Elin - What are words if you really don´t mean them!

Ni tänker säkert. Ett youtube klipp till, tråkiigt! Men ni måste bara ta och kolla på dessa två klippen jag lagt upp nedan! Ni kommer förstå vad jag menar.


 



Sosso - Återfall

Yes. Jag har fått ett litet Patrick Wolf-återfall. Han ska spela på Peace & Love i sommar. Vill gå! Men jag vill ju även gå på Where The Action Is eller Roskilde eftersom Bright Eyes spelar där. Problemet är ju bara att alla de festivalerna är samtidigt... Men något ska jag gå på, om jag så ska behöva gå själv! Just nu sitter jag och tittar på den här videon om och om igen:

Pure talent. Pure sex.



Elin - Nostalgi

I fredags när vi var hemma hos Lizi så fastnade vi framför massa gamla klipp från program som gick på tv för sidär 10 år sedan. Det var så mysigt och nostalgin bara flödade i rummet. Jag tänkte därför bifoga några klipp så att ni också kan se dem!


Vinjett bolibompa

Trasdockorna

Björnes magasin

Luftens hjältar

Bananer i Pyjamas

Bamse


Elin - Lördag 26 mars 2011

Godmorgon!

Jag har redan lyckats städa rummet och sitter nu i vardagsrummet med en bunte skolböcker bredvid mig. Denna helg har jag jätte mycket i skolan som måste göras. Prov i Privatekonomi, Eximination i Sjukvård ( akut omhändertagande) och massa massa saker i turismen som jag redan ligger långt långt efter. Jag antar att det bara är att börja.

Vid halv fyra idag kommer farmor, farfar och mormor för att fira pappa som fyller år. På menyn står det viltgryta till huvudrätt och fruktfat med vitchoklad till efterrätt.


Elin - Lizi 19 år

Grattis på födelsedagen Lizi
Du kommer få en toppen dag <3




Elin - Fredag 25/3

Godmorgon

Vaknade för en halvtimme sen och mådde halvt dåligt. Förkylningen blir bara värre och värre och inatt vaknade jag ett antal gånger av att halsen brände samtidigt som det blev varmare och varmare. Funderar lite om om jag ha feber. Har ingen termometer så kan dessutom inte kolla.

Även om jag inte mår toppen så blir det att åka till skolan i alla fall. Har en föreläsning idag som jag antar är väldigt viktigt ( kommer dock inte ihåg vad det var om) och sen har jag ett historia prov.

Nu måste jag gå och göra mig iordning.


Elin - Onsdag 23/3 -11

Godmorgon!

Jag tycker det är så underbart med sovmorgnar. Speciellt när man går och lägger sig runt tio tiden. Då får man hur mycket sömn som helst är är (rätt så) pigg när man vaknar.

Idag är det somsagt onsdag och fredag börjar närma sig vilket leder till att historiaprovet kommer närmare. Känner även denna gången att jag inte ligger så bra till i pluggfasen men som Frida sa i skolan, det får gå som det går.

Dagen ser ut så att jag har en lektion nu om ca 50 minuter och sen en mega håla, överväger att åka hem en sväng och sen åka tillbaka för sjunga lite med kören, eller så stannar jag bara kvar i skolan och får mycket mer gjort i pluggväg. Det återstår att se.

När jag kommer hem är det inte så mycket som ska göras förutom att gå en långrunda med den lilla bebisen i huset som just nu ligger och sover så gott på mattan och såklart plugga.

Nu ska jag läsa lite i tidningen och se ifall något nytt har hänt och sen borsta tänderna och sen sticka till skolan.

Nu får det gärna lov att bli lite grönt på träden!



Ha en bra dag!


Elin - En tisdag

Godmorgon!

Trots 11,5 timmes sömn är jag fortfarande trött. Hade tänkt gå upp vid sju tiden och springa en runda för att piggna till innan jag hade tänkt att plugga lite historia. Men kroppen ville inte jag som jag ville så jag somnade om och vaknade när mamma åkte till jobbet.

Idag är det en lungn dag. Börjar inte förrens kvart över två och har då en lektion. Så jag ska försöka göra hela dagen lite effektiv.

Förmiddagen
Gå ut med Balder
Plugga Historia
Äta mat

Eftermiddagen
Skolan
Friskis&Svettis

Kväll
Plugga
Äta 
Sova


Vad ska ni hitta på idag?


Elin - En ny vecka börjar alltid med en måndag

Godmorgon!

Idag var det måndag igen. En ny vecka framför oss med massor av saker som händer. Denna vecka + nästa vecka har jag väldigt mycket att göra i skolan. En massa redovisningar och prov. Men såklart händer det en massa roligheter också. På fredag blir det partey hos Lizi, på lördag kommer släkten + pappa fyller år, Amanda har också en sminkkväll hemma hos sig. Så tråkigheter för även med sig roligheter.

Ida kommer snart och hämtar upp mig och då sticker vi iväg till skolan. Idag är det en av de kortaste skoldagarna, slutar tjugo i tre och då blir det att ta sig hem så snabbt som möjlig och sen ha näsan i historiaboken för att sen åka och träna kiboxning vid sju tiden.

En fullproppad dag med massor att göra. Nu ska jag gå och göra mig iordning, packa väskan och gå på toa.

Ha en bra dag!


Elin - BalderBebis

Imorgon fyller familjens lilla bebis 1 år.




Elin - Rhodos

Hej Allihopa!

För någon vecka sedan bokade jag, Petra och Lizi en 8 dagars resa till Rhodos Västkust. Vi ska bo SunFamily Poseidonia som ligger någa hundra meter från havet och bara ett gångavstånd till närmaste stad.

SunFamily Poseidonia


Vi åker den 8 Maj och kommer hem igen den 16 Maj och det kommer bli så underbart, sol och värme och en solbränna perfekt till balen och studenten.




GRATTIS

Grattis på 19 årsdagen Petra!


Elin - Äntligen faller bitarna på plats

Just nu känns det som om alla bitarna faller på plats. Jag har fått tag i ett sommarjobb och det blev som lokalvårdare på ett hotell. Känns helt okej eftersom jag tycker att det är roligt att städa och göra fint.

Helgen närmade sig med stormsteg och imorgon är det fredag igen. Imorgon blir det partay hos Petra som fyller 19 år, gammal tant med andra ord! Resten av helgen kommer jag åter igen spendera med historia boken. Har ett till historia prov om en vecka och det handlar om 1 & 2 världskrigen och mellankrigstiden, så det är rätt så mycket information som ska lyckas stanna kvar i hjärnan. Vi får väll se hur det går som jag alltid säger. 

Men nu ska jag ta och titta lite på tv, innan jag går och lägger mig. 

Haft en bra dag idag? 

                                                                                                                                             

Nicco - Jag ger er...

...Vi hade i alla fall inte tur med vädret!

Min grupps film från filmmaran, en tävling där man gör en film på 24 timmar, som dessutom måste innehålla vissa saker.

Årets film skulle innhålla en papperskorg, ett par skidor, en trimmer, en bensinstation, ett omklädningsrum och ett matställe.
Temat var snålhet...

Se och njut!




Elin - var bara tvungen




Elin - Studiedag

Hallå!

Har ni haft en bra dag idag? Själv har jag spenderat denna dag i bussar, på tåg och på Gekås tillsammans med några kompisar. Kom hem för någon timme sedan och har varit borta på dagis och städat, skrubbat och rakat benen, duschat, ätit mat och nu sitter jag i soffan med en kopp thé i handen. 

Funderar på om jag ska gå och lägga mig snart för att orka med en fullspäckad dag imorgon men det beror helt om jag hittar något bra på tv:n!

Godnatt




Nicco - Filminspelning

Idag har jag varit alv :D

Öron in progress

Latex i en äggkartong

Torkar latexen med hårfön

Njuter av livet på inspelningsplatsen. Det var varmt i alla fall en liten stund.
Jonas, Baggen, jag och Möller. Jocke som fotograf.

Elin - Projektarbete och missade möten!

Godmorgon!

Idag är det söndag och jag har varit vaken i en timme ungefär. Blev en sen kväll igår då Amanda var här och tittade på Melodifestivalen, kvällen avslutades att jag sov i soffan, amanda (lillasyster) sov på golvet och Amanda och Kajsa satt i en soffa och tittade på Pippi på rymmen.
   När klockan närmade sig halv två, och fyra minuter innan bussen skulle gå slängde jag och amanda oss på pappas cyckel och spurtade iväg till bussen. Hemma typ 6 minuter senare så gick jag in och tog en varm dusch och sen la jag mig i min varma säng och läste veckorevyn som jag köpa när jag var och handlade lite kvällsmat.

Nu börjar klockan närma sig halv två och amanda kommer hit om ungefär en timme. Vi ska arbeta med vårat projektarbete idag och förhoppningsvis kommer det gå bra. Vi ska somsagt skriva en kokbok i sagoboksform. Vi vår väll se hur slutresultatet blir.

Men innan Amanda kommer ska jag renskriva min loggbok och skriva ner alla våra anteckningar. Vi glömde helt bort vårt möte som vi skulle ha med vår projektledare i fredags så vi får visa oss extra duktiga på måndag så att hon inte skäller ut oss.




Sussu - För att hedra min egen klantighet

Jag var precis med om något riktigt awesome. Det ligger nämligen till så här att jag gått runt och undrat hela dagen vart min mascara tagit vägen. Jag minns tydligt hur jag la ner den i väskan i morse, men när jag kom till skolan var den märkligt borta. För en liten stund slog det mig dock på att jag råkade halka på väg till bussen på morgonen. Alltså halka ordentligt så att jag trillar framlänges, och så att mascaran trillar ut ur sidofacket! Hittade mycket riktigt också mascaran för tio minuter sedan på trottoaren precis utanför huset... Detta gjorde helt klart min fredagkväll! Peace out.

Elin - Cocktailparty

Hej!

Jag har redan varit en sväng inom skolan idag och om 20 minuter ska jag köra till skolan igen för att gå på sista lektionen. Jag har packat väskan med klänning och strumpbyxor och efter skolan bär det av till Ullared för att gå på Cocktail party hos Frida. Hon har fyllt 19 år och vi ska fira henne lite.

Julia (lillasyster) gjorde en fin liten bild av mig på en topmodel sida och det är ungefär så jag kommer se ut ikväll!



Hoppas ni alla kommer ha en mysig fredagskväll!


Nicco - En helt ordinäry onsdag morgon

Morgones gladaste upptäckt:


Jag har målat mina naglar i exakt samma färger som min tandkräm är...



Elin - Härlig känsla

Äntligen, äntligen idag
Solen gick upp över sta'n
Allt som jag saknat kom igen
Äntligen som den bästa vän
Äntligen

Idag har det varit en toppen dag. Strålande sol och blå himmel, lyckliga stunder och roliga ögonblick.

En vanlig eftermiddag kan förändras till toppen med hjälp av sina bästa vänner.
En vanlig eftermiddag kan förändras när man bokar en utomlandsresa
En vanlig eftermiddag kan förändras när man fikar
En vanlig eftermiddag kan förändras när man berättar hur man känner. 

Denna dag har varit den bästa dagen på länge. Helt okej skoldag. Äntligen bokat vår rhodos resa och äntligen fått säga det som har legat på mina axlar ett tag.  


Nu ska jag ta en varm dusch och krypa till sängs. Upp tidigt imorgon!



Lizi - oro...

Hatar den knagande oron som finns i kroppen just nu...

Idag är det måndag och dagen kunde ha varit bättre.... förhoppningsvis känns det bättre i eftermiddag då jag ska träffa Elin och Petra i stan =)

Sitter nu i skolan och har tagit en liten rast, vi har praktiskmarknadsföring C och det är helt okej kul men jag har ingen ork just nu, men det är bara att bita ihop och le !

Detta va en liten updatering av mig, inte så kul kanske men i alla fall ;)

Ha en bra dag!


Nicco - Jocke har ritat en drake som han är jättestolt över



Bara så ni vet :)

Lägg märke till mina fina påsknaglar :D


Elin - 5 Mars

Godmorgon!

Igår var det en meningslös och misslyckad för- och eftermiddag. Tråkigt informationsmöte / öppet hus på högskolan i Halmstad. Inställda lektioner och en väldigt, väldigt, väldigt lång håla från nio till 13.40. Historia provet gick dessutom rent sagt ut helvete. Tror aldrig i hela mitt liv att jag skrivit ett sådanthär dåligt prov någon gång i hela mitt liv. Jag blir glad om jag får rätt på en av frågorna. 

Kvällen spenderade jag i alla fall hemma hos lizi, dags för depptime då hon också kände att hennes prov inte gått så bra. Innan jag tog bussen hem sprang jag inom hemmakväll och köpa godis. Åkte hem, duschade och åt kvällsmat och sen tog jag bilen hem till Lizi.  Vi såg på filmen Tusen gånger starkare som har ett väldigt bra budskap men är väldigt likt en skolfilm. Vi båda tyckte den var bra så det var väll positivt.



Landade tillbaka i mitt rum vid halv ett tiden och slocknade så fort jag lagt huvudet på kudden. Vaknade pigg och glad idag. Idag är det lördag och vi får se ifall jag och Lizi kommer in till stan för att möta upp Petra för att boka resan. Det beror på om hon är tvungen att jobba över och då hinner vi inte innan resebyrån stänger.

Ikväll ska jag, Amanda (syster), Sara och en barndomskompis från skåne åka och bowla och käka mat på någon resturang. Sara hade några förslag och trots att jag bott i Halmstad i 12 år har jag aldrig ätit på dem ställena.
Nu ska jag i alla fall ta och ringa och boka en bana till bowlingen så det finns en chans att vi får plats.



Först boka bana sen skriva lite uppgifter jag har i turismen.





Lizi - Bra slut på en dålig dag!

Den här dagen har inte varit speciell bra av flera anledningar... men den kommer att avslutas på ett bra sett då Elin snart kommer hit med en stor godispåse och filmer :D
Kommer bli en bra kväll! Vad ska alla andra hitta på för skoj ikväll då? :D

Imorgon kommer nog att bli en bra dag! Först så ska vi äntligen boka resan! :D och sen på kvällen ska vi hem till min bror dit min andra bror också kommer så ska vi äta Tacos! Det ska bli roligt och gott ;)

På söndag blir det kanske att göra lite med projektarbetet... har inte kommit speciellt långt och tiden den bara rinner iväg. Men motivationen för skolan är dock just nu inte så stor... men man får hoppas att det blir bättre snart då detta är sista terminen =) Det ska bli helt undrbart att ta studenten! :D Längtar lite smått måste jag ju säga!

Nää nu ska jag plocka undan lite då Elin säkerligen kommer snart! :D

Ni får ha en underbar kväll!

Elin - inte likt mig att sova redan klockan åtta!

Godmorgon!

Idag vaknade jag redan klockan sex och var så pigg att jag inte kunde somna om. Kanske berodde det på att jag somnade redan klockan åtta när jag satt i min säng och skulle plugga historia. Det roliga var att jag vaknade sen halv ett och trodde att det var dags att gå upp.

Idag är det en helt vanlig onsdag. Skola till halv två och sen blir det hem och denna kväll ska jag plugga historia och inte sova.

Amanda kommer hit om 40 minuter och sen tar vi bilen och kör till skolan så nu får jag väll ta och slita mig från datorn om jag ska hinna duscha över huvudtaget!

Ha en bra onsdag!


Nicco - Gay att rida?

Ibland blir jag så himla ledsen på mänskligheten. Kommer hem och får reda på att min lillebror, som rider och för ett par dagar sen köpt ett par nya snygga ridstövlar, har fått väldigt negativa kommentarer på detta på Facebook.
Han hade stolt lagt ut en bild på sina nya stövlar med en liten bildtext där det stod något i stil med "Fick nya stövlar av mamma idag, tack mamma!"

Efter detta fick han en kommentar av en kille som är ett par år äldre. "GAAAAY!"

Jag förstår verkligen inte vad den här personen (och senare de andra som stämde in i hans kommentarer) har för anledning att skriva något sånt. Är det för att provocera? Vara coola? Såra?
Varför skulle man medvetet vilja såra någon annan? Är majoriteten av tonårskillar idag så osäkra på sig sjäva att de måste trycka ner andra? Och att det sen fortsatte i skolan är fruktansvärt oroväckande.

Att ridning är en "tjejsport" är väl idag allmänt accepterat, trots att statistiken inte alls bevisar detta. Gör det då att det är okej för vem som helst att trycka ner en person som väljer att inte formas av den sociala formen? Som gör det den tycker är kul och står för det? Är det ändå okej att hacka på denna, försöka få den att anpassa sig, att "vara som alla andra"? Är det verkligen så viktigt att följa normen?

Vill vi inte hellre leva i ett samhälle där alla individer, oavsätt kön, sexuell läggning, etnicitet, osv. ska kunna få alla valmöjligheter, ska kunna få ägna sig åt det just den tycker är kul?

Men som det ser ut nu verkar den visionen ligga långt bort i tiden. Inte oändligt långt, men några generationer i alla fall. För det verkar inte gå att få dessa unga människor att ändra beteende. Skulle man säga till en lärare skulle läraren ta upp det med alla andra lärare och så skulle alla lärare säga till sina respektive klasser och igen skulle bry sig. Lika så med föräldrar.
Men tjejerna då? De duktiga, snälla tjejerna som uppfostrats med alternativet att vara snäll för att bli accepterad (till skillad från de unga killarna som uppfostras till att vara agressiva och ta för sig, och inte ta hand om (för det är ju en tjejgrej, precis som ridning) och som måste trycka ner andra för att sjäva kunna klättra på statusstegen). De skrev ju uppmuntrande, sakliga kommentarer till min bror och talade om för killarna som skrev att det var GAAAAY hur omogna de var. Borde inte killarna bry sig om dem?

Men nej, varför skulle de göra det? Lyssna på tjejer? Pfft, det är ju som att bli en tjej själv! Att göra saker tjejer gör är att vara gay.

Så istället, när man inser att man blivit nedröstad, tvingar man sina kompisar att stötta en. Sprider nyheten om killen som rider och har köpt nya ridstövlar. Honom kan man göra som man vill med, för han är GAAAY. Man får gärna berätta för honom att han är GAAAY med, så att han trycks ner ännu mer, så att han kanske anpassar sig så att alla kan vara likadana och leva i harmoni. För det är så jobbigt att acceptera andra.

Jag vet inte riktigt vad jag vill komma med detta. Kanske berätta för folk att det finns de som tar väldigt illa upp när andra försöker håna dem för deras intressen. Kanske att man ska tänka en andra gång innan man "skämtar" med någon.

Kanske att alla borde ta sitt jävla ansvar att förbättra världen lite, generation för generation.

Tycker att Lady GaGas låt Born this way passar himla bra in här, särskilt eftersom den coola videon till låten precis kommit ut med.




Lizi - Jag blir GALEN!!!

Två dagar i rad har jag kommit till skolan lååångt innan jag börjar... ! Igår så trodde jag vi skulle ha lektion som det stod på schemat men nej det skulle vi inte fast läraren  va i skolan, skumt liksom... så då var jag alltså i skolan 2 timmar innan jag börjar! Inte speciellt roligt.
Idag började jag 10:30 men va tvungen att ta bussen så att jag var i skolan 07:40 eftersom vi skulle hämta våra studentmössor vid 9. Men nu visade det sig att min inte hade kommit! :O Då jag hade beställt hemmifrån... kunde ingen sagt att de skulle komma senare då? Så idag var jag i skolan typ 3 timmar innan jag började. Så lite surt blev man ju....

Idag har jag en massa att göra, det är ju UF-mässan imorgon och det är mycket som ska göra. Sen har jag stor uppgift i religion som jag fick idag och den ska vara inne på torsdag, och imorgon är jag på mässan från morgon till kväll. Sen på fredag har jag två prov! Så det är en massa i skolan just nu så man hinner inte med!

Så nu måste jag börja fixa en massa!
Hoppas ni alla får en underbar dag!


Elin - Tisdag den 1 Mars

Godmorgon!

Här sitter jag framför datorn och äter frukost. Idag kunde jag låna bilen så behöver inte köra till skolan förrens vid halv elva tiden ungefär så har god tid på mig att göra mig iordning. Om jag hade varit smart nu hade jag satt mig med historia böckerna men jag känner mig inte riktigt pigg på det så böckerna få vänta på mig tills i eftermiddag.

Nu ska jag ta och gosa ner mig i en av våra stora fotöljer och läsa en bok som jag påbörjade för någon dag sedan. Mitt nya jag heter den och är skriven av Sophie Kinsella.

Hoppas ni alla får en super mysig tisdag.


RSS 2.0