Nicco - Min fina nagellackssamling :D

Jag och Jocke inventerade min nagellackssamling (46 st) idag:
Färgsortering

Och gissa hur långt Jocke har kört med sin nya bil?
Just det, 1337 km.

Vi blev så glada.




Nicco - Bulle!

Igår blev jag och Jocke vuxna. Vi köpte en ny säng. Helt själva. Hyrde släp och allt. Duttiga!
Så passade vi på att fika med.


Jeeeettebullar för 6 kr när man köpte kaffe :D NOM NOM NOM!

Förövrigt så har den här låten fastnat på min hjärna...




Y, y, y, you ain't seen my balls!


Ida - det ringde nyss...

...från Cultural Care Aupair. De undrade om jag inte ville komma på välkomst/informationsmöte denna månaden eller nästa månad igen. Jag sa nej, att jag skulle åka med STS i stället. Har dock inte bestämt mig riktigt än, funderar på att söka en utbildning först och se vart jag kommer in.


Broschyrerna som trillade ner i brevlådan härom veckan. Kolla in så
glad man blir som aupair! ;)

Ett halvår i England som aupair hade nog inte varit så fel ändå. Eller Frankrike. Eller Nya Zeeland haha. Vart som helst, bara man inte måste stanna mer än 6 månader! ;D


Elin - Torsdag 27 januari 2011

Det är inte ofta jag är rastlös och att jag tycker det är tråkigt att ligga i soffan och glo på tv. Men jag är trött på det. Det sticker i mina ben "krampar" i mina fingrar och det känns allmänt tråkigt att vara hemma när ingen annan är det.

Just nu ligger jag och tittar på en barbie film, hur kul liksom? Ska snart gå ut och ta in Balder som har varit i hundgården ett par timmar och sen ska jag ta och göra ett litet mellanmål. Är inte så hungrig men vad kan man annars göra. Kan i och för sig titta ut en massa resor som jag kan tänka mig att åka till, vi ska ju trots allt boka på söndag och jag har inte hittat någon som jag föll sådär jätte mycket för.

Senare i eftermiddag ska jag åka och träna på friskis och svettis. Ska gå på Dans Fuego som är som Zumba som ni kanske hört talats som. Det verkar vara super roligt men jobbigt. Så det ska bli roligt att testa på.

(här ska det då vara en video på hur zumba ser ut, men datorn vill inte sammarbeta med mig. Om ni vill se så gå in på denna länk. )


Elin - Onsdag den 26/1

Godmorgon!

Gick upp för ungefär en timme sen och har precis varit ute med Balder och så har jag ätit lite frukost. Idag är det en ny dag som innebär nya möjligheter. Jag är egentligen ledig idag enligt schema med ska till skolan en liten snabbis och sjunga med kören en timme. Vi skulle visst vara med på något öppet hus. Har ingen aning om varför.

Sen så ska jag åka hem till Amanda och ska vi tillbringa hela dagen med att arbete med vårt projektarbete. Vi får se hur det kommer gå men just nu i skrivande stund känns det mest pannkaka av allt. Men vem vet, det kanske känns bättre efter idag?

Nu ska jag hoppa in i duschen och fräscha till mig lite, fixa mig och sen springa till bussen. Det jag inte får glömma är plånboken, mobilen, loggboken, kokböckerna jag lånade igår och penna och papper så att vi kan skissa lite.

Hoppas ni alla får en trevligt dag!


Elin - Skärpning

Danmark leder med 17-11. Inte för att denna matchen har någon betydelse för resterande matcherna och inte för att jag är något fan av handboll och jag bryr mig inte men ändå sitter jag här lite spänd och biter på naglarna.


Men i alla fall så börjar helgen närma sig ( i alla fall för mig) och vet ni vad det innebär? Vi ska boka vår lilla utlandsresa :D

pussochkram


Elin - En sjuk kompis och en lat syster

Skulle ju gått på Kiboxning idag men Sara jag först skulle gå med blev sjuk och sen min lathund till syster orkade inte. Så nu blir det spinning Bas istället. Inte lika roligt men träning som träning.


Vad ska ni göra för roligt ikväll?


Elin - Måndag igen

Jahopp, nu vart det måndag igen. Endast en lektion i skolan idag och det var privatekonomi. Vi gick igenom lite om aktier, fonder, hur man ska spara och lite sånt bra att veta.

Nu har jag i alla fall köpt min balklänning och det känns super skönt. Blev den som jag la upp för någon dag sedan fast i plommonfärg då.

Nu tittar jag på high school musical med syster och vid sju ska jag åka och träna Kiboxning med min andra syster. Måste ju träna upp sig inför sommaren och utlandsresan med Ida, Petra & Lizi. Det ska bli så mysigt så nu ska vi bara boka resan också och det ska vi göra denna helg eller nästa. Har ni något förslag på någon plats/land/ö man ska besöka, så säg det gärna. Vi är öppna för förslag.

Fler år gammal bild, från en tjejkväll hemma hos Nicco.



Lizi - Måndag...

Jag vet att jag har varit dålig på att uppdatera här på bloggen, har inte haft nått att skriva och har igentligen inte det nu heller. Min helg har varit super tråkig... skulle igentligen ut med resten av plenis gänget och en massa andra männiksor :) men självklart blir man sjuk och får vara hemma hela helgen :/ Mår fortfarande inte så bra, min hals vill döda mig tror jag...

Humöret är inte heller det bästa just nu.. någon som har några bra idéer på hur man blir på bättre humör och kan glömma allt det tråkiga för ett tag? Har ni några bra tips så skriva gärna ;)

Nä nu ska jag inte vara tråkig och bara klaga! Man får hålla humöret uppe och vänta på sommaren! (allt brukar bli bättre på sommaren :)). Eller tills vi ska åka utomlans! :D Börjar bli taggad på att göra det trots att bara tanken på att sitta i ett flyg gör mig livrädd! Någon som har några bra tips för att bli av med flygrädsla? Förutom så som de gör i hälsoresan x)

Ni får ha det så bra och jag hoppas jag kommer att börja uppdatera lite oftare nu! men förvänte er inte allt för mycket ;) Haha!
 

Elin - Varför?

Har varit seg hela dagen, kroppen har inte velat göra som jag vill och huvudet har vägt ton. Men nu när det är natt och man ska sova nä då kan jag springa ett helt maraton och huvudet känns lika lätt som en fjäder. Varför? Kan jag inte bara vara pigg på dagen och trött på kvällen?

Jag har snart tittat en timme på 2012 och har 1,5 timme kvar. Tur att man slipper gå upp tidigt imorgon utan jag kan sova ända till elva. Börjar ju inte förrens halv två och mamma och jag ska inom stan innan och köpa min balklänning.

Ska ni hitta på något roligt imorgon/idag?


Elin - seg som en åsna

Godmorgon, godmiddag, godkväll!

Gud vad jag har varit seg idag. Trots en alkoholfri kväll för mig tog den långa kvällen mycket energi. Har legat i min säng och tittat på OC hela dagen förutom två timmar då jag fick hoppa in för Tobbe på jobbet. Helgstädningen på dagis. Lite segt men alltid värt det när lönen kommer i slutet av månaden och just nu gör jag nästan allt för att få ihop pengar. Delar av plenisgänget planerar en resa utomlands i mitten av maj och det saknas några tusenlappar. 

Trots att jag hade lite läxor och projektarbete att ta tag i gjorde jag inte det. Bestämde mig istället för att ta det lungt.

Klockan börja närma sig åtta och jag ska hämta lite glass och pakera mig framför tv;n. Det kanske går någon bra film eller spännande CSI program. Imorgon börjar jag i alla fall inte förrens halv två men mamma och jag ska först inom Hanna Morris och beställa min klänning. Äntligen! 

Har ni haft en mysig helg? 

 


Elin - Påväg

Nu är vi snart klara! Ida och Nicco är inne på toaletten och lockar idas hår och det har tagit sisådär en timme.

Vi andra är klara och snart sätter vi oss i våra bilar och åker in till stan. Ha en trevligt kväll!


Elin - dåligt uppdaterande

Idag har jag spenderat timmar i en bil som luktar bränt om man har fläkten på. Var och tränade imorse med Amanda och hennes kompis och sen så hem fort, städa toaletten och duscha och sen åka in till stan och köpa en bustier/bh som jag kan ha under blusen jag ska ha på mig ikväll.
   Efter vår lilla tripp til staden städade jag rummet för det såg förjävligt ut och nu har jag precis ätit.

Snart kommer vännerna hit och så ska vi ta och göra oss iordning inför kvällen. Vi ska in till staden och så får vi se vad som händer.

Hoppas ni får en mysig lördagskväll!


Nicco - Tjejkväll

Åh vad härligt med en klassisk PLENIS-kväll!
Vi bara chillade och pratade om allt och inget, så där som vi gör bäst.


Det mysiga bordet, laddat för tjejkväll


Vi smälte även choklad och doppade lite frukt och godis i det...


Bland annat doppade Elin en napp :S


Guuuudis!!


Och så klart ljusen. Ett av ljusen (det rosa i mitten) överaskad oss mitt under kvällen genom att kissa lite på bordet sådär härligt oväntat.

Så nu vet ni det.

Nu ska jag sova.

Guttinana.


Nicco - Jag är med och tävlar...

...om den här snygga T-shirten från Kandee :D



Länkar till henne:

www.kandeedrawings.blogg.se
www.kandeeshop.se


Håll tummarna för mig!


Nicco - Anonymity



Detta är vad jag har gjort i eftermiddag. Fick ett litet kreativt ryck.
Snart bär det av hem till Petra för en liten tjejkväll. WOHOOO :D


Elin - min dag imorgon

Nu ska jag ta och titta på ett avsnitt av criminal minds. Trots att jag blev vettskrämd av förra avsnittet som jag såg igår. Ska upp tidigt imorgon för då är det dags för skola igen och dessutom kommer morgon dagen vara ful med saker som ska göras. 

Skola mellan 10.20 - 15-20 men ska åka in redan vid nio tiden för att slippa bussarna + kunna ha bilen.
Efter skolan ska jag åka och träna medelpuls pass med Sara, syster och hennes kompisar sen så ska jag direkt hem och göra mig klar för en tjejkväll med plenistjejorna.

Fullt upp rättare sagt så jag är inte säker på att jag kommer hinna uppdatera imorgon  men ska försöka så gott jag kan.

Sov gott mina vänner och dröm sött!


Elin - Balklänning

Jag fick inte med mig någon balklänning med mig hem men jag hittade en som jag blev helt kär i och som jag kommer att åka in och beställa på lördag.






Visst är den fin? Men jag ska inte ha den i vit färg utan i eggplant som är en sorts lilafärg. Tror ni det kan bli snygg?


Nicco - Imorgon är det fredag!

Jappjapp.

Åh, jag är så sugen på att rita något. Men jag är så trött :(
Slänger in en gammal tecking.



Känner mig för övrigt väldigt kreativ. Vill göra saker, men när jag gör dem blir de inte så bra som de blir i mitt huvud. Det är synd... Annars hade världen varit en bättre plats.

Lovar.



Elin - dålig på att komma på rubriker

Godmorgon!

Vaknade för en timme sen och kom precis innanför dörren efter en halv långrunda med Balder. Får gå med honom mer när vi kommer hem. Ska om en timme ta bussen in till stan och möta upp mamma men först ska jag rota igenom kylen och se ifall det finns någonting ätbart. Kan kanske koka lite makaroner och steka några köttbullar, mums verkligen super god och nyttig mat (not).

Nix, nu har jag inte tid att sitta här mer. Hoppas ni får en super härlig dag i det fina vädret.

Pusshej Leverpastej


Elin - det blev inte riktigt som jag tänkt mig!

Jag som skulle lägga mig tidigt idag, vad gör jag uppe nu? Jo, även fast det typ inte fanns något roligt eller spännande på tv fastnade jag framför den i alla fall. Låg och zappade mellan alla möjliga konstiga kanaler. Tillslut hittade jag CSI som var rätt så spännande och därför känns det just nu som om det smyger runt en massa läskiga män runt mitt hus. Usch vad jag inte gillar att vara vaken själv i ett stort hus med en massa fönster :(

Nu har jag i alla fall hoppat ner i min varma säng och ska nu släcka lampan. Först ska jag bara checka ifall några bloggar har uppdaterat.

Sovgott


Elin - en helt vanligt dag

Tjenixen!

Nu har jag skickat in sjukvårdsuppsattsen, tittat på några avsnitt från OC & ätit mat. Denna kväll kommer förmodligen bli som alla andra kvällar mitt i veckan. Ska försöka att gå och lägga mig lite tidigare så jag kommer upp imorgon och kan impa lite på mamma genom att dammsuga hela huset, fixa i tvättstugan, gå ut med Balder och lite sådant smått som är tråkigt att göra när man kommer hem från jobbet. Imorgon ska vi dessutom när mamma slutat åka in till stan och köpa balklänning. Tror jag har bestämt mig för vilken jag ska ha så imorgon får ni förhoppningsvis se hur den kommer se ut!

 Nu ska jag ta och göra något annat vettigt.
Hoppas ni haft en bra dag


Elin - ojdå

nu såg jag hur stor bilden blev, jag vet inte hur man ändrar :/

Elin - är vare tomt

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva om. Har inte så mycket att skriva om helt enkelt. Vaknade vid nio av att Lillasyster kommer uppspringande som en galning och skriker att hon försovit sig. Från nio till klockan elva låg jag och halvsov och sen så gick jag ut på en långrunda med min lilla bebis. Sen har jag ätit, tittat på tv och nu så sitter jag vid köksbordet med två datorer framför mig, en med alla möjliga bloggar uppe och en med det jag egentligen borde göra, uppsatts i sjukvården. Men detta är ju så mycket roligare.

Men mitt samvetet säger nog nu att jag borde sätta igång så jag blir klar. såå... ja vi hörs

Jag verkligen älskar att ha så mycket tuggummi i munnen att man kan blåsa stora bubblor som täcker hela ansiktet.

PuSsHeJ LeVeRpAsTeJ


Elin - det gick inte vägen

Tänkte att jag skulle somna framför OC men det gick inte så bra, man får ont i ryggen av att ligga ner med en dator i knät, hälarna och tårna somnar och dessutom är jag pigg som en lärka och hungrig. min hungriga mage får vänta tills imorgon, vill ju inte väcka hela familjen av att vara i köket och dessutom är det inte bra att äta efter åtta på kvällen;). Angående att jag är så pigg får jag väll lösa på något sätt, börja läsa en dålig bok, spela spel på mobilen eller något annat. Ni kanske ha något bra tips på vad man kan göra? Isåfall är jag väldigt tacksam för svar.

Nu ska jag i alla fall inte sitta längre framför datorn. Mina ögon är redan så gott som fyrkantiga.

Sovgott allihopa och dröm sött.


Elin - godnatt bloggen

Nu ska jag krypa ner i min säng, ta datorn i knät, pluggarna i öronen och sen tillbinga resten av kvällen tillsammans med Ryan, Marissa, Seth och Summer. OC såklart.

Idag var det nästan inte värt att träna. Fick så sjukt ont i mina axlar efter första halvan att jag bara ville lägga mig ner på golvet och halvdö. (om man får lov att överdriva)

Imorgon är jag fortfarande ledig och ska då skriva klart sjukvården och sen kanske åka in till staden en sväng eller något. Det är första gången på länge som jag blir helt galen av att inte göra något.

Har ni haft en bra dag? 

 

Elin - Update nr 2

Tjoho

Nu är jag snart klar med sjukvården också. Känns suveränt. Nu ska jag snart gå bort till dagis och städa och sen så blir det träning i alla fall med syster. Affro dans idag och det känns inte så farligt jobbigt. Får väll se hur mycket jag pallar :P

Nu tittar jag på My sweet sixteen och jag förundras över hur jäkla bortskämda dem är. Jag fattar inte var de får alla pengar ifrån.

pusshejs

Elin - update

Ingenting vettigt att skriva. Lite uppdatering bara.

Klar med alternativ medicinen och har nu bara en uppsatts i sjukvården kvar att göra och sen lite pyssel som behövs, typ fundera på balklänning, tvätta, städa rummet osv.


Sommaren 2009 på backen med Amandas familj.

Jag vill ha sommar, detta vädret som visar sig just nu utanför fönstret är värdelöst!


Elin - studiedag

Godmorgon!

Jag har varit vaken ett bra tag. Sen klockan nio faktiskt. Ätit fruktsallad till frukost, varit ute med Balder en sväng och tittar nu lite på tv. Skolböckerna ligger framför mig och jag ska snart ta tag i dem. Mitt mål är att bli klar med så mycket som möjligt idag, så jag kan hitta på något annat roligt imorgon och på torsdag. Är ju ledig två dagar i veckan nu eftersom de andra i min klass är ute på APU.

Jag ska dessutom börja arbeta med projektarbetet, det är ungefär 3 månade kvar nu och det börjar bli lite knappt om tid. Och så ska jag köpa en balklänning. Jag har lite smått panik som vanligt när det är mycket som ska göra.



På med pluggglasögonen!


Elin - Inköpt och träningsvärk

Äntligen vill datorn fungera med mig. Jag skulle egentligen gått och lagt mig när jag skrev det förra inlägget men det var för flera timmar sen och jag fastnade framför OC, min absolut nya favoritserie.

Nu hade jag i alla fall tänkt se ifall det funkar och ladda upp bilder från mina små inköp i lördags.



Ett fint litet prydnadshjärta som man kan tex hänga i fönstret som jag har gjort.



Två små söta "brickor" med söt text som man också kan hänga i fönstret men jag har hängt dem bredvid min säng istället.



Ett linne som är super snyggt till sommaren tillsammans med en hög kjol. Ynka 50 kr kostade den.

Sen köpte jag två tröjor till, basplagg som inte blev rättvisa på bild så de kommer ni aldrig få reda på hur dem ser ut ;) haha. De kommer från gina tricot och kostade också ynka 50 kr styck.
Jag fick i alla fall handlat på årets rea.


Jag ska bara meddela att jag har sådan fruktansvärd träningvärk att jag inte ens kan vrida på mig utan att hålla andan. Imorgon tror jag minsann det får bli ett upphåll med träningen. Jag kan ju knappt röra mig. Det är nu ni ska tycka lite synd om mig! ;)

Nu ska jag sova, imorgon har jag studiedag så får bli en dag med bara plugg. Ska försöka hinna ikapp med allt som jag ligger efter i. Skulle vara skönt att ha massa bakom sig som ligger och ruttnar.

Sov så gott och dröm sött!




Elin - SEEEEEGT

Datorn bara hänger sig. Får se om jag får upp bilderna imorgon annars får det vara.


Nicco - Lan hos Jocke

Jag och Jocke ska lana. Som riktiga män!



Jag: Vad ska vi lana?
Jocke: WOW SÅKLART!!


På det här fotot tar Jockes arm upp 24% bilden. Så att ni vet.


Elin - kissapa

Jag glömde helt och hållet att lägga in bilderna på datorn från mina små inköp igår. Hade fullt upp med att plugga och träna och sen blev det inte av.. Imorgon lovar jag! I och för sig kanske ni inte är så  intresserad, så jag kanske kan strunta i det ;).

Men nu ska jag i alla fall sova, börjar inte förrens halv två imorgon men får ta bussen redan halv elva. Att bo ute på landet är inte lätt ibland alltså x)


Elin - Söndag 16/1 2011

Godmorgon!

Vaknade för ca en halvtimme sen med halv ångest. Jag skulle inte sova så länge idag. Jag har ju jätte mycket att göra, bland annat plugga som jag skrev om igår. Jag måste dessutom också fundera på vilken balklänning jag ska köpa imorgon.

Jag ska gå ner och käka lite frukost och sen sätta mig med läxorna. Har några timmar på mig innan jag ska ta bilen till friskis och svettis.

Hoppas ni ska hitta på något roligare än vad jag ska göra idag.


bilder på inköpen igår kommer upp ikväll

Pusshej


Elin - Dags att släcka

Nu är det dags för mig att stänga ner datorn och släcka lampan. Det har varit en lång dag idag och tröttheten kommer snart ifatt mig trots en liten stunds tupplur vid fem tiden.

Efter den lilla mysiga stunden med Amanda och mamma i stan fick jag med mig lite saker hem, två tröjor, ett linne och lite söta inredningsaker/prydnadssaker. Allt gick på endast 200 kr. Jag lägger upp allt här imorgon så får ni se vad för fint det blev..

Nu skickade pappa precis ett SMS och sa att jag skulle sova. Undra om de hör nerifrån att jag fortfarande är vaken och knappar på min lilla dator. Väldigt dåligt isolerat golv isåfall.

Imorgon eller idag rättare sakt ska jag trots mitt beslut kämpa på med uppsattserna i Alternativ Medicinen, läraren lät mig inte nöja mig med ett G. Har tills tisdag på mig att lämna in det, får se hur det går. Hittade i alla fall dokumenten på datorn så slipper skriva om det helt från början.

Imorgonkväll är det också träning med Amanda, Sara och Catarina, det kommer bli ett medel/station pass och det blir nog roligt.

Pusshej leverpastej


Nicco - Filmkväll hos Amalia

Idag hade jag och Amme filmkväll. Det var både trevligt och roligt :)
Vi kollade på två filmer, av vilka jag främst rekommenderar den senare.


Den sista var riktigt leeeskig :S

Dessutom såg huvudkaraktären i Humpday ut som Magnus Härenstam. I fel situation.

Lite i alla fall. I vissa vinklar. Kolla näsan liksom. Och kinderna. Och lite ögonen och munnen...

Meneee skit i det! Nu har vi kul istället!

Sen åt vi ju chips, dipp och tårta med :D
Så nu är jag den mätte.



Elin - lördag härliga lördag

Hej bästaste vänner!

Idag har det varit en mysig dag tillsammans med syster och mamma. Vi tog en tripp till falkenberg för att titta på balklänningar. Hittade inte något som jag föll så direkt för och det var det försent för att beställa hem andra färger. Så vi fortsatte in till stan där vi gick till en av de två balklänningsaffärer vi har och provade den som jag antagligen ska beställa, provade också en annan så nu har jag två som jag ska välja mig och det är riktigt svårt faktiskt, de är så lika men ändå så olika om ni förstår vad jag menar.

Såhär ser den klänningen ut som jag antagligen ska köpa fast i färgen eggplant (ungefär som plommonlila)

Vi köpte sen frallor och nypressad apelsinjuice och åkte hem och fikade. Sen tittade vi alla tre systrar på film och jag somnade som vanligt. Vi har precis ätit lasange och tittar nu på fångarna på fortet och äter mörkchoklad och hallonsorbe glass. Mysig lördagskväll bli det denna helgen med.



Har ni haft en mysig lördag?


Elin - mörk choklad och let´s dance

Äntligen fredag. Det har varit en helt okej vecka, allting har rullat på trots att det varit första veckan efter jullovet. Slutade somsagt sent idag så blev hämtat av mamma, fixade tacos till mat tillsammans med pappa och sen agerade jag taxi till Julia och hennes kompisar som skulle på skoldisco. Ska hämta dem igen om 20 minuter.

Om man är sugen på något att stoppa i munnen, en stor skål med godis, mat eller frukt så rekomenderar jag att äta en bit 90 % choklad. Efter att man ätit en sådan bit är man inte sugen att äta något annat.

Nu ska jag ta och leta upp en jacka som jag kan använda då Balder precis åt upp/drog sönder min precis. Dumma hund. Nu blir det att lägga pengar på en jacka också.

Ska nu köra och hämta julia på skolan.

Ha en fortsatt bra fredagskväll!

Pusshejs

Elin - nu nöjer jag mig med ett G

Jag sitter här och försöker skriva om alla uppgifter i alternativ medicinen. Vi har haft under förra terminens gång föreläsningar om bland annat zonterapi, kristallhealing, magnetterapi, mindfullnes och massa annat. Jag vet inte riktigt vad jag gjorde för misstag i uppsattserna men det räckte inte mer än till G, chans att göra om uppsattserna men när jag inte förstår vad det är jag ska lägga till då jag redan har en massa och jag har endast imorgon på mig så bestämmer jag mig här och nu för att jag låter det vara så..istället kommer jag satsa gärnet på de andra ämnena denna sista termin. Denna kursen lägger jag bakom mig. Det var i alla fall inte ett IG. Ett g mer eller mindre gör faktiskt ingenting för mig. Inte när jag vet att jag har stor chans i andra ämnen att få högre betyg. Punkt slut.

Imorgon är det fredag och jag har skola mellan 10.20 och 16.30, längsta skoldagen denna vecka och kommer att förbli det. Känns faktiskt inte så jobbig då det är roliga lektioner jag har, privatekonomi, histora och turism (förutom historian imorgon då jag har glömt att göra den lilla läxan vi fick iförgår, skäms på mig)

Fredagskvällen kommer bjuda på familjemys med film, tacos och grönsaksdipp!

Pusshejs


Nicco - Call me...

...Lady in Red




Elin - tre stycken tvättkorgar

Gud vad både jag och Amanda har samlat på oss tvätt sen nyår. Så mycket att jag inte vågat ta ner det till tvättstugan för att se mammas reaktion så jag passade på nu när hon inte var hemma. Slängde ner allt från trappan och sen sorterade jag det i rätt så fina högar. Första maskinen är igång nu och förhoppningsvis hinner jag hänga upp den och sätta på en nya maskin innan jag åker.

Innan var jag ute med Balder på en riktigt lång runda ca 1 timme och det var super härligt. Fint väder har det varit också så då var det ännu roligare att vara ute och gå..

Nu ska jag börja skriva på de uppsattser som ska vara inne imorgon, önska mig lycka till!


Elin - Sjukvårdsprov

Nu är jag hemma igen, provet gick väll sådär.. kunde det mesta men fick inte riktig fram det jag vill skriva ner på pappret. Ska strax kila ut med Balder på en långpromenad. Han börjar bli lite otålig sen så ska jag plugga lite och sen träna.. Hörs sen


Elin - 13 januari 2011

Godmorgon!

Sitter här med ett glas yougourt och ett äpple bredvid mig som blev min frukost idag. Ska snart åka till skolan och göra det här sjukvårdsprovet och sen så ska jag åka hem och gå ut med Balder. Har endast en lektion på torsdagar och det är faktiskt super härligt. Ikväll ska jag tränna spinning med Sara & Amanda och skriva klart några uppsattser / reflektioner i alternativ medicin som ska vara inne på fredag. Mitt nyårslöfte att jag skulle börja i tid med alla saker har inte börjar fungera en. Nästa vecka förhoppningsvis, då ska jag skärpa mig.

Nu ska vi snart åka så får skynda mig, pusshejs


Elin 12 januari 2011

Klockan börjar närma sig tolv och jag ska snart krypa ner i min varma säng och sova. Sjukvårdsboken hittade jag igår precis innan jag skulle lägga mig och har pluggat lite men känner mig inte alls förberedd för provet imorgon. Patogena, apatogena, aseptiska, resistenta, MRSA, VRE, TBC, punktstädning, städrutiner, smittokällor, smittvägar, desinfektion & microorganismer. Det är så sjukt mycket man ska kunna, som värsta naturkunskapen. Som tur är hinner jag plugga lite imorgon innan provet om det nu kommer göra något nytta. Det får vi se.

Träningsvärken från KIboxningen i måndags började inte kännas förrens idag och lär vara värre imorgon då jag var på Yoga idag och tränade lite till. Även fast yoga ska vara avslappnande så tränas varenda del i kroppen samtidigt. Super bra! Imorgon blir det spinning med Sara och antagligen Amanda med.

Men nu somnar jag här framför datorn..
Natti Natti och sov så gott mina vänner

just det.. jag var dessutom och tittade lite på balklänning. Hittade en som var ganska lik den jag har tänkt på men i ska vänta tills Jag och mamma varit i Falkenberg och tittat. Balen närmar sig med stormsteg!




Elin - 11 januari 2011

Jahopp, då var den 11 januari förbi.. inte mycket har hänt idag som är sådär jätte specielt. Varit i skolan och gått runt på stan en liten stund med Victoria. Städat på dagis som varje tisdag och nu sitter jag här med lite ångest för att jag inte hittar sjukvårdsboken och vi har muntligt förhör imorgon.. lite smått panik på detta.

Får fortsätta att leta efter den för utan den lär det gå dåligt..

Har ni hittat på något roligt idag?


Ida - Passionerad fruk(t)ost?

För ovanlighetens skulle har jag massa tid över nu på morgonen. SOm vanligt har jag dock inget att skriva om...så därför bloggar jag om min frukost yeeey! Mjölk, knäckebröd, proviva och passionsfrukt. Mumsa!



Bilden är ganska gul eftersom lampljuset är, men om sanningen ska fram är jag ganska gul i mig själv. Fint? ^^


Ida - Söt banannöt

Gjorde ett test på spela.se (nolifer jag vet) men hursomhelst, här är resultatet. Blev en söt banannöt. Hey vad annars liksom? För spelsugna kolla in http://www.spela.se/spel_/Smoothie-quiz.html. För smothie med smak av mig (!?) kolla in recpetet nedan. Tjoho! Ska prova omedelbums...






Nicco - Skolan har börjat...

...märks det eller?



Jag = Seg sork-muffin


Ida - One down, 92 to go!

Första skoldagen idag. Vad ska man säga? Helt okej faktiskt, hade bara sovmorgon och slutade redan 14.15. Har bara en ny kurs denna termin - Alternativmedicin och den lektionen hade jag idag. Verkar kul, vi kanske ska prova aromaterapi, yoga, akupunktur och sånt! Spännande ;D



   


Till höger ser ni Utstyrsel of the day och till höger Schema for lajf. Underbart schema, usel bildkvalité. Ser ni förresten hur jag även denna termin lyckats välja kurser med färger som passar ihop? Fyfan vad fint ^^
Näe nu ska jag dra och jaga lite mackor och glo på dumburken. Ha ett bra liv!



Elin - 10 januari 2011

Sitter färdig och klar, sminket påkletat, kläderna på kroppen och mat i magen. Bussen går inte förrens tio i nio så har fortfarande lite tid på mig. Bestämde mig för att gå upp tidigt för att slippa stressa med allting. Det är så mycket skönare och trevligare att kunna göra allt i lugn och ro, dessutom blir man inte på dåligt humör.

Under tiden jag skriver detta sitter jag och funderar på var jag kan ha lagt mina nycklar. Vi har ju nya husnycklar pga bytat lås men min skåpsnyckel sitter i samma nyckelknippa. Antingen lyfter jag på min lata rumpa och letar efter dem, iofs väldigt omöjligt eftersom de kan ligga var som helst i hela huset eller så tar jag 30 kr från spargrisen och köper ett nytt fint silvrigt lås. Vilket låter lättast?

Idag har jag bara två lektioner. En nu på morgonen och en i eftermiddag. Det kommer resultera i tre timmars håla. Förhoppningsvis finns det några till i klassen som har lektionerna som jag på schemat så att jag inte är själv i skolan. Det är ju faktiskt inte alls roligt. Lektionerna idag är sjukvård och privatekonomi. Privatekonomi är en helt ny klass och en helt ny kurs så det pirrar lite lätt i magen. Men det ska nog gå vägen hoppas jag.

Schemat för denna terminen är rätt så slappt faktiskt. inte så många kurser kvar och det börjar dessutom närma sig slutet. Jag har ungefär två lektioner varje dag, men det är tyvärr rätt så många hålor pga jag inte har valt till några kurser som man egentligen inte behöver.



Såhär kommer mitt schema se ut denna terminen, förutom fem veckor då det kommer se ut så här


Pågrund av att resten av klassen har praktik och då tas våra grundkurser bort. Det kommer bli fem rätt så slappa veckor. Jag har även tänkt att jag ska jobba extra hårt med projektarbetet under dessa veckorna eftersom jag har inte så många kurser.

Nu ska jag gå och packa väskan, borsta tändera, försöka hitta mina nycklar, hitta en tjock kofta att ha över linnet jag har på mig, ta på skorna, jackan, halsduken, vantarna och kila iväg till bussen. Jag har en halvtimme på mig!

Ha en bra dag allihopa, ni som är lediga, ni som ska till skolan eller ni som ska till jobbet.




Elin - tagga skolan

Studentfester, älgjakter, bal, student, projektarbete, nya kurser, knasiga klasskamrater, knasiga lärare, härligt schema, rolig träning. Jag känner mig ovanligt nog riktigt taggad för att börja skolan. Komma tillbaka till vardagen och inte sova hela dagen. Att får lite ordning på mitt liv.

Att börja med projektarbetet ordentligt, skriva en barnkokbok tillsammans med Amanda ska bli roligt, även att i fem veckor ha två dagars ledighet av fem pga inställda lektioner och praktik för resten av klassen.

Just ni sitter jag och väntar på att pappa ska komma hem med maten, idag fick det bli hämtemat kyckling i jordnötssås och ris är nog det godaste som finns inom asian food.

MMMMMMMmmmmm. så gott :D


Elin - ...

...Jag ska bara infomera er om att jag har absolut inget vettigt att skriva om!



Det får i alla fall gärna lov att bli varmt nu!


Nicco - Könssjukdomar

Här sitter jag och skriver manus i OpenOffice och får plötsigt syn på följande.



Är det bara jag som tolkar detta som "Infoga Sexually Transmitted Disease"?

Vad betyder det egentligen?

Vem kom på den briljanta förkortningen "STD"?

Vad är meningen med livet?


Elin - Mega Piraya

Igår så körde Jag, Emmie och Oskar in till hemmakväll för att hyra några filmer. Vi hyrde bland annat Mega piraya som skulle vara en action/skräck. Det är den sämsta film jag någonsin sätt. Allt var så otroligt overklig, även fast action/skräckfilmer brukar vara detta men denna filmen tog priset heltklart. Dåligt gjord var den också, samma stillbilder flera gånger om även om det skulle vara menat att vara på olika platser. Dåligt animerat (heter det så) som gjorde det ännu mer overkligt än vad det hade kunnat bli om man hade gjort filmen ordentligt. Det jag vill komma till var att denna filmen rekomenderar jag inte om man inte vill sitta och skratta istället för att skrika. För skratta var det vi gjorde. Den var inte ett dugg läskig överhuvudtaget.




Elin - från Halmstad till Lund

För någon timme sen åkte familjen Edlund hem. Sen dess har jag inte gjort så värst mycket, städat lite, duschat, ätit lite onyttigheter och just nu tittar jag på Twiligt och sen ska jag titta på New Moon, de båda går på tv idag.

Imorgon är det lördag och resten av familjen ska vara på fotbollscup då Julia spelar. Amanda kommer hem imorgon kväll och kommer säkerligen vara brun som en pepparkaka. Jag har varit rätt så avundsjuk om man säger så! Jag vill också ut och resa och bli brun.

Men nu ska jag koncentrera mig på filmen!

Pusshej Leverpastej


Nicco - Balklänning

Wtf hände?! Jag har köpt en balklänning! :O

Det var ju inte meningen! Fast blev väldigt nöjd med den ;)

Så nu har jag det gjort!



Så ser den ut. Precis så jag inte tänkte att den skulle se ut. Men det blev himla bra ändå :D


Nicco - Aww!

Cutest

Makeup tutorial

Evar!




Elin - Från Lund till Halmstad

Nu är hela familjen Edlund hemma hos oss här i Halmstad, de kom väll hit vid halv sex tiden och innan dess hann jag handla mat till hushållet vi kan ju nu säga att vi är tio stycken i denna familj ett par dagar, köpa snöskyffel till pappa, måla naglarna, titta på tv, dammsuga övervåningen, jobba på dagis ( ca 30 minuter).

Nu sitter jag och Emmie i varsin soffa med datorn i knät med The Proposal på tv. Resten av familjen mårtensson och edlund gick och la sig för en halvtimme sen. Det är bara vi som är dessa stora nattugglor. Men ögonen börjar faktsikt bli en aning "grusiga". 
 
en del av det galna skånegänget!

Imorgon har jag ingen aning om vad vi ska göra men det blir väll antagligen att göra något mysigt allihopa, åka skridskor kanske!

Men nu ska jag i alla fall släcka ner! Vi hör kanske imorgon eller inte beroende på vad vi hittar på.

Natti Natti



Elin - världens mest jobbigaste träningspass

Benen värker, huvudet bankar, ryggen och magen "krampar". Det var det jobbigaste friskis passet som jag kört på riktigt men jag har aldrig haft så mycket motivation till att träna som idag. Körde allt och i slutet höll jag nästan på att svimma bokstavligt talat. Men ett roligt pass var det och varje tisdag halv sex kommer jag vara där och svettas sönder ;).

nu ligger jag och halvtittar på tv medan jag snackar med Ida. Imorgon ska jag städa och handla mat så slipper mamma göra det. Imorgon kommer skånekompisarna och det ska bli sååå roligt :D


Nicco - På isbanan

Idag var jag med Jocke på isbanan i Oskarström. Det var kul. Vi var glada.
Sedan höll jag på att dö.
Men Jocke räddade mig. Han är min hjälte :)

Elin - 4 januari 2011

Helloew mina vänner!

Dagen går fort när man sover länge. Klockan är redan halv fyra och jag har inte gjort så mycket mer än att äta och plocka undan lite på både mitt och amandas rum. Vad har jag fått för smäll i huvudet som plockar undan på min systers rum?

Vid halv fem ska jag göra in till friskis och svettis och köra ett medel/puls pass, men först ska jag inom stan och lämna tillbaka några hyrfilmer vi hyrde förra veckan.  Ska se ifall jag får med mig Sosso till träningen, det är faktiskt svin tråkigt att träna själv!

Resten av kvällen ska jag bort till dagis och städa. Jag har ju min systers städning denna vecka så det blir dubbelt upp men det betyder mer pengar till mig! Jag ska även städa här hemma för imorgon kväll kommer några av våra skånekompisar hit och stannar här ett par dagar. Alltid lika roligt med gäster, förutom att man behöver städa.

Har ni hittat på något roligt idag?


Nicco - Dagens filmtips

Paradise Now från 2005 handlar om två unga palestinska män som väljs ut för att utföra en självmordsbombning. De berörde mig lite faktiskt. Visar hur problematisk konflikten är. Fick mig att tänka. Sånt gillar jag med filmer.




Nicco - Ansiktsmask

Höhöhöhöhö jag kan inte röra mitt ansikte.




Elin - skridskobanan

nu sticker jag, mamma, lillasyster och hennes kompis till skridskobanan och åker skridsko i någon timme. Härligt väder är det ute, blåhimmel, vindstilla och några minusgrader. Perfekt för några timmar på skridskobanan. 

Annars idag har jag inte gjort mer än lagat lunch och städat ugnen, men lite vuxenpoäng kan jag allt få. 

Nu ska vi åka om 5 minuter och jag sitter fortfarande i pyjamas. 

Tjing!

 

Lizi - Ökänt nummer...

Tyckte att de va dags att skriva ett litet inlägg här nu när det är ett nytt år!

I rubriken skrev jag "okänt nummer", jag måste säga att jag gillar verkligen inte okänt nummer! Tycker inte att det är specielt kul när man blir väckt klockan 2 på natten av att mobilen ringer och när man svarar är det någon som sluddar i andra änden, låter som någon som inte är specielt nykter direkt! Så man lägger på för orkar inte prata med någon som man inte hör vad den säger klockan 2 på natten. Men ungefär 1 minut efter man har lagt på så ringer det igen! Ingen som fattar att om man lägger på så vill man inte prata? Så fick stänga av mobilen för att få någon sömn... x) 
    Så jag tycker det här med okänt nummer inte är specielt bra, jag hade gärna velat kolla upp vem de va som ringde och väckte mig... :P

Aja men får hoppas att ingen ringer mig inatt i alla fall :P

Som sagt nu är det nytt år! 2010 är förbi och 2011 är här!

Nu ska jag nog kolla lite tv sen får jag se vad jag ska göra resten av dagen, kanske åka till flygstaden men vet inte riktigt hur det blir med det ännu :P Ha en superbra dag alla! :D


Elin - 3 januari 2011

Att ta långa sovmornar ger stora konsekvenser när det gäller att somna på kvällarna. Jag somnar inte förrens vid två tre tiden och går inte upp förrens 12 - 1 tiden. Jag håller så smått på att vända dygnet.

Just nu halvligger jag med soffan med datorn i knät och tittat på CSI triologin samtidigt som jag & Amanda disskuterar över Facebook vad vi ska göra med vårt projektarbete och om vi ska ta en halvspontan sista minuten resa bort från vekligheten. Jag blir seriöst deppig av detta vinterväder. Inte att det är grått och tråkigt utan att det är kallt och ruggit och man måste gömma sig i stora jackor, halsdukar, vantar och mössor. Hellre går jag med shorts och linne en varm sommardag.


imorgon ska jag försöka komma upp i god tid och sen sticka iväg och träna någon timme, sen får vi se vad dagen har att erbjuda.

Sovgott ni som är nattugglor som jag !


Elin - 2 januari 2011

Det har gått två dagar på detta året. Mycket har jag inte gjort dessa två dagarn. Som jag skrev i förra inlägget så spenderade jag gårdagen till att sova, och idag har jag gjort ungefär samma sak. Fast jag har också läst ut en hel bok, boken såld som jag läst två gånger innan, men den är så bra, så hemsk, så sorlig, så lycklig att jag kan läsa den om och om igen. Jag vet om att jag skrivit om boken innan så klicka er bak i arkivet om ni vill ha en liten recension av den.

Just nu zappar ( heter det så när man skiftar mellan olika kanaler?) jag mellan tv4 och disneychannel. Jag och lillasyster tittar på arn och när det är reklam är det disneychannel som gäller. Ska snart gå ner och göra lite fruktsallad, fast jag tror bara vi har äpplen hemma, det blir ju en god fruktsallad, hmmm.

Målat nagalarna har jag också gjort idag, svartlila blev dem. Ett av mina nyårslöften är att inte bita på naglarna eftersom att på naglarna finns det ungefär lika mycket bakterier som på en smutsig toalettring. Det är mycket lättare att inte bita på naglarna om jag har nagellack på för nagellack smakar usch inte för att naglar smakar gott i vanliga fall men man vill ju inte heller förstöra det fina nagellacket. Det får ju inte se slaffsigt ut.


Såhär långa naglar vill jag ha igen, det ser så mycket fräschare ut!


Nicco - Bloggeliblogg

Nu har jag återigen fixat till designen lite, hoppas alla ser den som den ska vara nu :P

Idag har jag varit på släktkalas hos min gammelmormor som fyllde 87. Hon är gammal nu.
Nu väntar jag på att Jocke ska komma tillbaka från toa. Hoppas på att han vill käka lite ostmacka med mig :D

Nu spolade han!


Att se drömmar...

Jag är inte den bästa på att uppdatera bloggen... men idag känner jag att jag verkligen har något att skriva och tänkte därför att ett blogginlägg vore susen!

Trots att det är nytt år och allt, så känns ingenting bättre.
Jag känner mig mörkare än någonsin, som om någon ritat min värld med en svart krita...
Jag mår dåligt... allting runt omkring mig gör mig bara ledsen..
Ni vet hur det är när man är så sjukt depp, allt känns meningslöst.
Nej, jag är inte Emo... verkligen inte! Jag måste bara få säga lite, yttra mig om tankar som fyller den svarta färgen i kritan...

Det finns alltid ett leende som lyser, jag beundrar det starkt.
Det finns alltid ett varmt hjärta, som jag håller tag i starkt.
Det finns alltid en vänlig själ som jag förlitar mig till.
Det finns alltid en trygghet som jag lutar mig på.

Oavsett hoppas jag att detta kommer bli saker som formar mitt år...
Jag vill leva upp till horoskåpets förhoppningar om att 2011 ska bli fiskarnas kärleksår...
Så var är du min prins ;)? haha
Bara till att stiga fram!
Det är nu du behövs... XD ;)


God natt Folks!
Gott nytt!

Petra


Elin - 1 januari 2011

Godmorgon
efter en lång och skön sovmorgon vaknade jag vid tre tiden. Det var riktigt skönt att kunna sova så länge. Det behövdes efter nyårsfirandet igår. Även fast det blev än väldigt lungn kväll med fem av mina bästa vänner med middag och mys så tar det ändå på krafterna. Nu är det i alla fall ett nytt år med nya möjligheter. Jag har många nyårslöften. Men det är samma nyårslöften som jag hade förra året som jag inte lyckades hålla. Ett är bland annat att jag ska lämna in alla skoluppgifter i tid, får se om jag lyckas detta år.

Min kära lillasyster är just nu på gran canaria med sin kompis. Jag är lite smått avundsjuk för när hon kommer hem kommer hon vara brun som en pepparkaka och det vill jag också vara.

Hade ni en bra nyårsafton?


RSS 2.0