min vovve!  Detta skrev jag 2005. Den som först lyckas klura ut vad den handlar om får en kaka ;>


  Elin - hur i ....

  Hur i hela världen ska jag hinna detta?

  1. Människan socialt och kulturellt prov
  2. Medicinsk grundkurs prov
  3. Medicinsk grundkurs miniprov
  4. Medicinsk grundkurs uppsatts
  5. Omvårdnads redovisning
  6. Matte B
  7. Samhällsekonomi prov
  8. Psykologi prov
  9. Idrottslektion
  10. Läs engelska bok

  jag är inte på bra humör just nu!


  Elin - har nu förstått att jag inte har något plugghuvud x)

  Ja, jag kan ju säga rakt ut att pluggandet inte går speciellt bra! Egentligen är det inte specielt svårt men grejen är att det är så jäkla tråkigt så det vill liksom inte stanna. Går in genom ett öra och ut genom det andra! :(:P.

  Ska vänta med att fortsätta plugga efter att jag ätit och se ifall jag har lite mer energi och dessutom så ska mammi hjälpa med :) Alltid bäst med lite hjälp.

  Idag står spagetti och köttfärssås på matlistan :D

  Kramisar
  Elin

  Nicco - Fattiglapp/snåljåp

  Dagens citat
  Jag - Varje dag en ny lärdom
  Pierre - Nej inte riktigt

  (Nej det fanns ingen poäng)

  Kollade lite kläder idag efter skolan, bland annat på Gina. Är förälskad i de här två plaggen. Vill att det ska vara vår NU så att jag kan köpa och använda dem!!  SJUKT SNYGGA!

  Vad har jag mer gjort idag?

  Kollat danstreornas slutproduktion (som jag, Pierre, Ida och Eric förövrigt ska filma på torsdag).
  Det var jättebra, blev helt tagen! Om någon i den klassen läser detta så hoppas jag ni tar åt er, för i var superduktiga! :D  Nu till något helt annat. Eric visade denna för mig idag. Jag låter videon tala för sig själv ;)
  Elin - Min fot sover

  MIN FOT SOVER! det sticker som om jag trampat i en myrstack, hur kan det göra så ont bara för att foten bestämer sig för att ta små tupplurar då och då. Måste vi känna smärta för det x) hehe Jag får väll ta och väcka den  hehe

  Idag stannade jag hemma från skolan för mådde inte specielt bra så tyckte det var bäst att stanna hemma och vila upp mig.
  och
  för ungefär 3 minuter sen så skulle jag titta på en film som vi tittar på i skolan (rainman) då mamma sa att vi hade den hemma. Hittar filmen men tror ni inte att den j'kla filmen är överspolad. hmm... så nu får jag hoppas att jag kan låna den av min lärare. (usch , nu blir det ännu mer att göra)
  Filmen var i alla fall överspolad med jönssonligan så nu sitter jag och tittat på den. Dem filmerna är faktiskt rätt så roliga.

  Men egentligen så har jag inte tid med att titta på film så ska alldeldes snart ta min människan socialt och kulturellt bok och plugga till provet som är imorgon. 

  (om ni inte har märkt det än så vill jag ha sommar sommar sommar)

  mår ni bra idag? 

  Kramisar
  Elin 


  Elin - ibland känns allt bara för j'vligt

  Svettas fryser, svettas fryser, svettas fryser, ansiktet bränner, ögonen bränner, huvudet snurrar och det känns lite som om någon sitter och slår med en hammare innuti mitt huvud.

  Min dag idag har känts väldigt tung och väldigt jobbig. Så mycket som vi har i skolan just nu har vi aldrig haft under hela vår gymnasietid :O
  Måndag: medicin redovisning
  Tisdag : Engelska glosor
  Onsdag: Människan socialt och kulturellt prov
  Torsdag : Medicin prov
  Fredag : Medicin mini prov, egenlektions planering inlämning

  det hela blir inte heller bättre av att jag har matte som jag ligger så mycket efter i och jag fattar inte ett dugg och allt känns bara så jäkla jobbigt och det är inte så roligt att gå ut med ett IG i slutbetyg. Jag vet inte vad jag ska göra för hur mycket jag än fösöker fatta det så går det inte in.

  Så denna vecka skulle jag önska mig en trollstav som gör att jag klarar alla prov med MVG och att jag förstå hela matte B kursen.

  Det blir inte heller bättre för just nu saknar jag min pappa jätte mycket och vill bara att han ska komma hem för att jag SAKNAR honom, tryggheten när han är hemma, hans hjälpfullahand som alltid finns där när det är någonting som man inte förstår eller behöver hjälp med. Hans stora bamsekramar som alltid får en att må bra!


  som ni kanske försår med detta inlägget så mår jag piss rent ut sakt och vill bara krypa ner i min säng och sova genom hela veckan

  Om vi ska få in lite positivitet i inlägget så är det bara:
  175 dagar till min födelsedag, 84 dagar till sälen och 77 dagar till belgien! Så nu har jag någonting att se fram emot!

  Jag får verkligen hoppas att ni har haft en bättre dag än mig
  Kramisar
  Elin


  Nicco - Hej, det är jag igen

  Hej små vänner! Har sitter jag och stinker vitlök (tryckte precis i mig pommes med stekta champinjoner och vitlökssås) och lyssnar på det bästa bandet i världshistorien: The Killers  Anyways, köpte en ny sjal idag :D 100:- på rea, har kollat på den i typ ett år, så tyckte det var på tiden!
  Haanii köpte ett par jeans:  Tror det var den modellen, fast han har dem lite längre ner, hehe.
  Väldigt snygga var de i alla fall (och dyra :S)
  BARA EN LÅT TILL INNEN NI GÅR!

  Spaceman med Killers:

  Se, lyssna och njut :)  Nicco - Min kreativa sida

  Ja då var det dags :) Denna teckning symboliserar min starka längtan till sommaren. Kommentera gärna. Eller nej förresten: Kommentera eller dö. Eller nej, det lät hemskt. Men ja, ni fattar.  Btw, måste skaffa en scanner. Kameran är inte så bra på att förmedla bilden.. ;S


  Nicco - Bloons Tower Defense 4

  Förlåt mig. Jag har blivit beroende. Ni vet, beroende som i "Jag kan sluta när jag vill, jag ska bara spela lite till..."

  Det är lätt hänt när man inte har något liv. Testa! 8D

  Det är ett tower defense-spel där man sätter ut apor av olika slag för att poppa ballonger som inte får ta sig förbi hela spelplanen. Och det låter så härligt tillfredställande när ballongerna poppas och pengarna rullar in ;)  http://www.spela.se/spel_/Bloons-Tower-Defense-4.html


  Elin - fy för skolan

  Sen imorse har jag pluggat och skrivit och bytat kollegieblock i alla mina ämnen för de gammla var väldigt söndriga! Har precis tagit en pause, ska äta lite mat och vila huvudet och sen så ska jag fortsätta plugga...  så nu vet ni vad jag ska göra idag :(

  Vad ska ni göra?
  kramisar


  Elin - min kamera  Elin - trött av att shoppa

  Tvål. torrschampo, nagelfilar, toffsar, diadem, klämmor,björnborg nessesär, deodorant, kollegieblock, choklad, scraapbook grejer, kalender, pennskrin, tuggummin, dirty dancing, en full dag med människor och en massa ljud gör en trött. Har i alla fall haft en jätte trevlig dag med Johanna och Lizi på gekås. 

  Ikväll ska jag bara vara hemma och ta det lungt och titta på robinsson och dirty dancing. Ska kanske ta och göra en ansiktsmask för har en massa som bara ligger i lådan. Får se hur det blir.

  Har äntligen tagit tummen ur ... och köpt mig en kamera. Eller jag har bett pappa köpa en nu när han är i kosovo eftersom han får rabatt. Pappa kommer hem vecka sex tror jag och då har han förhoppningsvis den med sig hem! Då kommer det komma upp fler bilder här på bloggen, vilket kommer bli roligare då.

  Vad har ni hittat på en lördag som denna?
  Kramisar


  Nicco - Lösdagsmys!

  Sitter här på mitt rum och har precis fått nät :D

  Haanii ligger i man säng och läser "The Heroin Diaries" som handlar om/är skriven av Nikki Sixx från Mötley Crüe.
  Oj nu åkte Bibeln i golvet! Vilken syndere jag är. En dag kommer jag straffas! :S

  Har varit en väldigt lugn dag idag, vi har slagits lite och spelat tower defence-spel hela dagen.
  Igår kollade vi film och vräkte i oss godis. (Okej, JAG vräkte i mig godis... -.-)


  Inspelad i Falkenberg så vi var bara tvungna att se den.
  Den var sevärd, men udda. På ett bra sätt.


  Skitkass. Led genom hela filmen.
  Men har man betalat för den måste man ju se den.  Helt okej, men inte det bästa jag sett. Den var rätt spännende faktiskt.

  Nu ska vi gå och snoka upp lite godis.


  Sosso - Lördagseftermiddag Del 3: Hämnden

  Jag har ett starkt behov av att få avreagera mig lite här på bloggen. Är det inte det som egentligen är allas hemliga motiv då de skaffar en blogg? Vad tror ni?

  För att komma till saken så är KYLSKÅP SÅ SJUKT JÄVLA ÄCKLIGA. Och inte blir det bättre av att äckelmänniskor lägger in äckliga saker i det så att man tror att man ska kvävas av stanken varje gång man öppnar kylskåpet. Ett vanligt exempel på en sådan äcklig sak är rå, hackad lök. Jag förstår inte hur man efter nästan 50 år av livserfarenhet fortfarande inte har fattat att det är en dålig idé att spara på lök i kylskåpet.

  Dock finns det värre saker än lök att lägga i ett kylskåp. För någon vecka sedan bestämde sig nämligen min pappa för att det var en bra idé att lägga in en RÖKT, kryddstark korv (ni vet såna där smala rödbruna skrumpna små saker) i kylskåpet. Behöver jag säga att han hade FEL? Det var INTE en bra idé!

  Efter ett par dagar luktade hela kylskåpet av rökt korv. Ingen sa eller gjorde något medan jag bara blev mer och mer frustrerad över situationen. Och sedan fick jag nog. Föreställ er det här scenariot:

  Hungrig som en varg och trött som en gnu släpar du med stor möda dig ner till köket för att få i dig lite frukost. Väl framme vid kylskåpet möts du dock av en ohyggligt ofräsch stank när du öppnar kylskåpsdörren. I sidofacket ligger den skyldiga - en rökt korv. Du känner att du hatar korven och den som lagt den där, men du lyckas lägga band på dig själv och tar snabbt ut smöret och stänger kylskåpet. Det är ditt favoritsmör och du känner dig genast lite gladare. Du sticker ner ett bar bröd i brödrosten och tar fram en smörkniv. Tyvärr luktar smörpaketet lite rökt korv, men utan att ana något ont brer du smöret på bröden när de väl är klara. Så fort du tagit en tugga utav ditt varma, härliga, nyrostade bröd inser du dock att något är fel. Riktigt fel. BRÖDET SMAKAR RÖKT KORV.

  Som vegetarian finns det i princip inget värre. Eller jo, men inte just då. Allt i hela kylskåpet hade tagit åt sig av stanken och hade nu en bismak av rökt korv. Smöret, filen, osten, salladen - ALLT! Så fruktansvärt äckligt. Efter att ha kommit till insikt om detta kunde jag faktiskt inte lägga band på mig själv längre. Jag kände ett innerligt hat och från bottnen av mitt hjärta och min kurrande mage behövde jag HÄMND.

  Länge funderade jag på vad jag skulle göra med korven. Skulle jag kanske klippa sönder den, slänga ut den genom fönstret eller lägga den i min pappas säng? Det slutade med att jag la in den i frysen. De har inte hittat den än. Jag är lite orolig över att glassen ska smaka rökt korv men minns jag rätt luktar det mindre i frysen eftersom att i kyla rör sig partiklarna mindre. (Bekräfta?) Nog om det.

  Oj så mycket man kan skriva när man inte riktigt vet vad man ska skriva om. Detta var egentligen ett inlägg men jag delade upp det i tre. Får ta igen lite för alla dagar jag inte hunnit skriva. Adjöken.


  Sosso - Lördagseftermiddag Del 2: B-människan

  Jag tänkte kommentera på Idas nya dygnsrytm. Jag tror den sortens dygnsrytm hade passat mig också faktiskt, för jag är precis som Ida också en nattmänniska, eller en så kallad "B-människa". Problemet är ju bara att samhället utgår ifrån att man är vaken på dagen och sover på natten. Går man och lägger sig vid 5 på eftermiddagen varje dag så går man miste om en del.

  Idealiskt för mig hade varit att gå och lägga mig vid kanske 5 på natten istället och sedan gå upp efter lunch. Detta är nämligen vad som alltid händer när jag inte har tider att passa och kan sova när jag känner för det. Alltså tolkar jag min kropps signaler som så att det är då jag borde sova! Likaså tolkar jag Idas kroppssignaler som att hon borde gå och lägga sig på eftermiddagen om hon nu alltid blir trött då.

  B-samfundet har lite intressant information om A- och B-människor, även kallde dag- och nattmänniskor. Efter att ha läst vad som står där kan jag snabbt konstatera att jag är en solklar B-människa. Det verkar som att Ida också har en ganska stark B-tendens, medan Petra å andra sidan är en given A-människa. Elin, Lizi och Nicco är svåra att placera, förmodligen hamnar de mitt emellan eller lätt A eller B, som de allra flesta! Vad säger ni själva?

  Sosso - Lördagseftermiddag Del 1: La Roux

  Hejhopp! Lördagseftermiddag betyder skolarbete men ändå sitter jag här och bloggar. Och vad har jag att skriva om då? Nej, det vet jag inte än men skriva det ska jag! :D

  Medan ni läser tycker jag ni ska lyssna på La Roux! Kan bara inte fatta att jag missat henne. Utbudet av bra electropop är relativt begränsat och jag tror att La Roux kommer slå hårt. Lättlyssnat, medryckande, charmigt brittiskt och med mycket attityd!

  La Roux - Quicksand. Älskar videon! Grymt inspirerande.

  I torsdags satt jag precis bakom Snäckan på bussen. Han luktade inte så gott men han var ganska snygg. Synd bara att han är fast i lilla Halmstad. Eller så var han kanske bara på besök?  Petra- A little poem...

  I'm not the one you looking for...
  I'm the one you searching for...


  Petra- Pissa inte på dagen!

  En gång sa en man till mig, då han hade pratat med en präst som sagt det personligen till honom...


  "Du kan inte stå med ena benet i gårdagen,

  och med ditt andra ben på morgondagen,

  och pissa på dagen…"

   

  Lev här och nu... vi vet inegt om morgondagen, och gårdagen tillhör det förflutna, inget vi kan göra åt det...

     Elin - BELGIEN HERE COMES AMANDA AND ELIN

  visste du att det är två stycken tjejer som på påsklovet ska åka till belgien?

  Fick i alla fall bekräftat precis innan jag gick utanför dörren ikväll att jag fick plats! Silken gläde. Hoppade flera meter upp i taket x) så nu är det klar
  PÅ PÅSKLOVET DEN 2 APRIL TILL DEN 9 APRIL SKA JAG OCH AMANDA BEFINNA OSS I BELGIEN !
  Så glad att jag inte vet var jag ska ta vägen x) Ni får veta mer när jag själv vet mer för just nu vet jag ingenting.

  Det blev i alla fall en mysig kväll hemma hos Amanda med let´s dance och livet är en schlager och en massa onyttiga saker så nu känns det som om magen ska spricka.
  Det tråkiga är att man måste ta bussen hem och gå från busshållsplatsen hem till sig själv och det känns alltid som om någon går bakom en och ska hugga tag i armen, halsen eller benet vilken sekund som helst! Det blir ju inte eller bättre av när man sedan låter tankarna rinna iväg och man inbillar sig alla läskiga människor i skräckfilmer att det är de som går bakom en eller står bakom en buske eller snögubbe. uuuuuhh, ryser bara jag tänker på det! Nu är jag i alla fall bakom låsta dörrar och ska snart krypa ner i min varma säng och sova tills klockan ringer klockan åtta imorgon för klockan nio hämtar Johanna och Lizi mig och då bär det av till gekås :D ( det blev många klockan)

  Så hur spenderade ni er fredagskväll?

  natti Natti
  Kramisar

  Petra- Mitt namn betyder klippa! :)

  Hejsan läsare! Idag har jag "massvis" med skoj att dela med mig av! :) Ni ska få ta del av ett nytt inlägg, ett med lite kloka ord med poetiska inslag och även med lite vett som kan vara kul att veta! XD
  Hoppas ni har en roligare fredagskväll än vad jag har! Jag sitter här och knaprar på några chips i hopp om att min outhärdliga huvudvärk ska gå över -.-

  Sitter nu och kollar på vad mitt namn betyder:
  Checka in vad Plenis- bloggarnas namn betyder vettja. Vi har en hel del historik i våra namn! :)
  Have a taste ;)  Petra
  Namnsdag : 29 Juni

  Placering på namntoppen 2008: Inte i topp 100

  Antal kvinnor med namnet i Sverige: 15062

  Antal män med namnet i Sverige: 0
  Antal som heter Petra i Halland: 543 st

  Petra är ett kvinnonamn med latinskt ursprung. Namnet är en femininform av Petrus, från grekiska Petros som är en direktöversättning av armeniska Cephas som betyder "klippa". Jesus kallade sin lärjunge Simon för Petros. Han skulle vara den klippa på vilken den kristna kyrkan skulle byggas. Namnet var populärt under 1970-talet men har sedan gradvis avtagit i användning. Den 31 december 2005 fanns det totalt 14 911 personer i Sverige med namnet Petra, varav 10 976 med det som tilltalsnamn. År 2003 fick 61 flickor namnet.

   

  Petra betyder Klippa, egentligen Bergsklippa.  Lizelott
  Namnsdag : 30 Oktober

  Placering på namntoppen 2008: Inte i topp 100

  Antal kvinnor med namnet i Sverige: 28

  Antal män med namnet i Sverige: 0

  Antal som heter Lizelott i Halland: 2 st 

  (Fanns tyvärr ingen betydelse, eller ingen registrerad sådan rättare sagt)

   
  Elin

  Namnsdag : 31 Juli

  Placering på namntoppen 2008: 13

  Populäritet idag: Minskar
  Antal kvinnor med namnet i Sverige: 57332

  Antal män med namnet i Sverige: 16

  Antal som heter Elin i Halland: 1894 st

  Kvinnonamnet Elin är en svensk form av Helena som är ett grekiskt namn med betydelsen "lysande" eller "fackla". Namnet är mycket gammalt. Det svenska helgonet Sankta Elin av Skövde, som även kallas Helena, levde i mitten av 1100-talet och det är från henne som namnet har hamnat i almanackan. Namnet har haft en stadig popularitet under de senaste decennierna. De senaste åren har det varit det näst vanligaste flicknamnet. 31 december 2005 fanns det totalt 55 194 personer i Sverige med namnet,varav 34 477 med det som tilltalsnamn. År 2003 fick 1479 flickor namnet.


  Elin batyder Fackla eller lysande.
  Nicolina
  Namnsdag : 12 Januari

  Placering på namntoppen 2008: Inte i topp 100

  Antal kvinnor med namnet i Sverige: 917

  Antal män med namnet i Sverige: 0

  Antal som heter Nicolina i Halland: 56 st

  Används oftast i Italien.
  Det är ett grekiskt namn som är sammansatt av ord som betyder seger och folk.

   

  Nicolina betyder seger och folk.

  Ida

  Namnsdag : 14 September

  Placering på namntoppen 2008: 12
  Populäritet idag: Minskar trend ner
  Antal kvinnor med namnet i Sverige: 46228
  Antal män med namnet i Sverige: 2
  Antal som heter Ida i Halland: 1559 st

  Ida är ett kvinnonamn av forntyskan och betyder "den flitiga", "den vackra", "den vältrogena " eller "den verksamma" och den "idoga". Det blev ett riktigt modenamn när tv-serien Emil i Lönneberga visats. År 2003 fick 1481 flickor namnet, varav 956 fick det som tilltalsnamn. Det finns 46228 kvinnor som har förnamnet Ida. Av dessa har ca 24999 namnet Ida som tilltalsnamn/förstanamn. Namnsdag: 14 september. Ida var tredje populäraste namn 2004 och 2003.

  Ida betyder den flitiga eller den vackra (se fler benämningar ovan).


  Sofia

  Namnsdag : 15 Maj

  Placering på namntoppen 2008: 50
  Populäritet idag: Minskar trend ner
  Antal kvinnor med namnet i Sverige: 87513
  Antal män med namnet i Sverige: 1
  Antal som heter Sofia i Halland: 2410 st

  Kvinnonamnet Sofia, Sophia är av grekiskt ursprung och kommer från ordet sopheía som betyder "vishet". En variant är Sofie eller Sophie. Namnet var mycket populärt i slutet av 1800-talet och början på 1900-talet. Även under 1990-talet hade namnet något av en modevåg igen. Som bäst låg det 1996 på 13:e plats i listorna. Det finns 87284 kvinnor som har förnamnet Sofia. Av dessa har 27785 namnet Sofia som tilltalsnamn/ förstanamn. Och så finns det 4298 kvinnor som har förnamnet Sophia . Av dessa har 2117 namnet Sophia som tilltalsnamn/ förstanamn. Namnet Sofia/Sophia blev år 2001 framröstat som Sveriges vackraste flicknamn av Aftonbladets läsare.
  Sofia betyder vishet.


  Nu vet ni ngt nytt eller hur???

  Vill du kolla upp vad ditt namn betyder???
  Kolla in den här sajten och ta del av allt det roliga! :)
  Och vet du vad Lizelott betyder så lägg gärna till din förklaring! :)
  Den vill vi mer än gärna få veta! :)

  http://www.svenskanamn.se

  Kramar från

  Petra

   


  Elin -idagärdettjejkvällhemmahosamanda

  tacopaj, chokladkräm, grönsaker och dipp, naturgodis, lösgodis, let´s dance, film och mycket trevlig sällskap! Så kommer min fredagskväll se ut. Ska nämligen hem till Amanda på tjejkväll med henne, maja och matilda idag och det kommer bli mycket mysigt. Ska om 45 minuter ta bussen till lilla (eller stora hålan jämfört med vart jag bor)oskarström så börjar bli lite brottom du. Har precis tagit en dusch för vill ju inte lukta illa hehe och ska snart springa iväg och sminka mig och lite så (tjejsaker).

  Idag slutade jag redan klockan halv tolv då vår idrott var inställd då vår stackars mentor (idrottslärare) inte kunde prata ,synd om henne var det men inte gjorde det oss någonting för vem blir inte glad av att få sluta tidigare?

  Har fortfarande inte fått höra någonting från belgien resan men jag hoppas att hon som håller i det hör av sig snart. Är ju nyfiken och dessutom sjukt nervös.

  Nu ska jag lyssna på några låtar till från one tree hill och snacka med min underbara vän LIZI :D sen ska jag göra mig iordning!  Ha en mysig fredagskväll!
  Kramisar


  Lizi - Fredag Underbara Fredag :D

  Japp fredag idag :) Helgen har börjat, undebart! Slutade skolan vid 12 idag :D Mycket bättre än vad jag hade förra terminen (då slutade jag tio i fem). Efter skolan kom pappa och hämtade mig, eller snarare han kom dit med billen sedan skjutsade jag honom hem :P Haha :) Sen åkte jag och klippte mig :) Det behövdes verkligen! Så nu är det nyklippt och imorgon ska jag troligen köpa hårfärg :)
  Imorgon ska jag nämligen till gekås med Jojjo och Elin :) och ikväll kommer Jojjo hit och så ska hon sova över :D Så detta kommer bli en super bra helg :) Utom möjligen söndag då det väntas en massa läxor...

  Igår hade jag min första körlektion :) Det gick ganska bra tror jag i all fall, ganska svårt att köra med en helt ny bil, gaspidalen och växelspaken var helt knasiga XP Haha, men man vänjer sig nog ganska snabbt sen hoppas jag :)
  Igår köpte jag även nagellack som nästan alla gjort de senaste dagarna :P Haha jag köpte 4st dekorationsnagellack :) Vet inte om det heter så men Elin skrev det så jag litar på henne :) :P

  Nä nu ska jag nog dammsuga på mitt rum

  Ni får ha en underbar helg!

  Nicco - Sovmorgon! :D

  Har bara en lektion idag och den börjar vid ett :)
  Ska ha filmkunskap för första gången, ska bli sjukt kul!
  Berättar mer om vad vi gjorde sen.

  Btw, vi kollade på våra dokumentärfilmer igår (ni vet, den jag gjorde om den nyktra narkomanen). Fick inte så mycket dålig kritik, även om jag kanske kände att vi förtjänade lite mer... Men ni kan ju bedömma själva när den kommer upp på youtube (snart hoppas jag, länkar då). De andra två gruppernas dokumentärer (om svininfluensan och Torup) kommer förmodligen med upp.

  Nu ska jag gå och dusha. Under tide kan ni få underhålla er med den allra första filmen jag gjorde i min klass, den är lika kul att se varje gång (särskilt mitt underbara skådespelande och klockan i slutet xD). Ber om ursäkt för den otroligt irriterande musiken :$   


  Ida - GODA NYHETER FOLKS!

  Hejhopp här kommer jag med glada bud!

  Har jobbat till 21.00 båda idag och igår så har tyvärr inte haft tid att uppdatera bloggen pga detta. Hoppas att ni saknat mig, men samtigt att saknaden inte varit allt för stor. (Haha)
     Måste berätta en otroligt underbart härlig glad grej som jag och Nicco kom på häromdagen när vi stod på bussen till skolan. (Ja, ni läste rätt...stod, det finns aldrig sittplatser. Buh Hallandstrafiken för det!) Hursomhelst, jag och Nicco skämtade om att jag borde vara vaken på natten i stället och sova på eftermiddagen, eftersom att jag alltid snackar om att sova så snart skolan slutat men har svårt att sova på natten. Visst, det var ett skämt från början, men det vore en toppen bra lösning om bara mina föräldrar gick med på det. Vanligvis sover jag bara runt 6-7 timmar, men om min och Niccos idé fungerar innebär det att jag skulle sova runt 8 timmar, vilket ju är mycket bättre!
  Kolla här:

  * Jag brukar somna runt 4-5 när jag kommer hem från skolan
  * Jag arbetar bäst på kvällen/natten
  * Jag har svårt att sova på natten
  * Jag har svårt att äta frukost  Lösningen:
  x Gå och lägga mig 17.00 efter att ha ätit ett mellanmål
  x Sova till ca 01.00
  x Plugga från ca 01.00 till 07.00
  x Äta mellanmål kl 02.00 och frukost 07.00
  x Gå till skolan 07.30
  x Vara i skolan tills jag ska hem och sova vid 17.00

  Seriöst, ni kanske tycker jag låter knasig (det är jag med, haha) men jag är så otroligt glad över denna idén. Ska bara få mina föräldrar att gå med på att jag prövar det en dag eller två för att se om den dygnsrytmen skulle passa mig bättre. Hör av mig när jag provat! ;]
  Nu ska jag tyvärr gå och lägga mig i alla fall...

  Sov gott allihop!
  (Och ursäkta om inlägget blev lite kaosigt, är lite "uppe i varv" huhu.)


  Elin - Filippa Bark och Björn Gustafsson

  för roligt alltså :D  Kramisar


  Sosso - Lostprophets nya album ute!

  I måndags släppte Lostprophets äntligen sitt fjärde och efterlängtade album The Betrayed. Detta har jag väntat på så länge nu att min musiksmak har hunnit ändra sig. Innan lyssnade jag en hel del på rock och metal, men under det senaste året har det ändrats ganska mycket. Nu lyssnar jag ytterst lite på metal. En del rock blir det fortfarande, men av den lite mjukare varianten, och mest blir det indie, synth/electronica och pop.

  Men trots det tycker jag att det låter bra! Lostprophets är fortfarande en favorit hos mig får jag erkänna. Och Ian Watkins måste vara bland de sexigaste männen i världshistorien. (Åhhh! Jag tycker vi gör varsin lista på de fem sexigaste killarna och visar för våra läsare!)

  It's Not The End Of The World But I Can See It From Here var den första singeln från Lostprophets nya album The Betrayed.

  En utav mina absoluta favoritlåtar. Last Train Home fanns med på Lostprophets andra platta Start Something från 2004.

  Nu borde jag ta tag i mina läxor. Jag mådde inte så bra idag, så jag gick inte till skolan, och jag kan slå vad om att mitt läxberg har växt! Frågan är bara om jag orkar efter att ha spenderat timmar på att fixa med både det ena och det andra. Allra helst skulle jag bara vilja mysa ihop mig i sängen och titta på film. Fast... Det vill jag ju nästan alltid! ^^ Herrå!


  Elin - 20 januari 2010

  Jag tror vi alla i plenisbloggen ber lite om ursäkt för att det inte har blivit några inlägg idag! Vi har alla fullt upp med jobb och skolan så det blir helt inte mycket tid kvar åt att sitta vid datorn. Det har varit en lång dag för mig. Skolan slutade inte förrens fyra och klockan var fem var jag hemma och då bar det direkt iväg för att jobba! Ibland är det jäkligt surt att behöva gå och jobba när man inte alls känner för det och man bara vill kypa ner i soffan och sova ;) men det är alltid härligt när pengarna kommer.

  Bestämde mig idag för att jag ska följa med på Belgien resan! Så nu får vi bara hoppas att turen är på min sida och att det fortfarande finns platser kvar. Så ska hålla tummarna hela natten hehe

  Vi alla håller fortfarande på att fixa med våra personbeskrivningar och de lär komma upp i slutet av veckan så ni får hålla ögonen öppna om ni vill veta lite mer om oss allihopa.

  Nu ska jag ta och umgås med min lilla familj

  Har ni haft en bra dag?
  Kramisar
   

  Nicco - Nagellack :D

  Hello folks!

  Jag har också köpt nagellack idag, fast bara ett... Är inte så nagellacksgalen som Elin ;)

  Blev ett vitt, pärlemoaktigt från Depend. Tycker det är sjukt snyggt! :D                       
  Är inte säker, men tror det var typ detta.  Elin - Man kan tro att jag är nagelacks galen

  Det är verkligen inte bra att behöva åka genom stan varje dag då man är på väg hem! Idag följde fyra nagellack och 5 dekorationsnagellack med mig hem.. hela 168 kr spenderade jag på nagellack. Inte så dyrt om man tänker på hur många jag fick men känns ändå lite i plånboken ;).

  Svart, vit, nail polish och top lack (köpte jag)

  (INTE MINA NAGLAR bild från google) Hehe
  Röd, Lila, silver, svart glittig, silverglittrig fick följa med mig hem

  Dagen idag
  Kom tjugo minuter försent till skolan (psykologin) bara för att den första bussen var sen. Super irriternade.
  Samhällsredovisningen gick hyffsat. Pratade för snabbt och min röst darrade för var nervös som en kanin ;). Gjorde det och klarade det i alla fall. Skoldagen rullade på och nu är jag hemma!

  Mamma har personalmöte på sitt jobb idag så kommer hem sen och då är det jag som är the booosss :P Haha.. nä inte riktigt men jag ska laga mat till småsystrarna ikväll. Stuvade makaroner och falukorv :) Gott!

  Haft en bra dag
  Kramisar

  Elin - ingen frukostmänniska

  Hejsan Hoppsan
  Nu ska jag snart kila iväg till bussen som går halv tio. Slutar inte förrens vid fyra idag så det blir en väldigt sen dag!
  Idag är det samhällsredovisning och imorse när jag vaknade var jag jätte nervös men det har lagt sig lite nu! Är nog bara orolig för att mitt usb inte ska kunna öppna sig i skolansdatorer :/. Vad gör jag om det inte funkar?

  Om jag ska försöka komma på andra tankar så är jag ingen sådan där frukost människa på morgonen men idag fick jag ner två hela mackor med ägg och ett glas med yogourt. :)Känner mig stolt. hehe
  Äter ni mycket frukost?

  Nä, nu måste jag kila annars missar jag bussen :/.
  Ha en underbar dag
  Kramisar  Nicco - Morgonstund har guld i mun...

  ...eller inte. Jösses, börjar inte förrän halv 10 och jag har sovit en timme längre, ändå är jag lika trött som vanligt.

  Hade en skum dröm (som om jag inte brukar ha det. Bajs som skvätter upp på läppar och sånt) där jag skulle plocka såna där snäckor som lever i vattnet, och de fanns i massa skumma färger. Sen helt plötsligt var de mobiltelefoner. Jag hittade en jättesnygg som fanns i rosa och turkos (notera att de låg på havets botten) men de var Samsung så jag ville inte ha dem :S Ville ha Ericsson så hittade tillslut en likadan som min pojkvän, fast i vitt.

  Vad tycker ni, skulle jag valt Samsungen eller hållt mig till Ericsson? ;)


  Elin - jisses vad jag längtar till sommaren

  Hej mina vänner

  Som vanligt så har jag inget sådär jätte intressant att skriva men tyckte att det var dags för ett inlägg till.
  Har precis gjort klart min samhällskunskap som faktiskt blev ganska bra. Får bara hoppas att det blir som planerat imorgon :).
  Har sovmorgon imorgon till halv nio. Skolan börjar klockan 10 så kan vara uppe längre än vanligt.
  Tror faktiskt att jag ska göra mig en kopp med varmchoklad och krypa ner i soffan och titta på meen girls. Är en sådan tjej som älskar tjejfilmer och lätt kan drömma mig bort och lossas att jag befinner mig i en x) 
  Har någon av er sett den och vad tycker ni om den?

  Här får ni lite sommarbilder bara för att ni ska längta lite mer efter sommaren :P Hehe

  Jag och Lizi hos farmor och farfar 2008

  Idas och min fina tårta som vi gjorde till sjuans skolavslutning

  Sand i skon tillhör väll bara eller? :P


  Nu får det räcka för idag. Hörs imorgon!

  Sov gott 
  Kramisar  Lizi - Snart dags att sova

  Ska snart gå och lägga mig har varit en lång dag, gick i skolan till 16:20 (slutade igentligen 16:40) sen var det att det att direkt åka till Halmstad Trafikskola för att gå på min första teorilektion, det va inte så tråkigt som jag trodde utan det var faktiskt ganska så intressant =)

  Imorgon börjar jag 08:10 och slutar 16:45, sen måste jag hem och göra massa läxor bla en idrotts läxa, samhällskunskap, matte och skriva en engelsa uppstats... inte kul als :/

  Nä nu ska jag nog sova :) Hoppas ni haft en bra dag!

  Sov gott!


  Ida - Med risk för att låta ytlig...

  ...så hade jag tänkt att skriva några ord om smink.
  Använder inte så mycket smink själv men vill väl, precis som många andra tjejer, hitta den där riktiga superprodukten som gör underverk med din hud. Mattar men också glänser där den ska, torkar ut men även återfettar och så vidare, utgör en perfekt bas...men det är väl i princip omöjligt haha.
  Här är åtminstone ett par produkter som jag hört, läst och av egen erfarenhet tyckt varit bra:  Till huden:

    
  Superbra kit från Clinique (som förmodligen är det dyraste
  jag köpt i "sminkväg"), men också superbra!
  Innehåller rengörande ansiktstvätt, exfolierande
  ansiktsvatten och återfuktare.
  Bas:

  Till ögonen:


  Till håret:


  Schampon som känns riktigt fina och lyxiga, men utan att vara för
  dyra. Finns för olika hårfäger och hårtyper. Värt att prova!

  Nu har jag uppfyllt min ytlighetskvot för den här veckan, haha.
  Dags att ta tag i lite viktigare saker, som matte...huh!

  Nicco - Majs

  NÄMEN TITTA, MAJS :D ------>                   

  Anyways, hej på er alla nya besökare, det är jag som är Nicco.

  Idag var en riktigt soft dag, hade bara engelska, mediekommunikation och matte, allt färdigt lagom till lunch :)

  Efter det gymmade jag och min haanii och Eric ett tag, och sen gick jag och haanii till redigeringen för att redigera lite på vår dokumentärfilm (För er som inte vet går jag andra året på medialinjen TV-och filmproduktion). Det blev väldigt bra när vi fixade till lite med musiken och sånt. Vi håller på att göra en dokumentärfilm på 10 minuter om en nykter narkoman, som han själv kallar sig.

  Är ni intresserade så kan ni kolla in min klass youtube, där lägger vi upp de flesta filmer och projekt vi gör. Dokumentären kommer nog också upp där när den är klar :)
  Under tiden kan ni ju roa er med gamla filmer, som den här.

   


  Elin - gratisbio.se

  Idag blev jag medlem på www.gratisbio.se. En sida där man blir medlem och samlar ihop poäng genom att bla delta i undersökningar och tävlingar men det finns så mycket mer man kan göra för att samla poäng. Efter att man fått ihop ett antal poäng så kan man byta in det mot tex presentkort eller biobiljetter och det bästa med medlemskapet är att det är helt gratis och dessutom får man 50 poäng när man blir medlem

  Så ta ni och bli medlemmar ni med, det är verkligen super bra  :)

  Kramisar  Elin - Ny vecka nya tag!

  Jahopp då var det måndag igen. Fick reda på idag i skolan att de sökte fler elever till belgien resan på påsklovet.
  Belgien resan handlar om att det är ungefär 13stycken elever (främs franskaeleverna) att åka ner till Belgien och bo hos en värdfamilj under en vecka. Se hur de lever, vad de gör om dagarna, vad de gör i skolan och lite så. Lära oss om deras liv helt enkelt, deras traditioner osv. En familjemedlem som är i ens egen ålder i värdfamiljen som man bodde hos ska sedan åka och hälsa på oss i augusti och bo hos oss och lära sig om våra traditioner osv. Nu var det iallafall så att det var några som hoppat av och de behövde fler som skulle åka med och till början var jag med på det och tänkte anmäla mig men nu är jag lite osäker :/ så jag vet inte riktigt hur jag ska göra. Så ska fundera lite mer!

  Mamma har nu bokat vår resa till sälen som vi åker till vecka 15 - 11 april :) Ska bli så härligt att få susa ner från backen och känna vinden i ansiktet :) Har längtat efter att få åka till sälen hela julen ocjh nu har vi äntligen bokat :D.

  Som sagt, nu är det måndag och det betyder en ny vecka och nya tag
  Denna vecka ska jag :

  Måndag
  Skola - 08.10 - 14.50
  Jobba klockan halv sex
  Tisdag
  Skola 09.55- 15.45 ---> Engelska läxa och Samhälls redovisning
  Onsdag
  Skola 09.40 - 15.50
  Jobba halv sex
  Torsdag
  Skola 08.10 - 14.55
  Träna
  Fredag:
  Skola 08.10 - 14.30
  Tjejkväll hos Amanda med matilda och frida :)
  Lördag: Gekås med vännerna Lizi och Johanna
  Söndag: Plugga, sova, (träna?)

  Ska ni göra någonting roligt i veckan?
  HÄR TÄNKTE DET VARA EN BILD MEN UPPLADDNINGEN VILLE INTE VARA PÅ MIN SIDA
  Kramisar


  Ida - Dags att boka resa? ;]

  Längtar till värmen...

  Jag och Amanda satt nyss och tittade på resor till Turkiet, funderar ju på att åka dit någon gång i augusti tillsammans med Petra och Angelica. Först hittade vi ett superbilligt hotell + flyg för bara runt 2700 var som dessutom hette Ida (superfint namn, eller hur? haha), men nu hittade vi ett ännu bättre hotell! Enda problemet är att vi måste boka snart, det fanns nämligen inte så många rum kvar…

  Här är i alla fall ett par bilder på det hotell vi funderar på, kolla så fint!


  Detta ser väl fint ut? Bara 4452/person inklusive halvpension (frukost och lunch)

       

  Lite kort om hotellet:
  (Lånat från fritidsresor.se)
  De båda poolområdena är väl tilltagna och kantas av solstolar med tygparasoller inbjuder till både bad och lekar. Där hotellområdet slutar tar stranden vid, här badar man främst från den T-formade träpiren med solstolar, trampolin och stegar ner i havet. När solen blir för het kan du söka skugga i någon av de små trähyddorna med halmtak som finns på stranden.
     Club Dems spa är ett av Alanya-områdets allra bästa. Ett stort urval av behandlingar och olika former av massage erbjuds, och självklart finns även ett turkiskt hamam. Pröva gärna chokladmassagen som gör huden alldeles babylen.
     I den stora hotellträdgården med palmer, blomsterutsmyckningar och stenlagda gångvägar, växer både grapefrukt och banan. Här finns även hängmattor för skön avkoppling och lekplatsen med färgglada rutschkanor.

  Temperatur:
  34 dag
  22 natt
  24 vatten


  En helt okej strand, eller vad säger ni? Ska vi slå till?


       

  Lite kort om Alanya:
  (Lånat från fritidsresor.se)
  Alanya är störst av resmålen på den turkiska Medelhavskusten och är på samma gång en badort och en stad med ett stort utbud av shopping och nöjen. Längs den här kuststräckan hittar du de bästa sandstränderna, Alanya bjuder exempelvis på två kilometerlånga stränder som kantar staden. På en klippudde mellan dem ligger en medeltidsfästning med 150 torn och en sju kilometer lång ringmur.

  Näe nu är det nog dags att jag tar tag i lite nödvändigare saker innan jag fastnar här helt haha
  Vet någon hur priserna är i Turkiet eller har tips om vad man absolut inte får missa, vad man bör undika och så vidare? Lämna i så fall en kommentar :)
  Kramar


  Plenis - Tack för en trevlig vecka tillsammans!

  Som avslut på denna fina vecka skulle vi bara vilja lägga upp vår fina statistik.


  (För er som inte ser står det 569 på dagens unika besökar, härligt!
  Hoppas att lika många tittar in i morgon :)


  Ida - Inför nästa vecka

  Jahapp, söndagkväll...

  Så var det söndag igen, denna fruktansvärt tråkiga dag. Just nu sitter jag här och kollar i min underbart söta kalender (ni vet den jag skrev om för ett tag sedan) och kollar in veckans att göra.

  Måndag:
  * Ta sista Gardasilsprutan
  * Planera resa...! ;D
  * Plugga naturgeografiprov
  * Läsa några sidor i idrottsboken och göra uppgiften "bedöm ett yrke"

  Tisdag:
  * Lämna in psykologi (beskrivning om oss själva + de delar av kursen vi vill veta mest om)
  * Ha läst något papper och gjort frågor till religionskursen om einstein
  * Räkna en massa matte...

  Onsdag:
  * Jobba 16.45 - 21.00
  * Plugga glosor i spanska

  Torsdag:
  * Glosprov
  * Plugga naturgeografi
  * Jobba 16.45 - 21.00

  Fredag:
  * Lämna in "5 över halv 8 hos mig"-menyn (haha)
  * Räkna massa matte

  Sedan är det helg igen! Tyvärr så är ju denna veckas helg snart slut, vilket innebär att det är skoldag imorgon.
  Därför ska jag nu snabbstäda mitt rum (hatar när det är stökigt på morgonen när jag ska till skolan) duscha, bädda rent och plugga lite matte.

  Ha en trevlig kväll!
  Hoppas att ni är tillräckligt utvilade för en ni vecka, haha.


  Petra - Hopp... snart måndag då? :/

  God kväll på er!
  Söndag kväll nu då... PUST!
  Varför går tiden så Fabians snabbt när man vill att den ska gå sakta?
  Hmm... snart ringer i alla fall ens väckerklocka, och då har man inget annat val än att hoppa upp ur sängen, äta, klä på sig och trippa iväg till skolan... åter igen... PUST!

  Vi kan väl nästan konstatera att vi har två mer aktiva bloggare än samtliga andra? Ida och Elin har satt rejäla spå på vår blogg, och det är säkert fler som kommer att gå i deras fotspår. Ida står för den här sjukt roliga humorn, och Elin delar med sig om sitt underbart tjejiga liv:). Vilken kompott ni får ta del av hörni!;) Inte dåligt, inte dåligt...
  Ida och Elin är faktiskt duktigast på att skriva... inlägg vet dem hur man gör!
  Jag vet i fabian inte ens hur man kan läsa kommentarerna ni skickar så det är tur att det finns dem som kan hjälpa mig! XD Mina vänner betyder en massa... utan er så skulle jag suttit här som en grottmänniska och bara stirrat på min dator, fascinerad över allt den kan göra... haha, men nej... nu är jag ingen grottmänniska inte! Jag är jag:O efterblivna Petra XD. Haha nej... men jag är Petra, hon som alltid ligger steget efter, eller steget före ;). Jag är precis som britterna, som inte vet vad lagom betyder! XD

  Vill ni veta ngt mer roligt? Jag är nog tyo den enda på denna runda planet som INTE har facebook. Japp, ni gissade rätt... jag förstår inte hur det fungerar och jag fatttar inte hur man kan tycka det är kul...
  Nu mera känns det som om Farmvill är det som gör facebook levande? Eller har jag fel?
  I ren protest så tänker jag inte skaffa det heller... nepp, ni görde rätt! Jag, facebook??? ALDRIG!!!!!!!! XD
  Jag har ju granen ;) (haha, tur någon skrattar åt mina roliga skämt, jag är ju den enda som skrattar och säkert den enda som förstår! :D)

  Plenis gänget är i övrigt väldigt intresserade att besöka andras bloggar och slänga en liten kommentar!
  Så om du vill bli besökt av oss, kommentera med din bloggadress så checkar vi in;).
  Ju fler dessto roligare! Såååå.... vad väntar du på? ;)  

  Nu ska jag upp och förbereda inför imorgon... ush... PUST!
  Såg precis det första programmet av ponnyakuten! ETT PROGRAM SOM LÄR BEHÖVAS, så att alla ponnyryttare där ute, utan kontroll eller möjlighet till en hjälpande hand kan få se och lära!
  På tid att ngn producerar ett program som det här! Tur att vi har Tobbe Larsson! :)
  För er som är nyfikna, så går det på Barnkanalen på Söndagar kl 19.00.
  Ni missade precis det första avsnittet, men vet ni vad? Det kommer 15 stycken till!

  Ha nu en fortsatt trevlig söndagskväll!
  Här ska det.... PUSTAS -.-

  Pust och kram på er! <3  Tobbe Larsson


  De medverkande i Ponnyakuten

  Trevlig SÖNDAG!

  PUST!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Elin - HM SHOPPING

  Var precis inne på Hm hemsida och hittade en massa snygga kläder som jag bara vill ha nu nu nu :)

  En perfekt sommarklänning

  Snyggt till svarta jeans och någon snygg tröja under

  Snygga lite längre shorts som är prefekt till stranden med ett snyggt vitt linne

  Dessa  byxorna ser lite konstiga ut men det är tre kvarts byxor :)
  perfekt till en lite kyligare sommarkväll

  Vad tycker ni om dessa kläder? Snygga eller fula?

  Kramisar

  Plenis - Om vårt bloggnamn

  Många har påpekat likheten mellan vårt bloggnamn och namnet på mannens ja...intimaste delar så att säga ;]
  Vi kan helt försäkra er om att de inte har något som helst samband, utan helt enkelt är ett random sammansatt ord utifrån de första bokstäverna i våra namn.


  Ida - Cupcakes

  Hoppas att ni alla haft en riktigt bra söndag!

  Det har åtminstone jag :D
  Sitter just nu och suktar efter halloncupcakes med glasyr, men tyvärr har jag ingen Phiadelphia-ost vilket man behöver till det. Får väl ta och inhandla det imorgon helt enkelt!

  Här är i alla fall receptet för er som är sugna:

  Halloncupcakes
  (själva muffinsen, ca 10 st big size)

  Ingredienser

  4 ½ dl vetemjöl
  1 ¼ dl strösocker
  ½ tsk salt
  ½ msk vaniljsocker eller kardemumma
  3 tsk bakpulver

  1 ägg

  2 ½ dl mjölk
  125 g smält, men svalt smör
  125 g hallon (om de är frysta så lägg till ca ½ dl vetemjöl blandat med potatismjöl)

  * Sätt ugnen på 180 grader.
  * Blanda bären tillsammans med mjölet i en mindre skål.
  * Blanda sedan de övriga torra ingredienserna i en stor skål och vispa upp ägg, mjölk och smör i en annan.
  * Häll ner ägg-blandningen i de torra ingredienserna och rör om väl tills smeten blivit jämn och fin.
  * Blanda i hallonen + mjölet i smeten och rör om lätt så att hallonen inte delar sig för mycket – då kommer hela muffinsen att bli rosa.
  * Häll upp smeten i stadiga muffinsformar som behåller formen och sätt in i ugnen.
  * Grädda i ca 20-30 minuter.
  * Låt svalna och njut! (Eller blanda till en god glasyr under tiden du väntar på att de ska svalna och njut sedan)

       

  Glasyr
  100 g Philadelphia cream cheese
  350 g florsocker med jordgubbssmak
  4 msk flytande margarin
  4 msk vaniljsocker
  1 msk koncentrerad hallon- eller jordgubbssaft

  * Rör om ingredienserna väl. Viktigt är att ingeting är för kallt – då kan glasyren skikta sig.
  * Bred på glasyren på dina avsvalnade muffins.
  * Dekorera med färska hallon, strössel eller annat trevligt!

  Lycka till med dina cupcakes
  Bjud gärna mig om de blir bra! ;]


  Elin -

  Jag har inte så mycket att skriva om egentligen. Ville bara lägga in ett litet inlägg! :).

  Höll på att fixa med min samhällsredovisning och den är inte riktigt klar än men det ska den bli innan klockan nio ikväll då johan falk börjar. Har också tittat på one tree hill säsong 6 för att vila huvudet lite från allt fakta om rädda barnen.


  Att läsa om rädda barnens arbete har verkligen varit jätte intressant och förhoppningsvis har jag fått ihop en intressant redovisning. Jag tycker att alla ska läsa lite om rädda barnen och om vad de gör för någonting för att få en inblick på hur det kan vara i land runt om i världen.

  Nu så ska jag ta och göra klart det sista och sen är det dags för mat.

  Haft en bra söndag?
  Kramisar
  Elin

  Ida - Felsms.com

  Godmorgon allihopa!

  Haha jaa, jag vet att det inte är morgon just nu, men ändå x)
  Sov till klockan 13.00 idag och sedan dess har jag lagat mat med systern min - köttfärs/bacon-paj med purjolök.
  Håll tillgodo med ett par felskickade sms under tiden jag äter, så ses vi snart igen!

  Till: Läraren Micke
  Sms: Nu är det katastrof. Ena bröstet är fan större än de andra. Hjälp kommer jag får hängtutte på den? Ser sjukt ut nu.
  Svar: Jag tror säkert inte att det är någon fara men för säkerhetsskull så tycker jag att du skall höra med skolsköterskan. Tack för att du visar förtroende och frågar mig.

  Förklaring: Ja det var absolut inte meningen till honom. Nu vet han av ett misstag hur mina tuttar är. Skäms varje dag i skolan när jag tänker på det.
                                                                                                                                                                  


  Till:
  Kille i klassen...
  Sms: Åh jag har köpt semlor, kanske vi kan gluffsa i oss dom som två små grisar ikväll då?
  Svar: Semlor? Hemma hos dig? Javisst :)

  Förklaring: Jag hade köpt två semlor och skulle fråga min bästa vän om hon ville komma över men så skickade jag till en kille i min klass (skitsnygg kille). Han trodde såklart att jag va intresserad men det va jag inte men eftersom han svarade ja så kunde jag inte komma på en bortförklaring så det va bara att äta semlorna med honom :) Jätte mysigt! Höll på dö av skratt när jag berättade till min bästis.

  /Hanna


                                                                                                                                                                 


  Till: Farfar
  Sms: Ah jävla farfar, han sitter med miljoner på banken och hans enda barnbarn kan inte ens få några hundralappar!! Snåla gubbe!!!
  Svar: Ett tack någon gång ibland skulle inte skada...

  Förklaring: Hade precis tillbringat helgen hos farmor och farfar, på vägen hem smsade jag med min bästa vän, dock hamnade ett sms liiite fel. Det kan tilläggas att jag oftare använder ordet tack numera!!
                                                                                                                                                                


  Kika in på felsms.com för fler roliga sms
  Hörs snart igen!


  Elin - Mega sööt kille


  Elin - 17 januari 2010

  Då var det redan söndag. Har redan gått i skolan i en vecka och det är fullt upp med läxor och prov.
  Igår var jag hemma hos Mandis  Pandis och tittade på pojken i randig pyjamas vilket är en jätte sorlig film men som bevisar att alla människor är likadana. En film som är värd att se! och så tittade vi lite på one tree hill eftersom jag och Amanda är de största one tree hill geeksen som finns tror jag. Haha x). 

  Idag ska jag skriva klart min redovisning i samhällskunskapen om Rädda Barnen och sen bara ta det lungt, äta upp det sista godiset som blev kvar sen igår. 

  Vad ska ni hitta på idag?

  Dagens..

  Humör:  Trött men glad
  Plus: vännerna
  Minus: skola imorgon
  Kläder: min flanell pyjamas och morgonrock
  Frisyr: inbakad fläta blandat med hästsvans
  Hur är ditt liv: Rätt så bra faktiskt
  Ont: ingenstans faktiskt
  Vill ha: sommar
  Planer: plugga och titta one tree hill
  Dagens drog: one tree hill låtarna
  Dagens måste: städa mitt rum
  Händelse: -
  Saknad: pappa
  Önskan idag: att min redovisning i samhällen blir bra
  Ser fram emot: vecka 15

  Jag och Amanda på backen i sommras

  Ha en bra söndag mina vänner 
  Kramisar
  Elin

  Nicco - Smink

  Den här tjejen är så himla duktig! Hon är makeup artist och har en youtube med massa videor på olika sminkningar och tips för hudvård. Har kollat på typ alla... Men nu får ni inte tro att jag är jättefixerad av smink och sånt, tycker bara det är kul. Det är lite som konst (särskilt den här tjejens sminkningar). Blir i alla fall väldigt inspirerad av hennes videor, som denna. Brukar alltid springa iväg och testsminka mig efter jag har kollat på henne :$ Synd bara att hon har så mycket smink och jag inte har det...
  Den här videon kanske inte är något man har i skolan, men man kan ju alltid inspireras :)
  PLENIS - Pi-Rååg-kväll

  Igår var det dags för tjejkväll hos Ida! Det blev mycket mat, mycket film, mycket prat och mycket skratt. Jag låter bilderna tala istället :)


  Dagens mat blev vegetariska piråger gjorda på Quornfärs


  I dem hade vi lite soltorkade tomater...


  ...och då blev det så här fint


  Trycker man även i lite oliver så är det lätt att de spricker


  Ida smörjer in pirågerna med solkräm innan det är dags för ugnen


  Sen stoppar jag in dem


  Piråger i ugnen


  Piråger utanför ugnen


  Elin utbringar en skål


  Till efterrätt skulle det bli marängsviss, men det blev snarare glass
  med diverse tillbehör. Så här smarrig såg Elins ut :)  Ida eldade lite på ett hårstrå så att det såg ut precis som en myra
  man har tryckt på :O  Efter det var det dags för godis och film!


  Vi kollade på baksmällan (som i alla fall jag tyckte var väldigt rolig)...


  Och sen snabbspolade vi igenom Hajen 3 för vi ville se
  hur dåligt gjord hajen var. Det blev många goda skratt ;)


  LIKA SOM BÄR 1:  Liz och Nicco  LIKA SOM BÄR 2:


  Allram Est och Pi-Råååg


  På morgonen vaknade vi alla pigga och utvilade, och när alla andra hade åkt så brunchade Nicco, Elin och Ida på överblivna piråger och petade sig i naveln.
  :O ingen rast, ingen ro! XD

  Hejsan alla glada människor som precis har invigt helgen! Härligt, inte sant!
  Som vanligt blåser här friska vindar och man har inte tid att sitta ner! Har bara för en timme sedan kommit hem från skolan och är nu på språng bort på tjejkväll med alla dessa underbara vänner som jag delar bloggen med! :)
  Vi ska hem till Ida och jag slår vad om att kvällen blir som ett klipp ur en tjejfilm, lika underbar, magisk och rolig som vanligt! Vi är tjejgänget som man ser på filmer, alla med varsin skön attityd och personlighet som på något knasigt vis matchar varandra!
  Nej, nu blev det brått! Blev ett kort inlägg, HAHA det var ni inte beredda på va? ;)
  Nej hörrni! Ha nu en hjävla trevlig helg rent ut sagt, ohc sup er inte för fulla... ni vill väl ändå minnas gårdagen? :D

  Trevlig helg, så hoppas hag vi hörs av, men man kan aldrig vara säker!
  Ida, NU kommer jag!
  Bye på er alla läsare!
  Boa nu ner er i sofforna där hemma, med vänner, familj eller pojkvänner/flickvänner och njut av det ni har!
  Jag är oerhört tacksam att jag har ett sånt fantastiskt tjejgäng att åka till ikväll, inte alla som har det!

  PUSS på er!

  kramar
  Petra

  PLENIS

  plenis önskar er en härlig och mysig, rolig fredagskväll.  För hos är det dags för tjejkväll hemma hos Ida.

  Vi hör av oss imorgon (med bilder såklart :))

  Kram

  James Cameron och Shakespeare

  Well met, good gentles!
  Här sitter jag med en kopp thé och tänker skriva några rader till er medan koffeinet letar sig in i mitt blodomlopp. För en vecka sedan såg vi ju som bekant Avatar. Det känns lite sent och ganska överflödigt att utvärdera filmen vid det här laget, men detta måste ni bara kolla in. Spana in vad jag hittade på failblog för några dagar sedan.

  källa: failblog.org

  Jag skrattade ordentligt och blev ganska häpen när jag läste detta. Jag kan dock inte riktigt hålla med om att det är FAIL. Visst finns det slående likheter i den grundläggande handlingen, men alla ni som tar Pocahontas parti och precis tänkte att James Cameron är en sneaky little bastard som snor ifrån andra sådär, tänk om. Var Pocahontas den första historien med detta koncept? Jag tvivlar starkt på det. Är James Camerons film bara en handling? Svaret är nej.

  Avatar går långt bortom det händelseförlopp som filmen i stora drag följer. En författare som skriver en bok med endast en handling eller en regissör som gör en film som bara är en synopsis går inte särskilt långt. Dessutom skulle det inte finnas något nytt att skriva eller att göra film om, om så vore fallet. Att ta något som redan finns och göra det till sitt eget, det är en konst. Hallå, varför tror ni så många konstnärer målar fruktskålar? Det handlar om att få betraktaren att se motivet med nya ögon.

  Självaste Shakespeare är ju känd för att tagit historier som redan fanns och förvandlat dem till drama. Han kom inte ens på Romeo och Juliet helt själv, den är baserad på ett stycke poesi som i sin tur var baserat på en Italiensk sägen. Men jag kan inte tänka mig att Italienarna var först med sitt koncept heller. Hur många Romeo och Julia känner vi inte till som går under andra namn? Ändå så blir vi förtrollade av alla dessa romantiska tragedier. Och är det inte precis detta James Cameron gör med denna relativt traditionella historia? Han får den breda publiken att se den från ett helt annat perspektiv!

  Men nog om detta, nu måste jag packa ihop mina grejer och bada mina fötter ifall jag hinner. Ikväll blir det myskväll hos Ida. Och Ida, bara så att du vet har jag inte direkt något favoritgodis längre, jag tycker om olika saker, bland annat pimpim och salt- och vinägerchips. ;) Mitt andranamn stämde också, bara lite fel stavning.

  Ha en trevlig kväll and I shall see thee anon!

  Elin - Sleepover

  Har precis kommit hem från skolan svettig och allmänt ofräsch ;) Efter gymnastiken åkte jag och Amanda in till stan för att byta en BH som jag köpte igår. Bytar den och går ner och Amanda håller i en ubersnygg kavaj som jag också bara var tvungen att prova :) Vilket slutade att jag blev 200 kr fattigare och en kavaj rikare :D.

  Efter stan åkte vi vidare till maxi för att "storhandla" ;) Haha, nää, Amanda skulle handla naturgodis och juice och jag skulle inte handla någonting men det går inte att komma ut från maxi utan något. I min maxi påse fanns det risen, choklad, tandkräm och tvål. Önskar att man hade kunnat tvätta bort allt man stoppar i sig. Skulle inte det varit bra?

  Tog i alla fall bussen hem klockan fyra och nu sitter jag här och väntar på att klockan ska gå för att sen ska jag göra mig iordning och sen vid sju ska jag gå till Ida. IT`S TIME FOR A SLEEPOVER PARTY :).

  ( ska se om jag kan låna idas kamera och ta fotto på mina inköp för att ni också ska kunna se dem :P)

  nu är det dags
  hejsvejs nu går jag och duschar :)

  Ha en bra fredagskväll:)
  kramisar

  Nicco - Personlig kalender

  Eftersom Ida visade upp sin personliga almanacka (stavas det verkligen så? o.O) så får väl jag ta och visa upp min egenhändigt ihoppysslade väggkalender! :D

  Mamma prenumererar på scrapbook-grejer, så typ varje månad kommer det hem ett litet paket med massa pyssliga saker. Ibland kommer det små kit som det är meningen att man ska göra något av, och någon i höstas kom en kalender, som det va meningen att man skulle smycka själv. Eftersom jag hade lite mer tid än mammi på jullovet så fick jag den. Och detta blecv resultatet:


       
  Juli/augusti-uppslaget. Bilden är tagen i Monets Trädgård


   
  September/oktober-uppslaget. Bilden är tagen i
  Åled ;)
   
  Maj/juni-uppslaget


  Nu ska jag bara få tummen ur och sätta upp den på väggen med...;)


  Ida - Hur bra känner du egentligen din kompis?

  Hur bra känner du egentligen din kompis?

  Jaow, hur många rätt har jag egentligen om mina vänner? Nuså mina vänner, nu har det blivit dags för ett test. Weii! Fritt fram för alla som vill använda testet till att se hur bra de känner sina vänner.
  Vad sägs Petra, Lizi, Elin, Nicco och Sosso...är ni på att checka hur många rätt jag hade? ;D
  Här kommer i alla fall de tre första frågorna med svar:

  1. Vilket är din kompis favoritgodis?
  Detta är en mycket svår fråga eftersom att det mesta ur godisskålarna brukar slukas snabbt i vårt sällskap, haha. Förutom det är det chips som gäller, med sourcream and onion såklart!
  Petra:  Lakris, utan tvekan. Hon är i princip beroende av det och tuggummi :P
  Lizi:     Ser precis framför mig den typiska godisskålen när Lizi handlat godis, men vet inte vilket
             favoriten är. Vingummi? Eller sådana där sura remsor, kanske lakrisbalkar eller vad de nu heter,
             men är inte säker. Lysemelk? Sådana där små avlånga pluppar i rosa och orange med pulver i?
  Elin:     Konstigt godis! :D I alla fall när vi var små, haha. Godis i form av pizzor och så tihi. Annars är
             popcorn en stor favorit. Hallon/lakris-skalle?
  Nicco:  Oj, klurigt! Hon är inte den som äter så mycket godis, kanske någon liten chokladbit eller så. Lite
             av varje. Köpte alltid ess och banana skids när vi var mindre, eller så var det Elin. Ojoj, jag
             börjar nog bli lite senil… ;S
  Sosso: Pimpim?

  2. Hur många syskon har din kompis?
  Petra:  Ett, en lillebror.
  Lizi:     Två vuxna storebröder.
  Elin:    Två småsystrar.
  Nicco:  Tre, två småbröder och en lillasyster.
  Sosso: Ett, en lillebror.

  3. Har hon/han något andranamn?
  (Obs! Fusk att använda hitta.se/eniro.se/birthday.se och liknande sidor.)
  Petra: Chatrine. Eller hur man nu stavar till det…
  Lizi:    Ja, Ingrid har jag för mig. Sweet!
  Elin:    Ja, Anna.
  Nicco: Ja, Viktoria. (Smått osäker på stavning…kanske stavas med C istället för K?)
  Sosso: Elenora eller något sådant, om inte det nu inte bara var ett namn hon hade velat ha förståss, är inte säker.

  Näe, nu är det nog sovdags för mig!
  Sov gott allihop, resten av svaren kommer imorgon eller senare i veckan ;]


  Elin - samhällskunskap

  HejHej
  Sitter just nu i skolan och har samhällskunskap! Håller fortfarande på att jobba om rädda barnen men är inte så duktig på att jobba i skolan utan jobbar bättre hemma när det gäller sådant här arbete. ;).

  Det är en och en halv lektion kvar tills vi slutar och efter skolan ska jag och Amanda shoppa :).. hihi. kanske hittar några kap idag med. (får hoppas).

  Nu ska jag ta och försöka vara lite duktigt :)

  Kramisar

  Elin - Målade naglar 23.00

  Mina naglar är fixade igen och denna gången blev det verkligen superdåligt. Kladdigt och allt, tänkte att jag skulle ha små söta nagelsmycke vilket det blev med men inte så värst piffigt x) Specielt inte om de trillar av nu undernatten som de brukar göra. Det är superstörigt. Ett ilandsproblem ( det heter det va?) jag vet men just nu har jag inget annat att klaga på :P. Hihi. Skulle egentligen sovit för längesedan men eftersom naglarna inte torkat få jag sitta uppe och vänta. Sålänge tittar jag på ett avsnitt av scrubs.  

  Imorgon börjar jag 08.10 så det är att gå upp i ottan redan klockan sex usch fy och blää men som tur är det snart fredag. haha. Shit, jag har gått i skolan i två dagar och längtar redan efter helg :).

  Nu ska jag gå och se ifall det går och föna naglarna torra haha för nu orkar jag knappt hålla ögonen öppna :P

  (tänk om man hade kunnat måla naglarna så utan att det kladdar :P)

  Natti Natti mina små läsare  <3
  Kramisar  Ida - Kan Nicco, så kan jag (fast tvärtom)

  Nicco skrev ett inlägg imorse, 20 minuter innan hon skulle gå till bussen.

  Förstår inte hur den människan hann. Själv brukar jag alltid få det lite stressigt om morgonarna, mest eftersom att jag segar lite för mycket ända fram tills det är dags att ge sig av - då blir det väldigt brått. Är så oftast så fruktansvärt morgontrött och vill helst bara ligga kvar och gosa ner mig i sängen, vilket jag tyvärr också ibland gör utan att ha tid.
     Hursomhelst, nu gör jag nästan samma sak som Nicco, fast lite tvärtom; jag skriver ett godnattinlägg 20 minuter innan jag ska sova, haha.

  Sov gott och dröm nu riktigt söta drömmar!
  (Vad sägs om extra sockrad sockerdricka med sockervadd och sockerbullar till det? ;] Heh...)


  PLENIS - Tack för kommentarerna!

  Hejsan allihopa, hoppas att ni haft en bra kväll, det har vi :)
  Just nu har vi fått ca 70 kommentarer totalt vilket är toppen.
  Men såklart vill vi gärna ha fler, så kommentera på!

      

  Ida - Vad PLENIS gjort under jullovet

  Som ni alla vid det här laget borde veta...

  ...så var ju jag i Sälen under jullovet. Men faktum är att de andra faktiskt också kom och hälsade på!
  Kolla in bilderna från backen vetja!
  (Och ja, det hände något med kameran så att den bara tog grönögda bilder, även fast ju inte alla har den ögonfärgen haha.) Låt oss börja med en bild på mig och Petra, två av gängets tre blondiner:


           
  Här är då jag, glad och pigg (eller ja, åtminstonde        Andra bilden är på Petra, som ser ut som Sandy
  pigg) av den bitande vinterkylan. Lägg märke till          á la Grease - the winter edit. Spana också in den
  den knutna handen och busiga blicken - vad är det     (konstigt nog) trötta blicken, som beror på mycket
  jag gömmer i handen egentligen? ;O                               ansträngande åkning. Det är inte lätt att vara 
                                                                                                          nybörjare!

      
  Denna bilden (om ni nu inte kan se det) föreställer    En oerhört söt bild på Elin, plenis-gängets egna lilla
  Sosso, som för dagen valde att ha page. Dock          isprinsessa. Checka den fina färgmatchningen:
  var hon trött mesy hela tiden på grund av att hon     * Hår som matchar legginsen
  i princip gick och la sig när andra människor går       * Matchande vantar och tröja 
  upp, men hon tog det säkra före det osäkra och       * Öronmuffar och kjol i samma färg
  valde att bära knäskydd. Bra tänkt!                                 Toppen Elin, modebloggare nästa? ;]

     
  Den näst sista bilden, föreställande Nicco som glatt          Lizi, med rosiga kinder och hon. precis som jag
  visar upp sitt nya fynd - en pulka och ett uppblåsabart     något lurigt i blicken. Vad beror det på? Är det
  däck i samma, tjoho - vad smart...då kan man ju              egentligen ett uttryck av oro överspelat av glädje
  använda det både på sommaren, och vintern!                 på grund av att hon har en mössa med små musöron
                                                                                                               och Sosso en med kattöron? Eller har hon hittat på
                                                                                                               något bus? Hmm...

  Snart är det dags för Morden i Midsomer
  Kanske hörs efter det? Håll till godo med våra vackra vinterbilder så länge! ;)


  Elin - SKOLA OCH SHOPPING :D

  Tjenixen
  Har haft fullt upp hela dagen så därför har det inte blivit något inlägg från min sida idag. Skolan började vid halv tio tiden med människan socialt och kulturellt. Den lektionen som vi inte gör så mycket på. Sitter mest av den och snackar med varandra ;). Sen har vi haft psykologi, samhällskunskap och matte. Inte så värst mycket att göra på dem lektionerna heller. På psykologin tittade vi på en film om tvångsbeteende och på samhällen fortsatte vi med våra egna arbeten (vilket leder till att man bara sitter och snackar). På matten då var vi minsann duktiga. Räknade som bara den :).

  Kom hem vid fem tiden och då drog jag med lillasyster bort till mammas dagis för att städa. Alldeldes för läskigt att vara där själv ;). Dessutom går det snabbare om man har lite hjälp :). Kom precis hem från dagis och nu ska vi nog snart äta mat :) Gissa vad vi ska äta?

  jo vi ska äta BROCCOLIPAJ :D Mumma kardemumma.

  Gjorde även ett super kap idag med Emelie. Det var ungefär 20 minuter tills våra bussar skulle gå och vi tänkte, vi hinner inom Hm och kolla ifall vi hittar något:P Det leder till att emelie nästan missar sin buss och jag kommer hem med en hm kasse med fyra stycken kjolar och två små nessesärer. Allt detta skulle egentligen kostat 860 kr men jag fick allt för 230 kr :P


  Det var ungefär en sådanhär kjol fast med resår i midjan :).
  Jag köpte färgerna
  Svart, lila, ljusblå, mörk grön/blå

  super fina var dem i alla fall :)

  Nu ska jag äta
  Har ni haft en bra dag?
  Kramisar

  Lizi - :D

  Jag måste börja detta inlägg med att säga GRATTIS till Jojjo som tog sitt körkort idag! Så tusentals gratulationer till henne! :D <3

  Även jag har haft en ganska så bra dag idag fastän skolan började idag :P I morse var jag och träffade de på halmstad bokhandel för hade skickat in ett CV där angående praktik och jag fick praktikplatsen :D Och jag har bestämt mig för att ta den, hade funderat på några andra ställen med men halmstad bokhandel känndes rätt :)! Så där ska jag vara två ggr i veckan, börjar efter sportlovet och är där tills nästa sportlov :D Så sen blir det bara tre vanliga skoldagar i veckan vilket kommer bli skönt :)
  Skoldagen var helt okej också :) Lektioner var inte de roligaste men helt okej va dagen ändå :) Imorgon börjar jag 08:10 och slutar 14:10 och då ska jag möta Jojjo istan så ska vi gå i stan och sen ska vi på bio, ska nämligen fira hennes födelsedag hon fyllde år i början av Januari =) Sen efter bion ska vi käka också :) Vi ska se på "Har du hört ryktet om Morgans?" Så jag hoppas att den är bra :)

  På fredag ska jag skriva in mig på Halmstad trafikskola så nu ska man börja plugga och övningsköra på allvar :D Planen är att jag ska ha mitt körkort innan påsklovet :D Så det håller jag tummarna för! Ska troligen gå på min första teorilektion på måndag :)

  Nu ska jag gå en promenad med Jojjo :) <3

  Ha en underbar kväll!


  Elin - första dagen i skolan

  Ja, då var första dagen i skolan avklarad. nu är det bara 3 terminer kvar:D jihoooo. Men det är inte som i lågstadiet längre då man de första dagarna bara lekte lite lekar och pratade om vad man gjorde på jullovet. Nu går man på gymnasiet och då är det så att man börjar direkt med lektioner. Min dag började med psykologi, och när jag hör ordet psykologi tycker jag det låter mega tråkigt men det var faktiskt ganska roligt, iallafall det som vi gjorde idag då vi gjorde något om sin personlighet. Efter psykologin var det samhällskunskap då var och en skulle ha en ämne som vi ska redovisa någon gång nästa vecka. Jag fick rädda barnen som faktiskt är ganska lätt eftersom det finns så mycket fakta om det. Restan av dagen hade vi omvårdnad då vi pratade om HIV-AIDS och engelska B då vi började läsa boken the boy in the striped pyjamas.

  Efter vi slutat vid fyra tiden åkte jag och Amanda in till stan då vi sprang inom ticknet och resia för att hämta resekataloger för jag hon ska förhoppningsvis ut och resa till sommaren.
  Kom hem för ungefär en timme sedan och sen dess har jag tittat i resekatalogerna :).
  Nu hoppas jag att vi har lite tur och hittar en bra resa för ett bra pris :).

  Nu ska jag gå ner och äta spagetti och köttfärssås :)

  Har ni haft en bra dag idag?

  Kramisar

  Nicco - I väntan på brödet

  20 minuter tills jag ska gå till bussen. Idag kom jag upp i tid, hur blir det imorgon?
  Ett halvår till sommarlovet.
  Hunden skäller, han vill komma in.
  För det är kllt ute.
  Nu ska jag äta rostad macka med ost.


  Ida - Min superfina kalender

  Tjoho vänner små ;D

  Idag har jag inte gjort speciellt mycket, man får ju passa på att chillaxa lite sisåhär innan skolan börjar igen liksom. Imorgon drar nämligen skola, plugg och allvaret igång hmm...
  Finns en glädjande nyhet (för mig) i alla fall. Min fina kalender från www.personligalmanacka.se har nämligen kommit och den lär väl få mig på lite bätte humör under annars så trista och grå skoldagar. Kolla in!  Trevligt värre med matchande penna och nyårslöftet inpräntat på
  framsidan. Dock inte lika trevligt för plånboken - 275 kr för almanackan
  och 59 för pennan. Vilken tur att jag fick det i julklapp!

          
  Det finns massor av valmöjligheter för att göra sin kalender så personlig som möjligt och detta
  är några av mina; Veckans prov, veckans att göra, veckans kurva, rosa ränder och tidsplanering.

  Underbart fin, eller hur? Nu blir det bara till att skriva ut mitt schema i miniformat och klistra in på lämpligt ställe i kalandern och sen är jag klar för skolstart igen! Hur laddar ni inför skolstarten? Köper ni in fina skolsaker som block, pennor, papper och så eller bryr ni inte er? Själv är det nästintill ett måste för mig att göra skolan så kul som möjligt; även småsaker som en gullig kalender och en färgglad penna. Kanske lite knas, jag vet...men sån är jag! ;]

  Kramar
  från en som tycker att jullovet borde vara minst en månad längre:


  Elin och Lizi - Vinterpromenad

  Såhär såg vår vinterpromenad ut :)


  Övning ger färdighet är väll det man brukar säga :)
  Kramisar
    &   
  Nicco - Tiden är kommen.

  Hahaha, jaha då var jag sist ut då...
  Ni får förlåta mig så mycket för att jag är så seg, men döm mig icke! Ty jag äro ingen dålig person. Hade bara tänkt vänta tills jag får internet på min nya laptop, men det verkar ju dröja, så skriver ett litet inlägg nu :)

  Ni kanske undrar vad jag gör uppe så här tidigt (har faktiskt till och med hunnit äta och måla naglarna), och det undrar minsann jag med. Men kunde liksom inte somna om när min kära (läs "högljudda") familj åkte till jobb/skola. Sen har min hjärna nog liksom ställt in sig på att det är skola imorgon och att jag måste vänja mig.

  Men ja. Kan faktiskt inte låta bli att lägga en liten kommentar på temat kärlek jag med. Tror att vissa romantiserar hela begreppet kärlek och förväntar sig något av det som inte kommer komma. Jag tror inte att kärlek är når man tänker på en person hela tiden. Det är förälskelse. Ni vet, förälskelse, när det pirrar i hela kroppen och man nästan spyr fjärilar. När man inte kan tänka på någon annan än Honom/Henne med stort H.

  Men kärlek? Nja.. Nyförälskelse kanske snuddar vid kärlek, men jag tror att kärlek är något som växer fram. Ni vet, kärlek som i att älska någon. Man märker inte när det sker, men helt plötsligt en dag inser man att det har skett. Och det är när man saknar personen. Tror det är en bra definition av kärlek. Ni vet, hemlängtan, längtan efter någon som bor långt bort, längtan efter att få somna bredvid någon speciell, längtan efter att få umgås och skratta med sina vänner, längtan efter att ha någon tillbaks i livet... Det finns många olika typer av kärlek, men i grund och botten tror jag att de är ganska lika.

  Nu är ju kärlek såklart mycket mer än att längta, men skulle man rada upp allt så skulle ingen människa orka läsa! Och om man hade punktat upp det så hade det ju (som Ida skrev) faktiskt blivit rätt oromantiskt ;)

  Nu ska jag måla ett lager till på mina naglar. Håll tummarna för att nätet kommer idag! :D


  Ida - Störst av allt är kärleken?

  Mat var det ja…

  inte en minipåse ahlgrens bilar, arraksboll eller mariekex.
  Även fast kexen visserligen var ekologiska, så var det inte mat. Fast mat kan jag ju äta i morgon, för då är det ingen skola, tjoho!

  Såg att gullungen Petra hade skrivit en halv roman om vad kärlek är, så hade tänkte skapa ett litet eget inlägg på just det ämnet. Haha. Hade tänkt och punkta upp min definition av kärlek och insåg precis hur j*vla oromantiskt det skulle vara. Så nu blir det åtminstone i flytande i text, om det nu är bättre.

  Läste någon gång att man vet att man är kär när personen man gillar är den första man tänker på när man vaknar på morgonen och den sista personen man tänker på innan man somnar.. Precis som Petra skrev tror jag också på att när man är kär så tänker man på den personen i princip 24/7 och kanske kommer på sig själv flertalet gånger med att sitta och dagdrömma om den där speciella personen om och om igen, fastän man egentligen har en hel massa andra saker att göra. Kärlek är helt enkelt när någon (eller något för den delen) har en väldigt stor del av ens liv, både direkt och genom tankar.

  Jag tror att kärlek är när man offrar något som är väldigt betydelsefullt för en själv, för någon annans skull, och sedan inser att det knappt är en uppoffrig eftersom att det värt det flera gånger om, och dessutom det enda rätta att göra. Kärleken är större, liksom. Sen så handlar ju i princip alla förhållanden om att ge och ta, och så ska det ju vara så länge det finns en balans. Det är då ett förhållande är som bäst.

  Vad kärlek nu än är, så tror jag att det är väldigt viktigt för oss alla. Kanske meningen med livet rentav, att känna kärlek för något? ;]

  Just nu känner jag stor kärlek för min kära kudde och säng. Tror tyvärr det är läggdags för mig snart, trots allt skola på tisdag så kanske borde försöka komma in i normal dygnsrytm igen... ;/

  Nattinatt på er alla!
  Dröm nu riktigt kärleksfulla drömmar <3


  Ida - Hemma igen, wohooo ;D

  Hej hurra, äntligen hemma igen!

  Har tillbringat en vecka i vintervackra fjällen med la familla och pappas brors familj – toppen, men skönt att vara hemma igen. Speciellt eftersom att jag under veckan vare sig haft pengar på mobilen eller tillgång till Internet, hah. Kände mig lite isolerad från omvärlden…borta bra men hemma bäst som sagt! (Eller det kanske beror på vart man är i och för sig hmm.)
     Menmen, jag har i alla fall haft en supervecka och hoppas att ni också haft det. Hoppas också att ni inte haft det lika kallt som jag, -20 och neråt kan bli liiite för kallt.

  Nu kurrar magen min så bäst att ge sig ut och jaga mackor eller nåt, men hörs snart igen!
  Liten trevlig bild på Lindvallen. Till er som har supersyn kan jag säga att
  jag bodde i stugby H. Eller ja, det kan jag ju säga till er andra också.
  (Men ni lär inte se...)

  Puss och kram skumbanan!
  Hörs så fort jag fått i mig lite mat


  Petra - Vad är kärlek?

  Hej mina vänner!

  Livet är tufft idag... allmänt motigt ni vet. Man saknar kraft att göra något vettigt, och istället sitter man och lyssnar på musik och deppar ihop... Jag sitter ofta och tänker när jag är deppig... jag tänker överdrivet mkt!
  Har bliviti till en dålig vana nästan... varför alltid tänka? Ibland skulle jag vilja släppa alla tankar och bara följa impulser och känslor. Tänk om det hade varit lika lätt som det låter. 
  Här sitter jag nu, insvept i en dömysig morgonrock och väntar på att tankarna lagt sig. Känner att jag måste få säga vad jag känner för någon... har ni lust att ta del av mina funderingar? Ni har inget val! XD
  Fortsätter ni att läsa så ska ni snart få veta ämnet som dominerar min hjärna för tillfället... kärlek...

  Jag känner en kille som har allt man kan önska sig. Han är din dröm, allas dröm... men en dröm går inte i uppfyllelse om man inte jobbar för det... Man kan faktiskt vara rädd att öppna sig, man blir så sårbar då... det vore så hemsk att släppa någon tajt in på livet, om man nu skulle bli sårad... Men om man aldrig ge det ett försök, så lär man aldrig älska någon... inte sant? Men aa... åter igen... lättare sagt än gjort...

  Jag funderar jämt och ständigt på vad kärlek egentligen är? Är det när man tänker på en kille 24 - 7, när man inte kan göra saker utan att tankarna flyter ut till annat... är det kärlek om man tänker på någon när man somnar, äter, joggar, tvättar eller ritar...
  Vissa säger att kärlek är tillit och en symptom på ärlighet och skarpt vänskapsband...är kärlek när man känner att man alltid har en "bro att luta sig tillbaka till", är kärlek en utveckling av vänskap?

  Det sägs att kärlek gör en blind, och förtrollad... är kärleken så glamorös och korrekt som den verkar?
  Det skullle jag allt vilja veta, för vem om inte jag själv, kan avgöra om det är "love in the air"?
  Erkänn att man bara vill att någon ska få en att sluta tänka... ? man vill väl att kärleken ska vara så övervägad att man inte tänker alls... jag känner att kärlek förknippas med impulsiva handlingar, som leder till något magiskt...
  ush vilken drömmare jag är! Dags att vakna upp... snälla väck mig!

  Hopp... nu vet ni i alla fall vad jag sitter och funderar på... visst är jag skum? XD Det va väl allt jag hade att dela med mig av. Resten får ni klura ut själva ;)

  Bye alla läsare. Nu ska jag göra ngt vettigare! ÄTA CHOLKAD! :) 

  Tack för er tid! :)

  kramar

    


  Elin - home alone -

  Klockan är fyra och jag hade tänkt att vänta och se ifall de andra la in ett inlägg men det verkar inte så just nu.
  Så det får åter bli ett inlägg från mig. Lite tråkigt menmen. Idag är jag ensam hemma. Mamma, Amanda och Julia är på fotbollskupp. Så idag har jag städat köket lite sådär snabbt. Funderade också på om jag skulle ta och tvätta lite men tror inte det :P även fast det verkar som om jag tvättar mycket så gör jag inte det JAG HATAR ATT TVÄTTA x) Haha.

  Resten av dagen har jag bara ätit en massa onyttigheter. Pepparkakor, chokladpudding  :) Har inte ens ätit någon riktig mat :O. Inte bra men det är sista dagen som jag kan äta så för imorgon är det andra puckar som gäller :).

  Nu ska jag gå och kolla på smset som jag precis fick :) Hihi

  Vad ska ni eller har ni hittat på idag?

  Kramisar

  Elin - så kan det vara ibland -

  Blir visst bara inlägg från mig idag :P Men det kan vara roligt det med. Blev inte så mycket städ och tvätt som jag trodde :P Eller så kanske det var så att jag struntade i det :O  .. fy Elin.
  Nu ska jag i alla fall snart gå och lägga mig men innan dess ska ni få liter bilder att titta på :)


  Jag och lizi för några år sedan

  Emmie, syster och Oskar förra vintern :)

  Jag och petra påväg hem från konfrrmationsläger (alltså 2 år sedan om jag tänker rätt)

  Jag och petra påväg till konfirmationsläger

  On our way to Idas sommarstuga :)

  Denna bilden får avrunda inlägget. Lizi, Jag och petra i våras :)

  Hoppas ni har haft en rolig dag :)

  Kramisar

  Elin - städ och tvätt dag -

  Imorse när jag vaknade var det svin kallt i mitt rum. Trodde mina tår skulle trilla av så kallt det var. Hade sovit med dörren stängd eftersom Amanda hade en kompis som sov över och ända sen vi flyttade hit så har vi inte satt in ett element i varket mitt eller Amandas rum. hmm, borde kanske komma till skott och säga till mamma och pappa :P. Haha. Gick i alla fall upp vid tolv tiden och tittade på slutet av high school musical 3 (Amanda och hennes kompis hade redan börjat titta på den).

  Idag ska jag städa och tvätta:( Måste hjälpa mamma lite eftersom jag legat och latat mig nästan hela jullovet och det är bara mina kläder som ligger och väntar på att bli tvättade :P

  Kanske ska jag ta och gå en runda men det är så svinigt kallt ;/. Nu vill jag bara ha sommar. Sol och värme :)

  Hoppas ni får en bra dag i det kalla vintervädret. (-10 grader)

  Ha det bra
  Kramisar

  Elin - Såhär blir det när man inte har någon liv ;) -

  Hej jag heter Elin och jag äger ingen kamera så det får bli googel bilder tills jag tar och fixar en ;)

  Ikväll fick det bli one tree hill och målade röda naglarna  :P


  Vad hittade ni på ikväll?

  Kramisar

  Lizi - Börjar att bli film galen :)

  Ja nu är det bara helgen och måndag kvar sen är det skola igen... hade så gärna haft lov i några veckor till, borde vara lika långt jullov som sommarlovet :P Det hade varit najs!

  De sista dagarna på lovet har jag kollat på hur mycket tv som helst känns det som. Jag har kollat på nästan en hel säsong av Buffy och vampyrerna och sen en massa filmer bla Upp, Benjamin buttons otroliga lov, Hes just not that into you, Harry Potter, och några till som jag inte orkar skriva ner :P Och just nu håller jag på att kolla på Australia :)
  Innan idag var jag hemma hos Jojjo och spelade super mario :) Alltid lika roligt! =) Och nu ikväll ska jag inte göra så mycket, men troligen se klart Australia sen kanske Let´s dance och troligen någon mer film :) Någon som har några bra tips på nya filmer som är värda att se?
  För er som läst bloggen tidigare vet att några av oss såg på Avatar på bio igår, jag var med och såg den och jag rekomenderar alla bio sugna att kolla på den! Den var en film man helt klart ska se på bio och inte hemma. Den hade en bra handling och var väldigt mäktig :) Så den rekomenderar jag!

  Nu ska vi nog snart äta så får avrunda detta inlägget, för er som inte har något att göra så kan ni lyssna på den här låten :)


   

  Kramizar

  Alan, Alan, Alan! Oh that's not Alan... Sosso, that's Sosso!

  Hej allihopa! Sofia heter jag, kallas för Sosso, och eftersom jag är något latare än Petra och inte riktigt lika intressant tänker jag inte skriva något maratoninlägg om mig själv. Istället tänker jag länka er något hejdlöst kul på YouTube. Ett videoklipp säger mer än tusen ord, eller hur var det nu..? Bra, då var det klargjort! Om ni inte redan känner mig får ni istället lära känna mig under tidens gång genom mina inlägg.

  För er som inte redan har för mycket att göra: Brittisk humor på högsta nivå! (För mer intellektuell lär väl Brittisk humor aldrig bli...)
  "John, I don't think we're allowed to wee here..."

  Denna är faktiskt ännu roligare. Älskar tandläkaraporna!
  "NIGHT TIME! ...DAY TIME!"

  Klippen är ifrån BBC's serie "Walk On The Wild Side". YES, det finns hela avsnitt och en hel säsong med djur som säger knäppa saker! De är inte alltför svåra att leta fram om ni är intresserade. Anywho, nu måste jag ta itu med mitt skolarbete. BAI!


  P.S. Glöm inte att lyssna på mig i RADIO TEJP på måndag kl 18.00!

  8 Januari 2010

  Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva om idag. Gick i alla fall upp vid halv elva. Vädligt stolt är jag eftersom jag nog inte har gått upp tidigare än det på hela lovet :P Så ikväll kanske jag kan somna lite tidigare än vanligare:P

  Idag är det i alla fall fredag och jag har ingen aning om vad jag ska göra. Kanske titta lite på let´s dance? hmm. jag vet inte men det lär jag väll få reda på :D.

  Ska ni hitta på något roligt idag med familjen? pojkvännen?vännerna? :)

  Ska snart hoppa in i duschen och se ifall jag inte känner mig som en soffpotatis som luktar svett och har fett hår x). Haha. nä så farligt är det inte än men man vet ju aldrig ;)

  Vi får i alla fall hoppas att det kommer ett inlägg från sosso och nicco någon gång :) För vi vill ju trots allt veta vad som händer i deras liv :P

  Ha en bra dag
  Kramisar  Elin - Avatar

  Eftersom inte någon annan har tagit på sig ansvaret för att skriva om vår kväll så får jag väll göra det :) Hihi.
  Hade en väldigt mysig kväll med några av vännerna. Tyvärr kunde inte Ida eller Petra vara med men det visas fler filmer :). Vi tittade alltså på Avatar som jag egentligen inte var sådär waow den filmen måste jag se men den visade sig var super duper bra. Verkligen värd att se och värd de 100 kronorna som vi betalade för den. Blev kanske lite segt i mitten för man sitter där trots allt i 2 timmar och 40 minuter och det är ju oftast i mitten som det inte händer så mycket. Men ni som funderar på att se den. Gå och gör det, tveka inte för den är verkligen värd att se:). Hade med oss en kamera idag för att vi skulle fånga some moments för att lägga ut här för att ni också skulle kunna få ta del av vår kväll men kameran kom liksom aldrig i tankarna så inte en ända bild blev det :( Lite synd men så kan det vara. Hoppas nu bara att vi kommer ihåg det nästa gång vi göra roliga saker.  Nu tror jag i alla fall att jag ska krypa ner i sängen och försöka sova. Det är trots allt bara några dagar kvar till skolan och det tar ett tag att vända tillbaka dygnet.

  Hoppas ni alla har haft en underbar kväll. Det har jag och mina vänner i alla fall haft

  Sovgott när ni nu går och lägger er

  Kramisar

  Elin - Avatar -

  Godmorgon allihopa
  Haft en bra morgon än så länge? Det har jag i alla fall haft om man säger så. Sov till klockan var halv tolv och sen så har jag bara gjort mig iordning lite sådär halft. Håret ser fortfarande ut som ett fågelbo x) men det ska vi reda bort på senare. Min dag kommer se ut så här:

  * Göra mig iordning ordentligt
  * Äta lunch
  * Hmmm..vad ska jag göra här?
  * Ta bussen in till stan med mina underbara vänner för att äntligen titta på Avatar som alla säger är så himla bra! Vi får väll se ;).
  * Sen blir det hem och direkt ner i säng för att sova och försöka vända dygnet :P


  Vad ska ni hitta på idag?

  Kramisar

  Elin - -12 grader och jag går ut i leggings

  Hur knäpp får man vara om man går ut i bara leggings, t-shirt och vinterjacka när det är tolv minus? Jo svaret på den frågan är att man är knäpp, super knäpp. Att man inte kollar termometern innan man går ut då man vet att det är snöigt och det varit kallt innan på dagen. Haha, det misstaget gjorde jag i alla fall. När jag kom hem hade jag absolut ingen känsel kvar i benen så det blev att hoppa direkt in i duschen och värma upp dem :). Haha

  Amanda och jag har i alla fall haft jätte roligt idag. Först blev det våfflor med sylt och sen blev det lite one tree hill och sen var det raka vägen ut i pulkabacken. Efter ett tag ute i snön var vi helt snöiga och kalla så det fick bli raka vägen hem. Vi grävde ner oss i varsin soffa under en massa filtar och stora kuddar och fortsatte att titta på one tree hill :).

  Inte så händelserik dag men mysigt.

  Nu ska jag gå och lägga mig och försöka sova =)

  Haft en bra dag?
  Kramisar

  Petra - ÅÅÅ vilka härliga tider!

  Hej alla läsare!

  Dags för er att bekanta er med en mycket märklig person i denna "tjejliga om 6 personer".
  Ni ska få ett smakprov på den poetiska Petra, vilket jag själv tycker är en väldigt märklig benämning! XD
  Jag menar... jag, poetisk? Haha knappast! Och det kommer ni till att märka! Jag lovar! :D :)

  Detta blir då alltså mitt första inlägg någonsin, japp ni hörde rätt! Första gången i hela mitt 17 åriga liv! Jag har inga bloggerfarenheter sen tidigare, och jag kan lova att jag är en av de få ungdomar som inte har koll på allt som har med data och teknik att göra, faktum är att jag är rätt usel på datorer...
  Innan jag kom på hur man "printade screenen"så fick jag fabian ta foto på dataskärmen! haha jag vet... jag är inte så värst smart alltid, men jag har alltid en alternativ lösning i bakfickan, att använda vid nödsituationer... Vet jag inte hur jag ska göra, så gör jag det på mitt egna lilla vis, och det har ju faktisk fungerat hittills i alla fall... :D
  Ni ser... detta första blogginlägg blir ju ett ypperligt exempel... här snackar jag om en massa ovisentliga saker som får er läsare att sucka och bönfalla att jag snart ska sluta upp med mitt babblande om ingenting! XD
  Men vet ni vad? Jag gör det bara på mitt egna sätt... Det är sån jag är... Man skulle kunna säga att jag är som bubblorna i mousserat vin! ;) Låter smarrigt, inte sant?

  Tänkte att ni skulle få en liten beskrivning av mig, så ni vet vem det är som sitter här och knappar in massa ord på datorn, som sedan blir offentligt för er alla...
  Jag är en pratglad, aktiv, galen och unik person som gillar det mesta med livet. Det jag inte gillar klagar jag ganska grovt på, och det var ett av mina nyårslöften btw... att sluta klaga :O. Har jag lyckats? hihi... tja.... inget vidare må jag säga... men skam den som ger sig! ;)
  Utöver att jag älskar att umgås med mina underbara vänner (som dels delar den här bloggen med mig, samt många fler underbara människor i min omgivning) så är jag en hästintresserad tjej. Jag rider så ofta jag kan, och älskar det jag gör! Det är något unikt det man skapar mellan en människa och ett djur. Att få en kemi mellan varandra, och dessutom få den att fungera väldigt bra är en obeskrivlig känsla...
  Ni som nu tänker att jag är en av alla dem som leker med maten, kan ju ta och lyssna upp ett tag... jag ska tala om för er, att om ni skulle varit i vår sits, så skulle ni inte se hästar som några hamburgare längre! Ni skulle förstått, men jag begär inte den förståelsen av er, när ni inte vet hur det är att uppleva ett samspel mellan ett djur och en människa! Snällt av mig va? Det enda jag ville va att ni skulle läsa... tack! :)

  I övrigt älskar jag musik, och drömmar! Jag kan inte sätta finger på vilken musik det är jag gillar... den är väldigt luddig och bred, då jag blandar stilar hejvilt och lyssnar på allt som låter som musik i mina öron! När det kommer till drömmar, så är jag väl den mest "hypnotioserade" människan bland oss 6 (som har bloggen) vad det gäller romantik. Jag lever väl enligt drömmar, och hoppas någon gång att livet blir som en saga... där allt känns så perfekt och där ödet avgör hur saker och ting visar sig.
  Jag slutar aldrig vara en drömmande människa och jag lär aldrig ge upp hoppet; att en dag stå där och uppleva, samt få se min saga utspela sig!!!!!!!!!!!!!
  Jag lovar gott folk att ni ska få ta del av den när den väl har skrivits! Men än har sagan knappt börjat!

  Nu kära läsare så ska ni bli kvitt med mig, Petra med sin mundiarré! Tänk om jag skulle blogga dagligen... då hade ni tröttnat på mig! XD
  Det räcker gott och väl med den här romanen! XD Men man kan aldrig få för mkt at det goda, elr hur är det man brukar säga? XD
  Nu vet ni i alla fall lite om vem jag är och samtildigt så har ni fått ta del av lite skoj läsning kanske...?
  Innan jag nu springer i duschen för att värma mig, så vill jag bara ge en STOR eloge och tack till Nicco och Elin som satt med den här bloggen och skapade den, i Måndes!
  DEN BLEV JU HELT UNDERBAR!!!!!!!!!
  Eller hur alla läsare???

  PUSS PÅ ER MINA KÄRA VÄNNER! Det är just det här som håller oss tillsammans... VILJAN! <3333

  Hej svejs! :) Nu fick jag brott!

  Kramar på er alla!

  Petra


  Elin- dreams-

  Jag hade världens konstigaste dröm inatt! Jag och en kompis var på en bio där man fick gå och komma när man ville. Det var bara film på en liten normal tv och sen så var det massa andra aktiviteter runt om. När bion slutade så gick alla och då helt plötsligt brast ett rör fullt med olja. Alla bara trillar och åker med oljan till ett rör som leder någonstans där ingen vet. Jag lyckas komma ifrån och stoppa flödet av olja från röret. Jag lyckas och alla stannar upp. Jag börjar dra upp alla och lägga dem där det inte finns någon olja. Alla verkar helt döda men när jag väl lägger upp dem så vaknar de till liv. Det finns också ett antal porslinsdockor som jag plockar upp! Sen är jag helt plötsligt hemma hos mormor. Haha weird

  Vet ni om drömmar betyder någonting?

  Iför går fick jag reda på att vår bil brunnit ganska reält. Lite skrämmande eftersom vi inte märkt det. Det hade kunnat vara så att vi varit ute och kört och då vet man inte vad som kunnat hända. Men som tur var så var vi hemma så inget allvarligt hände förutom att bilen behöver lagas.
  På allt detta så skar mamma sig i tummen så realt att hon inte kunde ta bort pappret för då skulle det blöda alldeles för mycket. Så jag fick leka sjuksköterska lite och hjälpa henne :) Vilken snäll dotter hon har va :P

  Om vi ska strunta i allt olyckligt så ska jag idag åka pulka, dricka varmchoklad och titta på one tree hill med Mandis Pandis :)

  vad ska ni hitta på en snöig dag som denna?

  Kramisar

  Elin- för mycket fritid? -

  Om ni undrar varför det bara är jag och Lizi som skriver inläg just nu är för att de andra kanske har så mycket annat för sig. Ida är ju fortfarande i sälen och Nicco har inte fått något internet på sin dator än och Sosso har väldigt mycket skolarbeten som ska göras nu innan skolan börjar igen och petra har nog fullt upp med sin lilla häst och allt annat hon har för sig nu på lovet :P Så nu om ni har undrat varför de inte skrivit något inlägg så är det därför :P Det är alltså bara jag och lizi som har för mycket fritid :) haha. 

  Har precis tryckt i mig en stor skål med popcorne och ätit några skummtomtar och druckit en står kopp med apelsin juice. Ja ni läste rätt en kopp med apelsin juice. vem dricker apelsin juice ur en kopp tänker ni säkert? Jo jag gör det för jag tycker det smakar mycket godare om man dricker något ur en stor kopp :P Haha. Knäppt jag vet :P

  Håller på att titta på one tree hill, har ju sex stycken boxar att gå igenom och har precis börjat på den tredje :)
   
  Har ni haft en bra dag idag?
  Kramisar


  Lizi - Snö, snö och så lite mer snö

  Japp som säkerligen alla vet har det snöat mycket idag och det ska tydligen göra det i natt och imorgon också... Både bra och dåligt, blir jobbigt sedan när de smälter bort, kommer bli sååå mkt slask :/ Men det är fint nu när det är fast snö :)

  Idag har jag varit hos min bror och hans tjej med mamma och pappa hela eftermiddagen :) Alltid lika trevligt, pratat, fikat och kelat med deras två super mysiga katter :) Just nu sitter jag här och hör hur min lilla kissemise spinner :) Han är alltid lika söt =)

  Något som är väldigt kul är att igår hade vi 20 unika läsare, på första dagen :) Idag har vi än så länge haft 21 unika läsare och dagen är inte slut ännu :) Kul att det är så många som vill kika på våran blogg :D

  Ni får alla ha en bra kväll i detta snöiga landskap :)

  Kramizar
   

  Elin - Vad ska man hitta på idag? -

  Godmorgon eller ska jag säga godförmiddag?
  Gick upp för ungefär en timme sedan och har precis ätiti lunch och försökt fixa med min dator som hängde sig. Internetet gav upp.  Segt när datorn hänger sig för det tar ett tag att lista ut vad problemet är och ibland så kommer man inte ens på vad det är som är problemet. Nu har jag i alla fall fått igång det och det är skönt det. :).

  Idag vet jag inte vad jag ska göra. Gå en runda i det härliga snövädret (eller inte) Tycker det är så tråkigt att vara ute och gå. Jag vet inte vad som har hänt eftersom jag älskade att vara ute och gå innan. hmm...
  Blir väll att jag kryper ner i soffan och gömmer mig under en filt med varmchoklad och tittar på en mysig film? :). Låter inte det mysigt? :)

  Ska också bara meddela att det inte kommer bli något inlägg från ida denna vecka eftersom hon är på skidsemester med sin familj :). Lite avsi är jag allt. Älskar verkligen att åka skidor. Svischa ner för backen och känna att man lämnar kvar alla problem högst upp på toppen. :) Får i alla fall hoppas att hon och hennes familj har det mysigt :)


  Ha det bra
  Kramisar  Lizi - Mitt första inlägg

  Detta blir mitt första inlägg i den här bloggen, jag vet inte riktigt vad jag ska skriva men någonstans måste man ju börja :)
  Jullovet lider mot sitt slut... bara en vecka kvar och paniken stiger. Hade gärna haft lov yttligare några veckor men man vänjer la sig snabbt när man väl börjat.

  Idag har jag haft en slappe dag, ganska soft att ha det ibland, imorgon ska jag troligen hem till min bror och fika :)

  Nä nu vet jag inte vad jag ska skriva så jag ska fortsätta kolla på Buffy och vampyrerna =)

  Pussar och Kramar

  Elin - tiden går fort när man har roligt-

  Tiden bara rullar iväg när man har roligt och har någonting att göra. Hela dagen eller sen klockan ett har jag och nicco suttit och fixat med bloggens design och tittar på en massa gamla bilder och filmer och för en halvtimme sedan blev vi klara =). Så nu har både jag och Nicco fyrkantiga ögon haha. Det tar ett tag när man ska fixa så man får ihop bilder, färg och text så det blir som man vill. Men man gör ju inte något utan att lära sig så nu har jag lärt mig lite om hur man fixar en design. Så om någon vill vara snäll och ge mig photoshop så kan jag nog fixa ihop en enkel design. :). Nicco gick i alla fall precis hem och jag funderar på om jag ska hoppa in i duschen och sen krypa i pyjamasen och ner i soffan och titta på en bra film. Eller så går jag och lägger mig direkt.

  Imorgon har jag ingen aning om vad jag ska göra men eftersom det är jullov tar jag dagen som den kommer :).

  Har du haft en bra dag idag?

  Kramisar


  Välkommen till vår underbara blogg

  Nu har vi fixat med designen hela dagen och vi har lärt oss så mycket och äntligen är den klar :)


  så börja läs :D

  / Elin och Nicco

  RSS 2.0