Elin - fredag ååh härliga fredag!

Äntligen är veckan slut, det innbär att det endast är två dagar kvar till första advent, lång ledig (lör,sön,mån) & endast två veckor kvar av praktiken. Great!

Praktik idag hela dagen, kom hem igensnöad vid fyra tiden, tog en dusch för att väcka mina frusna tår, tog en "eftermiddagslur" och vaknade av att Julia frågade vad jag ville ha för pizza, hämtpizza, popcorn, apelsinjuice och idol, en perfekt fredagskväll.

Nu ska jag titta på resultatet av idolprogrammet idag! Jag tyckte att alla var lika bra och dåliga så kan inte riktigt gissa vem som kommer åka ut idag. Men hoppas i alla fall Minnah är kvar.

Resten av helgen ska jag spendera med näsan i teoriboken, och såklart lussebaka kanske? det är ju trots att första advent på söndag.

Har ni haft en bra fredag med mycket roligheter?


Nicco - Honey, you're so sweet, I wanna be with you every week



Hej hopp snopp!
Kolla vilket fint läppstift jag köpte idag! :D
Fick ett akut fall av shoppingbehov.
Blev lite våldsam mot stackars Jocke som försökte få mig att följa med till bilen.
Men jag fick mitt läppstift iaf.

Ville bara passa på att göra lite reklam för internTV. Nu är det bara julshowen kvar, och vi jobbar för fullt! Tre veckor kvar... Under tiden får ni nöja er med lite inslag som varit med under hösten, som Möllski lagt ut på youtube.


Till exempel Bonden och hans gård.



Elin - ett sömnigt inlägg!

Mitt liv är på top praktik.hem.sova.praktik.hem.sova.praktik.skola.hem.sova.. det är så denna vecka ser ut. Är på praktiken hela tiden, skolan lite smått och direkt när jag kommer hem somnar jag, nu när jag skriver detta har jag precis vaknat från att jag somnade i soffan klockan åtta och nu ligger jag i min säng och blundar samtidigt som jag skriver för mina ögon är så trötta!

Gud vad jag längtar till helgen.. LEDIG! Det blir mycket slappande hemma men också thanksgiving hemma hos Amanda. Ska bli så himla roligt, kalkon, pajer och massa annat god mat.. jag längtar.

Nu ska jag fortsätta sova och försöka se till så att jag inte vaknar till så mycket att jag inte kan fortsätta sova heh.


Nicco - Sovmorgon...

...Är helt uderbart. Vad som inte är helt underbart är att det är SNÖ utanför fönstret. Ajsing bajsing :/

Snart ska jag gå till bussen. Så att nu vet.

                                                                                                                                          


Nicco - Lördag!

Helg igen! Känns som att jag har fullt upp heeeela tiden, men egentligen gör jag ingenting...
Fast igår var jag på kära Sussu-vännens 18-årskalas! :D
Supermysigt var det, och kul att träffa hennes klasskompisar :)
Så nu när alla plenisar är 18 så får ni se upp! Haha ;)

Sötis-Sosso i sommras

Men nu ska jag snart åka till Ida (Spolén) för vi och Amalia ska ha Harry Potter-eftermidag och -kväll. Först ska vi kolla på femman och sexan och dokumentären om de senaste filmen, sen på kvällen så ska vi se sjuan på bio! :D
Ska bli sjukt kul!!




Elin - Ricinolja

Det var ett tag sedan jag började använda ricinolja, ett slags laxermedel som man använde förr i tiden. Jag använder det dock inte som laxermedel utan som en hårinpackning. Det är den bästa hårinpackningen jag någonsin använt. Håret blir glansigare, tjockare och mer färgfullt. Flaskan är rätt så liten och dyr, men det är värt varenda krona. För en flaska kostar det 76 kr men som sagt, värt varenda krona + håret har ju redan växt 2 centimeter.. äntligen långt hår igen!

Nu tittar jag på prinsessans dagbok 2 och ska sen gå och lägga mig.

Hoppas ni alla haft en bra dag!
Kram


Elin-det känns ganska bra!

Hej!
Har suttit på körskolan sen halv tio imorse! Har nu klarat alla test och känner mig duktig. Om 1,5 timme börjar jag jobba och ska jobba hela kvällen. Lite tråkigt men så är det. bara att stå ut i 4 veckor till, sen så kommer det ett långt och härligt jullov:) Nu ska jag gå till affären och handla mat till lunch & kvällsmat.

Hoppas ni alla får en bra start på veckan:)
kram

Elin - 2010-11-14

Igårkväll mådde jag inte speciellt bra, trodde helt seriöst att det var maginfluensa som spökade men idag har jag mått super. Min dag har jag spenderat med näsan i teoriboken och med rumpan i bilen. Läst igenom boken för andra gången och övningskört med mamma i stan. Hjärnan är fullproppat med information. Det är sjukt så mycket som man ska kunna, jag blir knäpp!

Nu håller jag på att titta på beck tillsammans med familjen och sen ska jag krypa till sängs, upp tidigt imorgon för att övningsköra ännu mer. Sen sitta på körskolan och göra några prov, sen blir det praktik till halv tio.

Denna vecka som kommer är katastrofal! så kommer inte hinna uppdatera så mycket!

Ha det bra!


Nicco - New addiction

Best Coast.
Har hört ett par låtar med dem innan, men nu tog jag mig tid att lyssna igenom deras låtar på Spotify. Bra gjort Nicolina! :D

Lyssna bara.


When I'm With You

Honey

*går iväg och lyssnar sönder*



Elin - maginfluensa?


Ont i magen och illamående! Bara det inte är maginfluensa som spökar :/. har super mycket som ska göra nästa vecka, så jag hinner inte vara sjuk!


Nicco - Bild på de coolaste sjörövarna ni någonsin kommer se

Jappjapp, så här såg Amme, Jocke, Ida och jag ut på studentfesten i torsdags. Sjukt kul var det!



Bilden är snodd av Ida, som vanligt... (men hennes kamera är faktiskt myyyycket bättre än min..)

Var ni där? Och vad var ni i så fall?


Elin - trött, seg och härligt lördag!

Det blev inget bullbak, ingen städning av dagis utan bara en massa teori plugg! Jag har läst och pluggat in en så länge halva teoriboken! Huvudet är fullt och allt bara snurrar runt i en stor smörja. Allt börjar så smått trilla på plats, så resten av boken får tryckas in imorgon.

För en liten stund sen övningskörde jag till oskarström för att hämta lillasyster och hennes kompis på fotbollen. Körningen blir bättre och bättre men fy för att köra i mörker och spöregn. Man ser absolut ingenting. Åkte inom Ica för att köpa lite onyttigheter till ikväll. ikväll är jag inte lika trött så tror nog jag orkar se på en film eller något bra som går på tv!

Mamma står nu och lagar ihop en pastagratäng med kyckling. Ett nytt recept som vi inte har provat på så vi får väll se om det går att äta.

Nu kallar hon på mig så får väll gå och hjälpa till!

See you later alligator ;)


Elin - härliga lördag

Godmorgon!

Somnade redan klockan tio igår så har fått en lång och härlig sömn inatt. Det behövdes! 
   Klockan är snart halv elva och jag har ganska mkt som jag ska göra idag. Plugga teori, övningsköra med mamma, baka bullar och städa dagis.

Nu kurrar magen så ska gå upp och fixa lite frukost!  

Förresten, redovisningen på historian gick bra även fast jag inte var förberedd. Historia provet gjorde vi aldrig!



Elin - praktik & skola

Har precis kommit till skolan från praktiken! Nu sitter jag, vickan, frida och sofie och pluggar historia. Har ju både historia prov och historia redovisning idag och har inte övat något till det, men man säger väll att improvisation blir bättre.

Ikväll är det fredag och jag slipper jobba denna helgen, Skönt! ikväll ska jag då inte göra någonting utan vara hemma med familjen och äta och titta på Idol, i alla fall resultatet. Det är det som är roligast.

Nu måste jag slita mig här ifrån och plugga till provet. Börjar om 40 minuter.. 

Ha en fortsatt bra dag =)

 

Elin - Svenska mässan, utbildningsmässa

Tjo!

Hela dagen har spenderats i göteborg på svenska mässan tillsammans med Frida, Anna, Amanda och Tim. Istället för att ta tillfället i akt att fråga en massa om de olika utbildningarna gick vi och samlade på oss massa påsar med broschyrer (stavning?) och roliga små onödiga saker. Vi gick sedan och käkade på en salladsbar med otroligt god salladsbuffe, där vi satt i nästan två timmar i väntan på att bussen skulle gå hem. Sprang även inom netto och handlade med oss lite färdkost!

Amanda och Anna somnade nästan direkt när bussen börjar rulla, men jag och frida satt ungefär hela vägen och disskuterade olika saker, bland annat barnböcker, filmer man gjorde när man var liten och knäppa saker man gjort!

Nu ligger jag hemma och vilar fötterna och ska snart gå iväg till dagis och städa. Sen ikvälll är det historia som gäller. Ska upp fem imorgon, praktik kvart i sju, sen klockan två historia prov och redovisning. JAG DÖR!

pusshej leverpastej


Elin - Celebrity bites och varm choklad

Hur många gånger jag än gör testerna, hur mycket jag än pluggar på teorin så klarar jag inte repetionerna. Det är hur svåra som helst. Dessutom så märkte jag även att jag är tvungen att göra mörkerkörningen.. KUNDE DEM INTE SAGT DET! jag blir sur.

Efter körskolan åkte jag och tränade ett medelpass. Svettades som en gris och det kändes som om mitt huvud skulle sprängas vilket det fortfarande gör!

Nu tittar jag på celebrity bites på MTV. Ska gå ner och göra lite varm choklad och sen ska jag skriva klart min historia redovisning som jag har på fredag. Sen ska jag sova. Imorgon bär det av till Göteborg för att gå på en utbildningsmässa. Det är ju snart dags att välja en till skola som man ska gå på några år till.

Förresten, är det bara jag som tycker att det börjar saknas lite inlägg från de andra ägarna av denna blogg?
Nää, jag tänkte det. Skärp er ;).


Elin - körskolan här kommer Elin!

Godmorgon!

Klockan är runt tio och jag sitter färdigklädd och har precis ätit lite frukost. Ska ta bussen in till stan vid halv tolv tiden så har rätt så gott om tid att inte göra någonting. Ska in till körskolan för att försöka klara de sista testen och sen ska jag åka och träna, första gången på flera veckor.. jag har nog blivit lite lat!

Ha det bra


Elin - Bartenderskolan

Nu blir det att titta på bartenderskolan


Elin - pannkakor med blåbär och grädde

Godmorgon!

Blev inte så lång sovmorgon som jag ville att det skulle bli. Vaknade redan halv åtta av att Balder drev Julia till vansinne, halv tio när Amanda skulle gå till bussen och sen dess har jag varit vaken. Har legat och tittat på american funniest home videos, Rachel Ray och sjunde himlen. Balder har kommit till ro och ligger på sin hästfilt utanför dörren.

Dagens lunch idag blir nog american pancakes med bluberry jam, sen blir det att gå en lång runda med Balder i skogen!


Elin - Monday

Första praktikdagen kom som en chock! Förvirrande korridorer, omkringspringande i källaren, ensam i det stora skrämmande omklädningsrummet i källaren, ont i benen, trött i huvudet och lite smått förvirrad!

Idag har jag jobbat ett 8 timmars pass. Så länge brukar jag inte ens gå i skolan! Min handelare förklara att komma in första dagen och jobba ett morgonpass funkar inte så bra. Mest att göra = mycket springande och lite tid. Jag lyckades i alla fall överleva. Jag har varit med om mycket och mer kommer det bli. Det är lite skrämmande att se människor må så dåligt som de gör.  

Slutade vid tre tiden och vandrade då in i stan för att bli hämtat av mamma. Efter att jag duschat och ätit lite mat somnade jag framför tv;n! Vaknade igen perfekt till att tittapå ung och bortskämd som är det roligaste och sjukaste jag någonsin tittat på. Ca tio ungdomar mellan 18-23 som aldrig gjort någonting i hela sitt liv. en person bor i egen lägenhet, en mamma som åker 6 mil enkel resa för att lämna frukost och städa, diska och tvätta! Det når den högsta graden för bortskämdhet. Att man som förälder ens kan låta det går så långt. Men det var roligt för de var rätt så korkade, de hade inte ens handlat mat själva. Jag undrar om det är på riktigt eller om det är tv som ligger bakom mycket om hur de ska bete sig osv!

nu ska jag och syster fortsätta att titta på CSI och national treasur!

Sen ska jag sova hela natten och förmiddagen och sen ska jag PLUGGA TEORI!



Imorse var det så kallt att man kunde åka skridskor mitt på gatan, sladda med bilen och frysa fingrarna av sig ;)


Elin - På väg till jobbet

Oj, vad det lät vuxet!

Idag har jag varit uppe med tuppen om inte tidigare. Till och med Balder gick och la sig igen så tidigt klockan var.
Första dagen på praktikplatsen idag. Sjukt nervös och trött är jag och skulle vilja att höstlovet inte riktigt var slut än. Jag har inte hunnit plugga in det som jag skulle och jag kan nästan ingenting om sjukhuset om pre och post operativ vård osv. Förhoppningsvis så förväntas inte min hanledare att jag ska kunna så mycket utan att jag ska lära och lära och åter lära. Matsäcken är nästan packat, potatisgratäng och fläskfile från igår, äpple och saft är dagens lunch. "underställ" (leggings och linne) för arbetskläderna är nerpackade och så är också mitt omdömespapper och närvarolista.

Jag ska möta upp Emelie i sjukhusets entre så ska vi gå upp tillsammans. Hon kommer jobba på samma våning som jag då våra praktikplatser sammarbetar lite.

Nu måste jag klä på mig, borsta tänderna, packa ner allt i en väska, checka av så jag har allt med mig, skrapa och värma upp bilen och sen väcka pappa så att vi kan köra. Kvart över sex rullar bilen! Det känns lite som om jag ska ut och resa, så tidigt är klockan!

Hoppas ni andra får en mycket trevlig start på en ny vecka efter ett långt härligt lov!


En härlig sommarbild på mig och nicco bjuder jag på i höstmörkret!


Elin - Söndagkväll

ricinolja i håret, EMA, senare beck på tv, chokladbollar och nötmix på bordet. En perfekt söndags kväll.

Blir en rätt så tidig kväll för mig idag, senast 23 ..ska upp fem imorgon!




Elin - söndag

Festen igår hemma hos Amanda Fs kusin blev lyckad. Mycket människor i ett litet hus. Trångt blev det men roligt var det. Efter att kommit hem vid ett tiden så kokade jag varm choklad och gjorte några toast. La mig i soffan och tittade på den sista kvarten av  teoristattacken i Bombay. klockan blev runt halv tre innan jag gick och la mig och vaknade idag klockan 12 pigg och glad!

Städat rummet, toaletten, dammsugat övervåningen, dammat och plockat undan i köket har jag hunnit att göra på fyra timmar. Tyckte att jag skulle plocka undan och städa eftersom min praktik börjar imorgon och kommer jobba så mycket plus ha historia lektioner och körlektioner (sång) och körlektioner och ett litet jobb vid sidan om.

Jag kommer att ha ett helttids jobb på sjukhuset inom kirugin som min praktik. Jag kommer jobba mellan 06,45-16,00 eller 14,00-21,30. Det kommer alltså bli långa dagar men förhoppningsvis med mycket att göra.

Nu ska jag plugga lite teori till körkortet och sen så ska jag plugga lite latinska ord inför praktiken. Min handledare sa att allt kommer låta som rena grekiskan då de ungefär bara använder sig av latinska ord när det snackar om patienternas sjukdomar då. 

Höstlovet har somsagt var nu tagit slut, jag har hunnit med en massa roliga saker, göteborg, tjejkvällar, shopping, maskerad och en massa mys med familjen.

dela gärna med er vad ni har gjort på höstlovet, roligt att veta =).



Elin - idol och maskeradfest

Tjolahopp!

Just nu sitter jag och väntar på att gelen i håret ska torka ( kommer ta några timmar). Under tiden underhåller jag mig att titta på idolavsnittet från igår eftersom ida och lizi kom överrens om att vi inte skulle se det. Jag läste i tidnigen att Geir åkte ut, kanske bra eftersom han legat sist nu några gånger i rad men han var en av mina favoriter. Han sjöng ju så grymt bra.

Ikväll är det somsagt var maskeradfest. Riktigt taggad är jag inte men det lär jag bli sen när jag ska hem till petra vid halv sex tiden. Jag hittade även precis en till sak som jag ska fästa ihåret.. jag ser lite ut som en grekisk gud i detta lilla hårband, men det blev bättre med än utan.

Jag ska ha håret uppsatt i en knut och sen en blå klänning med tyll (heter det så?) och sen hemmagjorda ballerina skor, gjort med sockar och vitt band från panduro. Förhoppningsvis tar jag mig själv i nackskinnet och tar en liten outfit bild.. men förvänta er inte mycket då ni vet hur duktigt jag är på att göra saker som jag säger ;). 

Nu ska jag koncentrera mig på idol.. hejsvejs


Elin - Otroligt

alltså det är helt otroligt..idag gick jag upp halv sju trots att det är höstlov! Nu kan ni nog undra varför men jag skulle övningsköra med pappa inne i stan innan han skulle iväg. Men det helt otroliga är att jag har inte sovit någonting mer idag? Jag borde vara super trött men det är jag inte...det måste ha varit något som slagit slint i huvudet.

Eftersom jag varit upp nästan tidigare än tuppen så har jag hunnit med massa saker. Jag har tittat på last song med syster och jag kan erkänna att tårarna bara rann och rann och rann, den var sjuk sorlig och lycklig.

Jag provade min outfit inför Amanda Fs maskeradfest imorgon. Jag ska vara ballerina så fixade håret och sminkade mig för att det inte skulle bli panik imorgon, har även fixat alla kläder och grejs so i am ready to parteyy!

Sminkade även syster, super bra blev det, blev lite foton men de blev inte så bra som vi tänkt så bilderna håller vi för oss själva.

Spelat kort och lagat lunch och städat köket har jag också gjort.

Nu ska jag hoppa in i duschen för att fräscha till mig lite, håret är fullt med gele och ansiktet är fullt med smink. Efter det blir det god mat. Kycklingfile och pasta står först på listan

Sen blir det hem på fredagsmys hos Lizi med Ida, såklart lizi med. jag hoppas hoppas på att vi får titta på idol, men jag vet om att varken ida eller lizi tycker det är värst intressant! =)

Puss och hej Leverpastej


Lizi - VARFÖR?! :S

Ja, varför ska man ha så mycket läxor på love? Hallå det är lov och då ska man få vila från skolan... men det kan tydligen mina lärare inte förstå. Jag har inte haft så här mycket läxor på länga...
Det som måste göras är:
 - UF-företag (En massa, massa skrivande)
 - Inköp och varuthantering (Uppgifter, en massa uppgifter)
 - Matte (Räkna ikapp lite...)
 - Svenska (Muntliga nationella! :O )
 - Rättskunskap (Uppsats)
 - Svenska igen. (Läsa en bok) 

Några av läxorna är som tur var gjorda, de jobbigaste är dock kvar. Men ikväll kommer Elin och Ida hit så då kommer man bli gladare :D !

Min dag idag har inte bara bestått av läxor dock, har varit med Pappa och Mamma på Peking resturang och ätit lunch buffé :) Sen åkte vi till bomässan i arenahallen :) Där lyckades jag hitta lite julklappar också :P Så nu är jag klar med 2, återstår bara 100 till känns det som :P men det är ju ett tag kvar om man säger så :)
När vi kom hem så satte jag mig vid datorn, började skriva på mitt svenskatal, har snart skrivt en sida så är en bit på väg i alla fall :)

Nu ska jag nog göra något roligt i en halvtimme och sen göra lite mer läxa....

Men lyssnar man på lite musik så känns det lite bättre :)




Nicco - Äntligen helg!!!11

Kära läsare och katter,

Det är mig ett sant nöje att denna eftermiddag få presentera för er: HELGEN!

Nu tycker jag att ni sätter på lite schyst musik



Plockar fram något riktigt mumsigt (Ja, man får äta godis. Det är sant.)



Letar upp något intressant och givande att läsa

Blogg

Och slutligen tar fram er lilla feta sork




Så, nu är livet fullbordat!



Ha en bra helg :)





Nicco - Shoes

Köpte nya skor igår när jag besökte staden. Jävlar vilket impulsköp det blev. Men är nöjd än så länge ;)



Vad tycks? :)


Elin - stanilistan

Nu ska jag snart ta bussen in till stan för att inhandla lite saker till amandas maskeradfest. Sen ska jag också kila till körskolan och boka några körlektioner till.. det börjar närma sig.

Bussen går om ungefär en halv timme så får väll gå och göra mig iordning det sista. Tror Lizi blir lite sur på mig om jag missar bussen ;).


Nicco - Födelsedagar!

Idag fyller två av mina syskon och Jonas år. Grattis till dem!
Nu ska jag åka in till stan och fördelsedagsshoppa med de två första och mamma.





Bli-glad-musik! :D (The Killers ofc)


RSS 2.0